Elégedetlen a részben hazai rendezésű labdarúgó-Eb előkészületeivel Ludovic Orban

2019. november 18., 14:03

2014-ben vállaltuk, hogy társházigazdái leszünk a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságnak (Eb), ám négy év alatt nem tettünk szinte semmit – jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.

Nehezen születő „csillag”. A Bukaresti Steaua új stadionjának látványterve Fotó: CNI

A kormányfő abból az alkalomból jutott erre a következtetésre, hogy több illetékes kíséretében a Steaua Aréna építőtelepén próbálta felmérni, hogy hol tart annak annak a négy stadionnak a kivitelezése, amelyeket az Eb-n résztvevő csapatok rendelkezésére kell bocsátani.

Orban aggasztónak találja, hogy

egy folyamatban lévő bírósági eljárás leállíthatja az Henri Coandă nemzetközi repülőteret az Északi pályaudvarral összekötő vasút építését, ami szintén az Eb-rendezési projekt részét képezi.

Románia a 2020-as Európa-bajnokság négy mérkőzését rendezheti a főváros Nemzeti Arénájában. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) arra kérte a 12 szervező országot, hogy biztosítsanak további négy, a nemzetközi szabványoknak megfelelő stadiont a részt vevő válogatott csapatok edzésére. A négy aréna, amelyet erre a célra korszerűsítenek az Arcul de Triumf, a Steaua, a Rapid és a Dinamo.

Az Eb C csoportjának három mérkőzését rendezik Bukarestben, valamint egy meccset a nyolcaddöntőből.

A mérkőzésekre 2020. június 14-én, 18-án, 22-én és 29-én kerül sor. Amennyiben kijut az Eb-re, Románia válogatottja legalább két mérkőzést Bukarestben fog játszani.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat