A Sepsi OSK-ból vezethet vissza az út a magyar válogatottba a Szentgyörgyre boldogan igazoló Kecskés Ákos számára

A Sepsi OSK-ból vezethet vissza az út a magyar válogatottba a Szentgyörgyre boldogan igazoló Kecskés Ákos számára

Nagyok között. Kecskés Ákos (jobbra) és Harry Kane a világbajnoki selejtezõkben játszott Magyarország–Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A hatszoros magyar válogatott Kecskés Ákos a Sepsi OSK labdarúgócsapatához igazolt. A 27 éves középhátvéd és a nemzetközi porondtól a Konferencia Liga csoportkörének kapujában búcsúzó háromszéki klub közötti szerződés három idényre szól. Kecskés boldogan érkezett a Román Kupa címvédőjéhez: voltak más lehetőségei, Magyarországról és külföldről is, de sokat nyomott a latban, hogy új csapattársa, a szintén korábbi magyar válogatott Varga Roland nagyon jókat mondott a székelyföldi csapatról. Ahonnan úgy véli, ha minden jól alakul, lehet számára visszaút a magyar nemzeti tizenegybe is.

Krónika

2023. szeptember 02., 15:202023. szeptember 02., 15:20

2023. szeptember 02., 15:322023. szeptember 02., 15:32

A hódmezővásárhelyi születésű Kecskés a szegedi utánpótlásból előbb az olasz Atalantához került, majd futballozott az Újpest FC, a lengyel Termalica Nieciecza és Korona Kielce, a svájci FC Lugano, az orosz Nyizsnyij Novgorod, illetve legutóbb az osztrák LASK Linz együttesében. A linzieknél csupán nyolc mérkőzésen játszott, tétmérkőzésen legutóbb februárban kapott lehetőséget.

A sepsiszentgyörgyi csapatból a szintén magyarországi középhátvéd, Tamás Márk nyáron az azeri Neftci Bakuhoz igazolt, a csatár Varga Roland viszont maradt, és a Konferencia Liga selejtezőjében már négy gólt szerzett a mostani szezonban.

Kecskés az M1 aktuális csatornán elmondta, boldogan érkezett a Román Kupa címvédőjéhez, mert rengeteget egyeztetett a klubvezetőkkel, illetve beszélt Vargával és a vezetőedzővel is, és úgy érezte, igazán akarják a leigazolását.

Az MTI szerint hozzátette, voltak más lehetőségei, Magyarországról és külföldről is, de Varga Roland nagyon jókat mondott a csapatról, amelynek követte az eredményeit, és nagyon sajnálja, hogy nem sikerült a csoportkörbe jutás a Konferencia Ligában. A hátvéd leszögezte, ki akarja tölteni három évre szóló szerződését, és mindent megtesz, hogy új csapata minél előrébb végezzen a tabellán, illetve sikerüljön a címvédés a kupában.

Kecskés úgy fogalmazott, ez új lehetőség, hogy visszanyerje a saját ritmusát, de először a csapatnak kell jól teljesítenie, illetve neki ott kell lennie a pályán, és ha a kettő együtt sikeres lesz, akkor lehet számára visszaút a válogatottba is.

A hátvéd – akit korábban a Fehérvár FC is megkörnyékezett – 2020 novemberében mutatkozott be a magyar válogatottban, a Szerbia elleni hazai, 1-1-gyel zárult Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Emlékezetesek számára a 2022-es katari világbajnokság selejtezőiben Anglia ellen játszott mérkőzések is, a hazai 0-4-gyel és az idegenbeli 1-1-gyel végződött találkozókat egyaránt végigjátszotta a szigetország sztárjátékosai ellen. Legutóbb – hatodik alkalommal – 2022 márciusában léptt pályára címeres mezben, amikor csereként állt be Belfastban az Észak-Írország ellen 1-0-ra megnyert barátságos találkozón.

Galéria

Kecskés Ákost hivatalosan is bejelentették Sepsiszentgyörgyön

Fotó: Sepsi OSK Facebook-oldala

Amint arról beszámoltunk, a Román Kupa-specialistává vált sepsiszentgyörgyiek – a trófea ismételt begyűjtésének hála – a nemzetközi porondon bebizonyították, évről évre előrébb tudnak jutni: idén a romániai csapatok közül a legközelebb álltak a csoportkörhöz.

Mégpedig úgy, hogy az erősebbnek tartott norvég Bodø/Glimt ellen hazai pályán jegyzett 2-2 után csütörtökön idegenben hamar kétgólos hátrányba kerültek, de innen is felálltak: kiegyenlítettek, így hosszabbításra mentették a párharcot a Konferencia Liga rájátszásában. Az igazi bravúrt viszont nem sikerült megvalósítaniuk, a skandinávok a 100. percben büntetőből szerzett találatukkal eldöntötték a továbbjutás kérdését.

Nem véletlen, hogy a háromszékiek, de mások szerint is emelt fővel térhettek haza. A mérkőzést követően a Sepsi OSK elnöke, Diószegi László a Székely Sport beszámolója szerint közölte, egyenlők voltak a Bodø/Glimttel, amely nagyon jó együttes, „ezt lássuk be”.

Idézet
Nem hiszem, hogy bármelyik romániai csapat jobban teljesített volna nálunk. Bementem a játékosaink öltözőjébe, és egyetlen mondatot mondtam: büszke vagyok rátok!

Azt hiszem, emelt fővel távozhatunk innen, le a kalappal előttük. 120 percig küzdöttek, és talán eljuthattunk volna a büntetőkig, ha nem kapják meg azt a tizenegyest” – nyilatkozta a Digi Sportnak.

korábban írtuk

Ciobotariu: „büszke vagyok, hogy ezt a csapatot edzhetem”
Ciobotariu: „büszke vagyok, hogy ezt a csapatot edzhetem”

Emelt fővel búcsúzott az európai kupaporondtól a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, csütörtökön este hosszabbítás után 3–2-re maradt alul a norvég Bodø/Glimt gárdájával szemben a Konferencia Liga rájátszásának visszavágóján, így nem jutott be a csoportkörbe.

Ettől függetlenül Románia azzal marad, hogy egyetlen csapat sincs az európai kupasorozatok csoportkörében (a Sepsi OSK-nál jobban jegyzett klubok, a bajnok Farul vagy az FCSB és a Kolozsvári CFR a háromszékieknél simábban búcsúztak), amely „az igazi foci” kezdetét jelenti. Ráadásul növeli a frusztrációt, hogy az UEFA-együtthatók szerint összeállított top 30-as rangsorra tekintve a 23. helyezett Románia az egyetlen ország, amelynek képviselői mind elvéreztek a selejtezőkben (jobban mondva a 26. Oroszországnak sincs csapata a csoportkörökben, de klubjai köztudottan ki vannak zárva a kontinentális küzdelmekből).

Eközben például Ciprus (24. ország a koefficiensek szerint), Bulgária (27.), Szlovákia (28.), Azerbajdzsán (29.), a Moldovai Köztársaság (30.), Szlovénia (31.), Koszovó (33.), Kazahsztán (34.), a Feröer-szigetek (39.) vagy Bosznia-Hercegovina (41.) is képviselteti magát a csoportkörökben.

korábban írtuk

Temetik a romániai focit, miután egyedüli top 30-as országként egyetlen hazai csapat sem jutott csoportkörbe
Temetik a romániai focit, miután egyedüli top 30-as országként egyetlen hazai csapat sem jutott csoportkörbe

Haraggal vegyes megbotránkozás, teljes kiábrándultság jellemzi a román labdarúgó-társadalmat, miután csütörtök este a még eddig versenyben maradt klubcsapatok is elbúcsúztak a nemzetközi porondtól.

Galéria

Varga Roland (középen) sok jót mesélt a Sepsi OSK-ról

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

De az élet megy tovább a romániai fociban: jelenleg a Szuperliga alapszakaszának 8. fordulója zajlik, melynek keretében a Sepsi OSK hétfőn 21 óra 30 perctől az Aradi UTA csapatát fogadja. „Most a bajnokságra és a Román Kupára kell koncentrálnunk. A következő, UTA elleni mérkőzésre fizikailag fel kell épülnünk” – nyilatkozta mindjárt az európai búcsú után Liviu Ciobotariu vezetőedző, aki egyébként szintén nagyon büszke volt tanítványai nemzetközi produkciójára.

Az eddig csupán öt bajnoki mérkőzést lejátszó Sepsi OSK egyelőre veretlen a bajnokságban, viszont csupán két győzelmet és három döntetlent jegyzett, azaz 9 pontot gyűjtött.

Hétfői ellenfelük gyengébben áll – hat meccs alatt 7 pontot szereztek az aradiak –, viszont legutóbb az addig hibátlan teljesítménnyel bajnoki listavezető FCSB legyőzésével „magukhoz tértek”, csütörtökön pedig a Román Kupa csoportkörébe jutottak a másodosztályos Újszentes 1-0 arányú legyőzésével. A Sepsi OSK a csoportkörben kapcsolódik be a kupaküzdelmekbe, a csoportbeosztásokat szerdán sorsolják.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. április 06., szombat

Újabb nyolcezres meghódítására indul Varga Csaba, magyar hegymászó még nem járt a csúcson (Videó)

Újabb nyolcezer méternél magasabb hegycsúcs oxigénpalack nélküli megmászására készül Varga Csaba. A nagyváradi hegymászó szombaton indul a világ 14. legmagasabb hegycsúcsa, a 8027 méter magasan fekvő Sisapangma meghódítására.

Újabb nyolcezres meghódítására indul Varga Csaba, magyar hegymászó még nem járt a csúcson (Videó)
2024. április 05., péntek

Magyar tornászfiút bántalmaztak társai a román ifjúsági válogatott edzőtárborában – Vizsgálatot követel az RMDSZ

Jókora botrány rázta meg a romániai sportéletet: mint kiderült, román társai bántalmazták és – nemzetisége miatt – megalázták az ifjúsági férfi tornászválogatott egyik magyar tagját.

Magyar tornászfiút bántalmaztak társai a román ifjúsági válogatott edzőtárborában – Vizsgálatot követel az RMDSZ
2024. április 04., csütörtök

Van rá esély, hogy Budapest adjon otthont a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének, a kormány nyitott rá

A magyar kormány támogatja a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének budapesti megrendezését.

Van rá esély, hogy Budapest adjon otthont a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének, a kormány nyitott rá
2024. április 04., csütörtök

Halottnak „nyilvánította” Jenei Imrét a román sajtó

Jenei Imre neves labdarúgóedző állítólagos halálhíréről számolt be csütörtökön számos román hírtelevízió és portál, mint utólag kiderült, teljesen tévesen.

Halottnak „nyilvánította” Jenei Imrét a román sajtó
2024. április 04., csütörtök

FIFA-világranglista: Magyarország javított, Románia rontott

A magyar válogatott egy pozíciót javított, így a 26. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, melyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet.

FIFA-világranglista: Magyarország javított, Románia rontott
2024. április 03., szerda

Kiengedték a börtönből Dănuţ Lupu egykori válogatott labdarúgót

Elrendelte szerdán a bukaresti törvényszék Dănuţ Lupu feltételes szabadlábra helyezését. Az egykori válogatott labdarúgót két alkalommal is jogosítvány nélküli vezetésen érték, amiért hét hónap és tíz nap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Kiengedték a börtönből Dănuţ Lupu egykori válogatott labdarúgót
2024. március 28., csütörtök

Magyar vízilabdázót választott a tavalyi év legjobbjának az európai szövetség

Akárcsak a világszövetségnél (World Aquatics), a vizes sportokat tömörítő európai szervezetnél (LEN) is Zalánki Gergőt választották a 2023-as esztendő legjobb férfi vízilabdázójának.

Magyar vízilabdázót választott a tavalyi év legjobbjának az európai szövetség
2024. március 26., kedd

Legyőzte Koszovót, így immár 14 meccs óta veretlen a magyar labdarúgó-válogatott

A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen.

Legyőzte Koszovót, így immár 14 meccs óta veretlen a magyar labdarúgó-válogatott
2024. március 24., vasárnap

Műtétből felépülve törte meg ismét Verstappen győzelmi sorozatát a Ferrari spanyol pilótája

A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott.

Műtétből felépülve törte meg ismét Verstappen győzelmi sorozatát a Ferrari spanyol pilótája
2024. március 23., szombat

A stabil védekezésben látja a siker kulcsát a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya

Jansik Szilárd, a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya klubjával, a Ferencvárossal a bajnoki cím elhódításán kívül négyes döntőbe szeretne jutni a BL-ben, míg a nemzeti együttessel az olimpián szeretné kijavítani a dohai világbajnoki fiaskót.

A stabil védekezésben látja a siker kulcsát a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya