Kiss Judit , Szász Cs. Emese 2019. július 02., kedd

Kevesebb előadást tervezhetnek az erdélyi magyar színházak – a közönség sínyli meg a teátrumok alulfinanszírozását

Anyagi gondokkal küzdenek a romániai színházak, így az erdélyi magyar társulatok is: az utóbbi időben nőtt ugyan az alkalmazottak fizetése, de az intézmények költségvetéséből sok helyen nem futja új bemutatókra, illetve csökkenteni kell a személyzet számát.

Szász Cs. Emese 2019. június 25., kedd

Ősök napja – ahol a világ legnagyobb jurtája épül fel

Akit érdekel őseink történelme – legyen szó az ősi vallásról, a lovas nép mibenlétéről vagy a hősök történelmi szerepéről –, annak idén is ott a helye az augusztus 16-18. között zajló 5. Ősök Napján. Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye idén is Bugacon lel otthonra, ott épül fel a világ legnagyobb jurtája ez&u

Szász Cs. Emese 2018. október 22., hétfő

A környezet felelőssége is az elmagányosodás. Hogyan figyelhetünk erre?

Sokszor csak egy pár percnyi beszélgetésre, egy jó szóra, vagy valami megoldandó feladatra várnak a magánnyal küszködő emberek, akiknek a semmittevés, az, hogy nem érzik hasznosnak magukat, a legnehezebb teher. Míg előző cikkünkben az időseknek adtunk tanácsokat a magány leküzdésére, ezúttal a hozzátartozókra fókuszálunk.

Szász Cs. Emese 2018. október 22., hétfő

Időskori elmagányosodás: mit tehetünk ellene?

Nem minden idős magányos, mégis talán az ő korosztályuk a legveszélyeztetettebb ebből a szempontból. Márpedig a krónikus magány ugyanúgy lehet a korai halál okozója, mint naponta tizenöt szál cigaretta elszívása, úgyhogy érdemes tenni ellene. De vajon mit tehet egy idős ember az elmagányosodás ellen?

Bede Laura , Szász Cs. Emese 2018. szeptember 20., csütörtök

Élő falukép városon: friss termékeket lehet beszerezni Csíkszeredában, Kolozsváron és Marosvásárhelyen

Több erdélyi településen szerveznek a hétvégén vásárt azzal a céllal, hogy támogassák a helyi termelőket, valamint hogy a városi emberek megismerkedjenek a vidéki élettel, a termékek előállítási folyamatával.

Szász Cs. Emese 2018. szeptember 03., hétfő

Kinőtte a Ligetet Forgatag: népszerűnek bizonyult a vasárnap zárult marosvásárhelyi magyar programsorozat

Annyira sokan gyűltek össze a hét végén, főként az esti koncerteken a Ligetben, hogy úgy tűnik: kinőtte a helyszínt a marosvásárhelyiek magyar ünnepe, a vasárnap este zárult Vásárhelyi Forgatag. 

Szász Cs. Emese , Iszlai Katalin , Bálint Eszter 2018. augusztus 01., szerda

Lakbér helyett a bankhitelt választják: változatos okok és szempontok állhatnak a lakosság birtoklási vágya mögött

Számos ok húzódik a szak­értők szerint amögött, hogy a romániai lakosság inkább hosszú éveken keresztül hajlandó törleszteni a lakásvásárlásra felvett bankhitelt, mintsem albérletben éljen.

Bede Laura , Szász Cs. Emese , Pethő Melánia , Dósa Ildikó , Bíró Blanka 2018. május 31., csütörtök

„Csodavilágba” kalauzolják a legkisebbeket – Erdély-szerte megünneplik a gyermeknapot

A nemzetközi gyermeknap alkalmából számos erdélyi rendezvényen, előadáson, valamint koncerten vehetnek részt az ünneplő gyerekek és szüleik a következő napokban.

Bíró Blanka , Szász Cs. Emese 2018. február 15., csütörtök

Gasztroturisztikai térkép készül Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy gasztroturisztikai térképét készíti el a Kovászna Megyei Tanács által működtetett turizmusfejlesztési egyesület.

Bíró Blanka , Szász Cs. Emese 2017. augusztus 09., szerda

Anyatejes táplálásra biztatnak, a védőnőhálózat visszaállítását kérik a szakemberek

Egészségügyi szempontból bizonyítottan rengeteg előnnyel jár a csecsemők anyatejes táplálása, a szoptatásra vonatkozó statisztikák mégis egyre aggasztóbbak. Szakemberek szerint a probléma sokrétű.

Szász Cs. Emese 2017. május 19., péntek

Íjászok veszik birtokba a marosvásárhelyi várat

Hagyományos történelmi íjjal lőnek a marosvásárhelyi várban szombaton, a második alkalommal meghirdetett a A vár legjobb íjásza elnevezésű versenyen.