Miniévad: Andrei Șerban három rendezését mutatja be a kolozsvári magyar színház

MTI 2018. június 19., 14:25

Andrei Șerban világhírű román rendező három kolozsvári rendezését mutatja be miniévadján a Kolozsvári Állami Magyar Színház a hét második felében – tudatta keddi közleményében az intézmény.

Fotó: Facebook/Andrei Serban

A miniévaddal az idén 75. születésnapját ünneplő rendező előtt tiszteleg a társulat. Az általa rendezett világhírű Antik trilógia után a kolozsvári színház társulatának is szerencséje volt létrehoznia Șerbannal „saját trilógiáját”, mely három többszörösen díjazott előadást eredményezett.

A miniévad keretében csütörtökön Álomtrilógia címmel beszélgetésre kerül sor, melyet Doina Modola és Roxana Croitoru színikritikusok vezetnek az előadásokban szereplő színészek részvételével.

Csütörtöktől szombatig pedig a három, Andrei Șerban által rendezett előadást tekintheti meg újra a közönség.

A 2007-ben bemutatott Ványa bácsi tizenegyedik éve van műsoron, azóta csaknem 150. alkalommal játszotta teltház előtt a társulat. Az előadás pénteken látható. 

A 2010 januárjában bemutatott Suttogások és sikolyok Ingmar Bergman filmjének színházi adaptációja. A Szerbiában, Csehországban és Dél-Koreában is vendégszerepelt előadást csütörtökön láthatja a kolozsvári közönség.

A Hedda Gabler előadást 2012-ben mutatta be a társulat. A rendező szerint az előadás szereplői a mai ember tükörképei, akik a beteljesületlen emberi teljesítőképesség drámáját mutatják fel. Az előadás fő kérdése: lehet-e élni ideálok nélkül? Az előadás szombaton látható a kolozsvári magyar színház stúdiótermében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat