Segítené az Európai Unió a bajba jutott országokat

Bálint Eszter , Bíró Blanka 2020. május 21., 20:16

„Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök közös javaslata az 500 milliárd eurós alap felállításáról azt jelzi, hogy megértették, veszélyben van az európai szolidaritás, ami akár az Európai Unió széthullását is eredményezheti” – értékelt a Krónika megkeresésére Winkler Gyula európai parlamenti képviselő.

Segítené az Európai Unió a bajba jutott országokat
galéria
Egyetértésben. Európai uniós alapot javasol Merkel és Macron Fotó: MTI/EPA

Németország és Franciaország 500 milliárd eurós uniós alap felállítását javasolja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására – jelentette be a német kancellár és a francia államfő hétfőn. Az úgynevezett helyreállítási alap célja, hogy az Európai Unió „megerősödve, összetartóan és szolidárisan” emelkedjen ki a járvány miatt keletkezett gazdasági válságból – mondta Angela Merkel német kancellár Emmanuel Macron francia államfővel tartott online tájékoztatóján, aláhúzva, hogy a koronavírus-járvány az EU eddigi legnagyobb megpróbáltatása.

A német–francia javaslat szerint az alap forrásait az EU-s szerződések módosítása nélkül, a közös költségvetésről szóló szabályoknak megfelelően teremtenék elő, és az alapot az EU 2021-ben kezdődő hétéves költségvetésébe – úgynevezett többéves pénzügyi keretébe – ágyazva működtetnék.  

Ez az MTI szerint azt jelenti, hogy az Európai Bizottság a tagállami kormányok felhatalmazásával felvesz 500 milliárd euró hitelt, amelyet a ciklus első éveire összpontosítva költenének el, hogy a gazdaság minél hamarabb túljusson a válságon. A törlesztési terheket ugyanolyan arányban kellene megosztani, mint eddig a költségvetési befizetéseket, a hitelfelvétellel szerzett forrást viszont rászorultsági alapon osztanák el, vagyis a válságot leginkább megszenvedő tagországok kapnák a legtöbb támogatást. Ez a helyreállítási alap „filozófiája” – fogalmazta meg Merkel.

A közös hitelfelvétel ügye az elmúlt években számos nézeteltérés tárgya volt az északi és a déli országok között, Franciaország a kezdetektől támogatta, Németország viszont elutasította a közösen kibocsátott kötvények gondolatát.

Ezt az 500 milliárd eurót nem kell visszafizetniük azoknak, akik felhasználják a pénzt”

– jelentette ki Emmanuel Macron. „Nem kölcsönök lesznek, hanem dotációk (egyfajta állami támogatás – szerk. megj.)” – tette hozzá, emlékeztetve, hogy Olaszország elutasította, hogy a gazdaságösztönző alap visszafizetendő hiteleket tartalmazzon.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közleményben üdvözölte, és konstruktívnak nevezte a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására szolgáló uniós alapra vonatkozó német–francia javaslatot, amely véleménye szerint helytállóan vázolja az Európa előtt álló gazdasági kihívás nagyságát.

Szolidaritás nélkül jöhet a széthullás

„Angela Merkel és Emmanuel Macron közös javaslata az 500 milliárd eurós alap felállításáról azt jelzi, hogy megértették, veszélyben van az európai szolidaritás, ami akár az Európai Unió széthullását is eredményezheti” – értékelte kedden a javaslatot a Krónikának Winkler Gyula. Az RMDSZ európai parlamenti képviselője leszögezte:

a német kancellár és a francia államfő ezzel a javaslattal „átvették a kormánykereket” Ursula von der Leyentől,

ebben pedig valószínűleg nagy szerepet játszott az EP múlt heti ülésszaka, ahol határozott állásfoglalás született arról, hogy az Unió két alapvető politikáját – a regionális fejlesztést és a közös agrárpolitikát – nem lehet megrövidíteni.

„Az Európai Néppárt és a közép- és kelet-európai politikusok határozottan kiálltak amellett, hogy nem ebből a két tételből kell pénzt megspórolni és átirányítani az új célkitűzésekre: a fenntartható zöldgazdaságra való áttérésre, valamint a digitális gazdaság ösztönzésére” – jelentette ki Winkler Gyula. Hozzátette, világosan értésre adták, az Európai Néppárt meg fogja vétózni a költségvetési javaslatot, amennyiben az nem felel meg az elvárásaiknak. „Nem engedhetjük meg, hogy Közép-Kelet-Európát megrövidítsék, feláldozzák az új célkitűzések oltárán” – fogalmazta meg a politikus. 

Az EP becslései szerint különben mintegy 2000 milliárd euró kell hogy legyen az Unió következő hétéves költségvetése és a gazdasági mentőcsomag összesen, hogy a válságból való kilábalás azonnal beinduljon.

„Nem a jövőben, egy-két év múlva van szükség intézkedésre, hanem azonnal, már most június–júliusban finanszírozni kell a gazdaság újraindítását. Elgondolásuk szerint ezermilliárd euró lenne a hét-éves költségvetési keret, amelynek nagy részét már 2021-től fel lehetne használni” – emelte ki Winkler. Mint részletezte, a helyzetre való tekintettel nem hét egyenlő részre osztanák el a költségvetést, hanem a „front loading” elve alapján az első években többet költenének. A ciklus közepén lehetne újraértékelni, korrigálni. A másik ezermilliárd euró vissza nem térítendő alap, valamint kölcsön formájában kerülne a tagállamokhoz.

Tenni kell a növekvő
bizalmatlanság ellen

Az erdélyi EP-képviselő ugyanakkor rámutatott: a javaslat az ötszázmilliárd eurós mentőcsomagról valamivel kevesebb, mint amit az EP tervezett, de nagyon fontos, hogy az elképzelésük szerint ez az összeg vissza nem térítendő támogatás formájában, az európai költségvetés mechanizmusai által kerül a tagállamokhoz, betartva a kohézió elveit.

Ahol a legnagyobb a szükség, oda több pénz kerül. Elsősorban a járvány által leginkább sújtott Olaszországba és Spanyolországba, de arányosan minden tagállam megkapja a részét”

– ecsetelte Winkler. Hangsúlyozta, az a tény, hogy vissza nem térítendő támogatásról beszélnek, jelzi, megértették, veszélyben van az európai szolidaritás, amit meg kell erősíteni. „Növekedett a bizalmatlanság az EU-val szemben, Olaszországban mindig többségben voltak az eurooptimisták az euroszkeptikusokkal szemben, ez most megváltozott. Olaszország pedig fontos az Unió számára, hiszen az egyik alapító, és a migrációs válság frontvonalában van” – hívta fel a figyelmet az RMDSZ-es képviselő. Arra is rámutatott, a Brexit pszichológiai következményeit sem lehet lebecsülni, hiszen a hetvenéves európai építkezés alatt először történt meg, hogy nem bővült, hanem szűkült az Unió. „Mindezeket alaposan átgondolták, mielőtt megtették a javaslatot” – véli Winkler Gyula. Elmondása szerint

a javasolt mentőcsomagban négy szempont érvényesül: a kohéziós irányvonalak, a versenyjogi szabályok korszerűsítése, a közös egészségügyi stratégia kidolgozása, valamint az új célkitűzések – a fenntarthatóság és a digitalizáció – megtartása.

Ezeket kibontva Winkler Gyula rámutatott, a versenyjogi szabályokat, például a közbeszerzést korszerűsíteni kell, hiszen az Unió a közös piacával a világ legnyitottabb gazdasága maradt. „Nem szeretnénk, ha az Unió protekcionistává válna, de meg kell védenünk a saját gazdaságainkat, cégeinket, hiszen stratégiai veszély, hogy az európai vállalkozásokat felvásárolják. Sem Washington, sem Peking, sem Moszkva felől nem érkeznek baráti gesztusok az Unió irányába” – mondta a szakpolitikus. Arra is kitért, hogy a közös egészségügyi politika kidolgozása a járvány hatására lett prioritás, hiszen ennek hiányában a járványhelyzet első heteiben akadozott az EU, másrészt az egyszer használatos eszközök többségét Kínából, Vietnamból kellett importálni. Leszögezte egyúttal: a klímaváltozás ellen továbbra is fel kell lépni, az elmúlt hatvan nap pedig bebizonyította, mennyire fontos a digitalizáció.

Késésből előny,
esély a válságkezelésre

Winkler Gyula arra is ráirányította a figyelmet, hogy az EU 2021–2027-es keretköltségvetésének elfogadása késett, hiszen tulajdonképpen már a tavaly el kellett volna fogadni. Közben kiderült: a késésnek megvolt az előnye, hiszen idén január–februárban még senki sem gondolta, hogy ilyen méretű gazdasági válságot okoz a koronavírus-világjárvány. „Ebben a teljesen új helyzetben hatalmas elvárások vannak az EU intézményeivel szemben, nemcsak a költségvetést kell elfogadni, hanem egy olyan mentőcsomagot is, amely biztosítja, hogy a tagállamok azonnal el tudják kezdeni a gazdaság újraépítését” – mondta. A politikus felidézte, már tavaly nagy feszültségek voltak a tagállamok között azzal kapcsolatban, hogy melyek lesznek a büdzsé prioritásai, mekkora lesz a keret, és milyen forrásokból lehet felépíteni. „Ezek a feszültségek csúcsra jártak márciusban, hiszen a tagállamok egy része elégedetlen volt azzal, ahogy az Unió az első hetekben kezelte a válságot. Egymásnak ellentmondó intézkedések születtek közrendészeti és költségvetési téren is” – mutatott rá a képviselő. Emlékeztetett,

Ursula von der Leyennek bocsánatot kellett kérnie Olaszországtól, hiszen az olaszok, akiket leghamarabb erőteljesen érintett a járvány, jogosan érezték úgy, hogy az Unió cserben hagyta őket.

Az RMDSZ-es politikus szerint azonban néhány hét után elkezdődött az európai intézmények hatékony együttműködése, és rendbe jöttek a dolgok. „Az Európai Bizottság által 2018-ban kidolgozott költségvetés-tervezet mára már teljesen elavult, nem alkalmas a válságkezelésre. Az újabb határidő a tervezet bemutatására május 27-e, erre érkezett a francia–német javaslat, amely pozitív értelemben nyomást helyez a tagállamokra és az EB-re” – mondta Winkler Gyula. Hozzátette, a francia–német párost az Unió motorjának tartják, és a fantáziadús franciák és a fegyelmezett németek együtt alkalmasak is erre a szerepre. A politikus kifejtette, várják május 27-én az EB javaslatát, ám most már egyértelmű, hogy nem lehet megkerülni a közép-kelet-európai elvárásokat, esélyt kell adni a felzárkóztatásra, ezzel is minimálisra csökkentve a széthúzás esélyét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport