Újraválasztották „a minden idők legjobb vb-jén” a FINA-elnököt

MTI 2017. július 22., 20:48

Újabb négy évig az uruguayi Julio C. Maglione irányítja a vizes sportok világszervezetét, a FINA-t, miután a budapesti kongresszuson 258-77 arányban győzött az elnökválasztáson az olasz Paolo Barellivel szemben. Gyárfás Tamás további négy éven át a FINA vezető testületének (bureau) a tagja lesz.

Julio Cesar Maglione, mellette jobbról Cornel Mărculescu, a FINA ügyvezető igazgatója, balról pedig a kuvaiti Huszain al-Muszalam, a FINA alelnöke Fotó: MTI

„Minden idők legjobb világbajnoksága zajlik Budapesten – jelentette ki a FINA harmadik terminusra megválasztott elnöke a kongresszust követő sajtótájékoztatón. –

Magyarország és Budapest két év alatt csodát tett.

Korábban a szervezőknek hat évük volt felkészülni, a magyarok mindent megcsináltak két év alatt, nem csupán a helyszínek tökéletesek, de a rendezés is, beleértve a szállítást, a biztonságot, és azt a tényt, hogy mindenütt mosolygós helyiekkel lehet csak találkozni.” 

Az elnök, akárcsak a kongresszust követő sajtótájékoztatót felvezető ügyvezető igazgató, Cornel Mărculescu kijelentette: sosem látott színvonalú helyszíneken zajlottak és zajlanak a 17. FINA világbajnokság eseményei.

A Duna Arénához fogható létesítmény nemigen létezik ma a világon,

a szinkronúszók még sohasem versenyeztek ilyen csodálatos körülmények között, a nyílt vízi úszókat tökéletes feltételek várták a Balatonon, a vízilabdázók pedig a sportáguk egyik legismertebb helyszínén, a Margitszigeten játszanak, minden nap több ezer ember előtt. És majd megláthatják, milyen fantasztikus élményt nyújt az óriás-toronyugrás a Parlament épületével a háttérben.”

A FINA tájékoztatása szerint a kongresszus jóváhagyta a 24-ről 25 fősre bővült új vezetőség összetételét, ennek értelmében

a 2009 óta a testületben tevékenykedő Gyárfás Tamás újabb négy éven át a FINA vezérkarának tagja lesz.

Az új testület dönt majd a sportági bizottságok, illetve a különféle területekért - sportolók, edzők, létesítmények, média - felelős grémiumok összetételéről. Ezekbe a bizottságokba összesen tíz magyar pályázik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat