Orbán szerint az unió rosszul működik és meg kell reformálni

MTI 2017. május 01., 16:58

Az Európai Unióban Magyarországon a legnagyobb a tagság támogatottsága, és ebben az eredményben benne van a kormány munkája. A magyar kormány ugyanis Európa-párti – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben szombaton, az unióban maradó tagállamok rendkívüli csúcstalálkozóját követően magyar újságírók előtt.

Fotó: MTI

Hangsúlyozta, nem enged azon véleményéből, hogy az unió rosszul működik és meg kell reformálni. Erről nyílt vitát, megbeszéléseket kell folytatni – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, vannak olyan kérdések, amelyek veszélyesek a magyarokra nézve, ilyen a migráció és az Európai Bizottság rezsicsökkentést eltörölni akaró kezdeményezése.

A Stop Brüsszel nem Brüsszel-, nem Európa-ellenes indítvány, Magyarország azt szeretné, hogy ne változzon meg a tagállamok és a brüsszeli hatáskör közötti megosztás.

Maradjon úgy, ahogy most van, a magyaroknak ez az érdekük" – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor szerint az Európai Néppárt brüsszeli csúcstalálkozóján sikerült megvédeni Magyarország álláspontját. A kormányfő Soros György brüsszeli látogatásáról úgy vélekedett: „van, aki ártani akar Magyarországnak, van, akinek az a dolga, hogy megvédje". Véleménye szerint sikerült helyre tenni ezeket a dolgokat Brüsszellel.

Elmondta, hogy a Közép-európai Egyetem ügye a maga jogi menetében halad tovább. Kijelentette, Magyarországnak senki sem szabhat feltételeket. „Ez egy jogi kérdés, az Európai Bizottság és Magyarország tárgyalni fog róla a következő hónapokban. Magyarország végre fogja hajtani a vita eredményeképpen kialakuló megállapodást" – közölte a miniszterelnök.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat