Turizmusfejlesztés a hagyományok útján: a románok körében is népszerű Gyula

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. június 03., 15:16 utolsó módosítás: 2018. június 03., 17:50

A következetes fejlesztések révén megduplázódott a romániai vendégek körében is népszerű Gyula idegenforgalma. A viharsarki üdülővárosban folyamatosan bővítik a szolgáltatások palettáját, és a lehetőségeket kiaknázva nem félnek a konkurenciától.

Fotó: Pinti Attila

Ahogyan annó Ladics László ügyvéd lepecsételt kimaradási engedélyt kapott feleségétől, úgy manapság is hasznára válik egy ilyen papiros a magyarországi Gyulára látogatónak, azzal a különbséggel, hogy néhány óra helyett napokban ajánlott mérni az időtartamot a számos látnivalót kínáló üdülővárosban.

A román határ közelében fekvő, alig 30 ezres település ugyanis az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően kinőtte magát az idegenforgalmi célpontok között,

és az egyszerű fürdőzésen túlmutató programokkal próbálja magához csábítani a látogatókat.

Vásári forgatag a promenádon

A multikulturális gyökerekkel bíró üdülőváros nyolc év alatt megduplázta idegenforgalmi mutatóit: amíg 2010-ben mintegy 276 ezer vendégéjszakát jegyeztek, addig tavaly már az 530 ezret is meghaladták. „Ez egyrészt a folyamatos attrakciófejlesztésnek és az azzal párhuzamos szálláshelyfejlesztésnek köszönhető” – magyarázta lapunknak Petróczki Gábor, a helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Szervezet (TMD) munkatársa, mialatt rövid sétát tettünk a belvárosban. Rámutatott: a világóra környéki promenád nyaranta vásári forgatagot idéz, ugyanakkor

Gyulát Magyarország egyik legélhetőbb városaként tartják számon.

Fotó: Pinti Attila

A sétálóutca felújítása és meghosszabbítása viszont csekély része az elmúlt évek fejlesztéseinek. A korszerűsítés a város egyik legnépszerűbb szállodájával, a négycsillagos Wellness Hotel építésével kezdődött, majd következett a várfürdőbe közvetlen átjárást biztosító Erkel Hotel felújítása 2011-ben alakult meg a TMD, majd további szállodák korszerűsítése mellett 2016-ra restaurálták az Almásy-kastélyt, azóta pedig a folyamatos közterület-fejlesztés mellett erőteljes marketingmunka zajlik a népszerűsítés érdekében. „Nagyon jó tradíció, hogy ha váltás van a városvezetésben, akkor sem dobják ki az előző projekteket, mindig ráépül a fejlesztés. Ez az egyik kulcsa annak, hogy idáig eljutottunk” – mondta Petróczki.

Kimutatásaik alapján 85-90 százalékban belföldi vendégek érkeznek hozzájuk, a többieket többnyire Romániából fogadják – utóbbiak közül sokan a határ menti térségből, napi látogatók a fürdőben.

„Belföldön elértük a plafont, most gőzerővel dolgozunk azon, hogy a romániai, magyar ajkú közösség felé orientálódjunk” – tudtuk meg. Eddigi tapasztalataik szerint a székelyföldi vendégeiket főleg a kulturális attrakcióik érdeklik, miközben a határ menti románok elsősorban a wellnesz-szolgáltatások iránt érdeklődnek, megnézik esetleg még a várat, de a kastéllyal „annyira nem tudnak mit kezdeni”.

Időutazás ódon falak között
Fotó: Pinti Attila

Pedig a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont állandó, interaktív tárlata valóságos időutazást kínál.

Tárgyakat lehet megérinteni, gombnyomásra tárulnak fel az információk, bele lehet szippantani a hölgyek által használt parfümökbe, és még hologramos technikát is használnak a kastély egykori életének bemutatására. A tárlatvezetés pedig további adalékkal szolgál a kíváncsi látogatónak a korabeli étkezési és öltözködési szokásokon át, a szolgaság hierarchikus életvitelét érintően a nemesi család részletes megismeréséig. Megismertük annak a gyulai román kovács fiaként született Gheorghe Pomuțnak a történetét is, aki több mint 150 éve megvásárolta az amerikaiaknak Alaszkát az oroszoktól, de a honvédségben férfinek maszkírozva, Ligeti Kálmán néven harcoló Pfiffner Paulina filmbe illő élettörténete is igazi csemegéje volt a látogatásnak.

Fotó: Pinti Attila

Fábián Tamás, a központ kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy Magyarországon egyedülálló a tárlatuk.

Európai mércével is a Nyugat-Európában megszokott színvonalat hozza”

– ecsetelte. Megjegyezte, Gyulával kapcsolatban azért még mindig a kastélytól 320 lépésre található vár a legismertebb a turisták körében, ahol ugyancsak állandó kiállítás sorakoztatja fel egyebek mellett az ottomán megszállásból fennmaradt tárgyakat, Mátyás király hírhedt fekete seregének pajzsát, a számos fegyvert, de a kivégzéshez használt „barátságtalan” eszközökkel is meg lehet ismerkedni – fejvesztés terhe nélkül.

Fürdőzés az arborétumban

A várost az 1960-as évek óta jegyzik turisztikai célpontként, és bár az első fúrások még Almásy gróf idejéből, az 1942-es évekből származnak,

az első termálvizes kútból a szocializmusban, 1958 szeptemberében tört fel a víz a mai várfürdőben. Ez pillanatok alatt százezres vendégszámot eredményezett

– idézte fel Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője a város egyik fő attrakciójának számító, 8,5 hektáros gyógy- és élményfürdő történetét. Először a kinti medencék épültek ki, majd a régi lovardát alakították át fürdővé, hogy később szaunaparkkal és az akvapalotával tegyék teljessé az élményt.

Fotó: Pinti Attila

„Jelenleg 226 turisztikai jelentőségű fürdőt tartanak számon Magyarországon, Gyula a negyedik a népszerűségi listán” – mondta az igazgató. Évente mintegy 600 ezer látogatót számlálnak, ennek mintegy 20 százaléka Romániából érkezik. Bár azt megjegyezte, hogy méretben Hajdúszoboszlóval nem tudnak versenyezni, „szépségben és természetes minőségben” viszont úgy véli, hogy igen.

„A várfürdő igazi erőssége a parkja, hiszen az Almásy-kastély arborétumába épült” – tette hozzá.

Petróczki Gábor szerint a szolgáltatások színvonalát tekintve nehéz Gyulát utolérni, versenyelőnyük az ötvenéves turisztikai hagyomány, a városban nagyon sokan ebből élnek. „Mindig multikulturális hely volt, németek, románok és magyarok együtt éltek, és öt vallás volt jelen, ezért olyan nyitottság és vendégszeretet az örökségünk, amihez jó pár év kell, amíg kialakul” – vélekedett a turisztikai szakember. Erkel Ferenc szülővárosának eme multikulturalitását jól példázza a Gyulai Várszínház nyári programja is, ahol a magyarországi társulatok mellett külföldi fellépők is lesznek. Elek Tibor színházigazgató részletes bemutatása alapján a program elképesztően bőséges, szinte minden napra tartogatnak valamilyen kulturális előadást. Június 26–27-én például Székely János-napok lesznek, majd

július 30. és augusztus 5-e között Erdélyi hetet szerveznek, amikor is szinte az összes erdélyi magyar színház fellép.

Fotó: Pinti Attila

A Petróczki által említett hagyományok a szálláshelyeken is megmutatkoznak. Általános tapasztalat, hogy mindenhol igyekeznek maximálisan kiaknázni a lehetőségeiket. Így például a Corso Boutique Hotelnek nincs olyan múltja, mint a város legrégebbi szállodájának számító Komló Hotelnek, az Almásy családhoz szorosan kötődő Elisabeth szálloda várra néző kilátása sem segíti, méreteiben pedig nem éri el az Erkelt, de így családias hangulattal tudják magukhoz csábítani a vendégeiket. Látogatóik legtöbbször úgy távoznak, hogy már az alkalmazottak nevét is ismerik.

Ugyanilyen bensőséges hangulat jellemzi a Fodor Hotel Halászcsárdát, amely még 1991-ben került annak a Fodor Sándornak a tulajdonába, aki 47 évnyi vendéglátós tapasztalattal a háta mögött természetes rutinnal köszönti az érkezőket. Hét évvel ezelőtt egykori munkahelye, a Park Hotel is a családi vállalkozás része lett, hiszen mint kiderült: fia, Csaba az éttermet, Krisztina lánya a szállodát, unokája, Dávid pedig a „csárdahotel” mindennapjait segíti. „Nagy örömmel tölt el, hogy nem szakadt meg a családi hagyomány” – mondta.

Fotó: Pinti Attila

Pálinkafőzéstől a „sernevelésig”

Vendégvárásra „szakosodott” Fabulya Attila, a Gyulai Pálinka manufaktúra kóstolóházának vezetője is, de ő pálinka- és sörkóstoló mesterként az italkészítés titkát is megosztotta a látogatókkal. Megtudtuk: a pálinka esetében is vannak jó, és kevésbé sikeres évjáratok, náluk például épp a tavalyi barack az, amelyik az időjárásnak köszönhetően az eddigi legjobb lett. Mennyiségre viszont Magyarországon még mindig a szilva a „divatos”, ám népszerűség szempontjából a kajszibarack az egyik legkedveltebb, de már a muskotályszőlőből készült pálinkák iránti kereslet is felfelé ível. Szerinte a gasztroműsorok rávezetik a fogyasztókat arra, hogy legalább alkalomszerűen áldozzanak a minőségre. „Másrészt kedvet csinálnak a gasztronómiához. A pálinka pedig érdekes összekötő elem, hiszen mi étkezés előtt étvágygerjesztő hatása miatt isszuk, de lehet étkezés közben is fogyasztani, és még ételhez is hozzá lehet adni. Erre tettünk is kísérletet egy olyan bemutatóval, ahol minden ételben használtunk barackpálinkát. Nagyon szép dolgokat lehet készíteni, és erre egyre nyitottabbak az emberek” – vélekedett Fabulya.

Fotó: Pinti Attila

Sörkóstolóként persze szeretné, ha a sörkultúra is megvetné a lábát a városban, ezért is szervezi meg a június 7–10-ei gyulai kézműves sörfesztivál alkalmával azt a nemzetközi sörversenyt, amelyre hat ország 167 sörét nevezték be.

„Serneveldéje” egyébként Gyulának is van, ahol három típus közül lehet választani és a manufaktúra is látogatható. Ételkísérőnek persze helyi, díjnyertes kolbászt ajánlanak az italok mellé, de a Százéves Cukrászda híres bonbonjait és desszertjeit is az attrakciók közé sorolják, miközben a Tourinform irodavezetője, Jónás Balázs érdekes történetekkel teszi teljessé a látogatást.

Fotó: Pinti Attila

Partiumi kiruccanás

Különben a szolgáltatások nem korlátozódnak Gyulára, hanem Nagyszalontára és Nagyváradra is szerveznek kirándulást a magyarországi turistáknak.

Ezeken gyulai idegenvezetőnk, Kocsis János kalauzolja az érdeklődőket. „Van érdeklődés iránta. Jó lenne, ha bővülne az ottani turisztikai szervek és a gyulai önkormányzat közötti kapcsolat” – mondta. A határon túlról hozzájuk nem szerveznek ilyen kirándulásokat, szerinte azért, mert hiányzik a rájuk jellemző szervezettség, amelyet a TMD fog össze. Az egyesületben ötven százalékban vesz részt az önkormányzat és vele egyenlő félként a város vendéglátóegységei képviseltetik magukat. Ez dél-tiroli minta és nagy előnye, hogy ezáltal az érintettek együtt határoznak a fejlesztési irányról. Amúgy a gyulai önkormányzat az idegenforgalmi adó nagy részét visszaforgatja a turzimusfejlesztésbe, ami koncepciót jelent a jövő számára is. Hosszú távon a várkertet fejlesztenék tovább, és mint elhangzott: alapvető jövőkép, hogy nemzetközileg elismert gyógy- és üdülődesztinációvá váljanak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport