Marco Rossi szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

Hírösszefoglaló 2017. október 27., 11:23

A Budapest Honvéd bajnokcsapatának korábbi vezetőedzője, az olasz Marco Rossi elmondta, hogy szívesen lenne a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, de a szövetség (MLSZ) részéről eddig senki nem kereste a poszttal kapcsolatban.

Marco Rossi Fotó: Facebook/DAC 1904

Az 53 éves szakvezető – aki jelenleg a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely együttesét irányítja – a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorában elmondta, már arra is nagyon büszke, hogy egyáltalán szóba került a neve. „Már az is hatalmas dolog, hogy az ember nevét összefüggésbe hozzák a magyar válogatottal. Ez a tény mindenképpen büszkeséggel tölt el” – nyilatkozta az MTI beszámolója szerint.

Rossi hozzátette, a magyar futballhagyomány attól függetlenül rendkívül erős, hogy ma a labdarúgás, és azon belül a válogatott szintje elmarad a korábbitól.

Egy válogatott szövetségi kapitányának lenni minden körülmények között rangos megbízatás, igazi megtiszteltetés. A magyar válogatott ma is Európa egyik legfontosabb, legrangosabb csapata”

– vélekedett.

Ezután hangsúlyozta, hogy sokat kell dolgozni a nemzeti csapat további fejlődéséért, de szerinte a múlt héten kedden távozott német Bernd Storck is fontos munkát végzett. „Volt egy-két gyengébb eredménye, elsősorban az Andorra elleni vereségre gondolok, amely meghatározta a sorsát. Úgy vettem észre, hogy különösen a szurkolók, a közvélemény fordult ellene” – nyilatkozta Rossi. Leszögezte,

semmiféle kapcsolata nincs a magyar szövetséggel, őt és a menedzserét sem keresték.

A dunaszerdahelyi DAC-nál két évre szóló szerződést kötött idén nyáron, és nagyszerű a kapcsolata a klubvezetőkkel. „Amennyiben felajánlanák nekem a magyar válogatott kispadját, semmiképpen sem dönthetnék egyedül, hiszen meg kellene várnom a DAC elnökének a beleegyezését” – közölte.

Marco Rossi 2012-től az előző bajnokság végéig két időszakban volt a kispestiek szakvezetője. Véleménye szerint rendkívül nehéz elviselni azt a hatalmas felelősséget, amivel egy válogatott vezetése jár.

Amikor én olaszként a magyar válogatottat vezetem, egyben a magyar népet is képviselem, és ez akkora felelősség, hogy alig tudnék tőle aludni éjszaka. És ha már itt tartunk: megígérem, ha én leszek a szövetségi kapitány, tényleg megtanulok végre rendesen magyarul”

– jelentette ki az olasz mester.

Bernd Storck közös megegyezéssel bontott szerződést az MLSZ-szel a sikertelen világbajnoki selejtezősorozatot követően. Ideiglenesen a novemberi két barátságos mérkőzésen Luxemburg és Costa Rica ellen Szélesi Zoltán lesz a szövetségi kapitány.

Csütörtökön egyébként kiderült, 

Morten Olsen, a dán nemzeti csapatot korábban 15 évig irányító edző nem vállalja a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját. 

A 68 éves szakember a Bold.dk-nak adott interjúban megerősítette a Magyar Labdarúgó-szövetség megkeresését, ezzel egy időben jelezte, visszautasította az ajánlatot. Válaszát nem indokolta meg.

Csütörtökön a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője is elismerte, egyeztetett az MLSZ vezetőivel a megüresedett szövetségi kapitányi pozícióval kapcsolatban, azt azonban nem kívánta kifejteni, mi hangzott el a beszélgetésen.

Múlt héten először az olasz Paulo Sousa, valamint a Honvéddal bajnok Marco Rossi neve merült fel, mint lehetséges szövetségi kapitány. Előbbi ugyanakkor leszögezte, továbbra is klubedzőként képzeli el a jövőjét. A hétvégén a 78 éves olasz legenda, Giovanni Trapattoni „jelentkezett be” menedzserén keresztül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat