Több romániai városban vendégszerepel a szentgyörgyi M Studió

Kiss Judit 2018. szeptember 04., 16:46 utolsó módosítás: 2018. szeptember 04., 16:47

Turnéval, fesztiválszereplésekkel indítja a 2018/2019-es évadot a sepsiszentgyörgyi M Studio, Erdély egyetlen hivatásos mozgásszínházi társulata. Az ősz folyamán számos vendégjátékot tartanak az országban, és rangos fesztiválokon is fellépnek.

Fotó: M Studio

Műsoron tartott előadásaik mellett az évadban két bemutatót terveznek, a legelső premier egy nemzetközi együttműködés lesz, amelyet a budapesti Trafóban mutatnak be novemberben.

A sepsiszentgyörgyi társulat teljes mértékben pályázatokból finanszírozza azt a hétállomásos turnét, amelyet az M Studio és a Compagnie Pal Frenak koprodukciójában Frenák Pál rendezésében készült To_R című előadással szerveznek szeptember–november között.

A turné hét romániai várost foglal magában: Kolozsváron lépnek fel szeptember 7-én, Râmnicu Vâlceán szeptember 18-án, Csíkszeredában szeptember 20-án, Szatmárnémetiben szeptember 30-án, majd októberben és novemberben Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson és Temesváron.

A turnét a romániai Nemzeti Kulturális Alap (AFCN), a Romániai Színházi Szövetség (Uniter), a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatja.

Októberben összesen öt fesztiválon vesznek részt. A Fehér Ferenc által rendezett Lift – boys will be boys című produkciót mutatják be a 9. Interetnikai Színházi Fesztiválon Székelyudvarhelyen október 14-én, majd a To_R című produkciót játsszák a gyergyószentmikósi dance.movement.theater fesztiválon október 16-án. Bukarestben két fesztiválon is bemutatkoznak, október 19-én a Lifttel lépnek fel a Festin pe Bulevard fesztiválon a Nottara Színházban, október 20-én és 21-én pedig a román országos színházi találkozón (FNT) vesznek részt.

A legrangosabb romániai színházi seregszemlére a To_R című előadásuk kapott meghívást, amelyet a Bukaresti Nemzeti Színházban játszanak.

Mindezek mellett szeptember végén Szatmárnémetiben szintén fesztiválon, a Északi Színház rendezvényén játsszák a To_R-t.

A 2018/2019-es évadban két új bemutatót terveznek. Az első produkció az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza hármas koprodukciójában készül, az előadást Frenák Pál rendezi. A második bemutatót Sebastian Marina, az Andrei Mureşanu Színház színésze rendezi Tökéletes idegenek munkacímmel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat