Nyolcéves eltiltást kapott a doppingolás miatt riói érmét elvesztő Sîncrăian

2017. április 28., 01:55 utolsó módosítás: 2017. április 28., 01:56

A doppingvétséget elkövető Gabriel Sîncrăian súlyemelő hivatalosan is elveszítette az augusztusi Rio de Janeiró-i olimpián nyert bronzérmét, és a friss döntés értelmében nyolc évig nem versenyezhet.

A tesztoszteronhasználaton fogott sportoló ügyében lefolytatott fegyelmi vizsgálat most zárult le, s az IWF, a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő-szövetség döntése szerint Sîncrăiant 2024. augusztus 12-ig tiltották el.

A román emelő kizárásáról a svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) még tavaly decemberben határozott, azóta függőben volt az ügye. Pozitív teszteredménye előtt az ötkarikás játékokon eredendően a harmadik helyen végzett a férfiak 85 kilogrammos kategóriájában.

Sîncrăian visszaesőnek számít: 2013-ban egy versenyen kívüli ellenőrzés során megállapították már, hogy tiltott szert használt.

Akkor két évre tiltották el a versenyzéstől. Románia az utóbbi ötven év leggyengébb olimpiai szereplését produkálta Rióban. A román sportolók által megszerzett egy arany, egy ezüst és három bronz közül kell az egyik bronzérmet visszaadni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat