Kubik Anna nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a brassói fesztiválon

Hírösszefoglaló 2017. november 20., 15:24

Kubik Anna, a debreceni Csokonai Színház művésze nyerte a legjobb színésznőnek ítélt díjat a 28. brassói Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon.

Kubik Anna és Varga Klári Az ajtó című előadásban Fotó: Színház.org

A vasárnap esti díjátadó gálán Kubik Anna nem lehetett jelen, de a szervezők bejelentették: december 8-ra egy debreceni előadásra hívta meg a fesztivál szervezőit, és akkor fogják átadni számára a díjazottaknak járó trófeát, számolt be az MTI.

A brassói seregszemlére, amely az eredeti, újszerű dramaturgiájú előadások bemutatására törekszik, a Csokonai Színház Az ajtó című előadása kapott meghívást, melyben a Kubik Anna a különös házvezetőnő, Emerenc alakját kelti életre.

A Szabó Magda regényéből készült adaptációt óriási közönségsiker övezte a november 15-én tartott előadáson. „Minden színház számára fontos a nemzetközi megmérettetés” - idézte Kubik Annát a Csokonai Színház közleménye. A színművész hozzátette: a díjat az egész társulat szakmai elismerésének tekinti, s hangsúlyozta azt is, hogy „aki ismeri a pályafutását, az tudja, hogy számára még nagyobb jelentőséggel bír a díj elnyerése.”

A november 10-e és 19-e között 28. alkalommal megrendezett seregszemle idén először kapott nemzetközi jelleget. A brassói fesztiválközönség a romániai előadások mellett angol, francia, moldovai és magyarországi produkciókat is láthatott.

A legjobb előadásnak járó díjat a Chisinaui Mihai Eminescu színház În ochii tăi fermecători (Az elbűvölő szemeidben) című előadása kapta.

A debreceni Szabó Magda-adaptáció rendezője Naszlady Éva, dramaturgja Adorján Beáta volt. Az előadás főbb szerepeit Kubik Anna, Varga Klári és Vranyecz Artúr alakítja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat