City Insurance-ügy: több lehetőségük van a biztosítottaknak, aggodalomra nincs ok a Krónikának nyilatkozó szakember szerint

Bíró Blanka 2021. szeptember 20., 09:49 utolsó módosítás: 2021. szeptember 20., 11:09

Legkésőbb hétfőn elindítják a csődeljárást a City Insurance ellen, miután pénteken a Biztosítási Felügyelet (ASF) megvonta a bajba jutott biztosítótársaság működési engedélyét. Ezt követően a Biztosítási Garanciaalap (FGA) átveszi a City Insurance dossziéit, és megfelelő ütemben elkezdődik a kárrendezés. Az ASF igazgatótanácsi tagja a Krónikának úgy nyilatkozott, az ügyfeleknek nincs okuk aggodalomra.

City Insurance-ügy: több lehetőségük van a biztosítottaknak, aggodalomra nincs ok a Krónikának nyilatkozó szakember szerint
galéria
Merre tovább? Megvonták a kötelező gépjárműbiztosítások terén legaktívabb biztosító engedélyét Fotó: Kozán István

Megvonta a Biztosítási Felügyelet (ASF) a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb/RCA) piacán vezetőnek számító City Insurance biztosítótársaság működési engedélyét, a csütörtöki éjszakába nyúló ülésen megállapították a fizetésképtelenséget. Birtalan József, a testület igazgatótanácsának tagja a Krónika megkeresésére elmondta, a következő lépés, hogy legkésőbb hétfőn a törvényszéken elindítják a csőd­eljárást, majd az következik, hogy a Biztosítási Garanciaalap (FGA) átveszi a City Insurance dossziéit, és megfelelő ütemben elkezdődik a kárrendezés.

A szakértő szerint a garanciaalap feltőkésítették, a következő két évben mindenféle különlegesebb intézkedés nélkül el tudja látni a feladatát, és közben tovább tőkésítik.

Erre különben elkészült egy terv, a garanciaalap területi irodákat is nyit majd, hogy könnyebb legyen az ügyintézés a biztosítottaknak, ettől azt remélik, hogy javulni fog a folyamat. „Valószínűleg ilyen módon a biztosítottak és a javításokat végző szervizek hamarabb hozzájutnak a pénzükhöz, mint a City Insurance biztosítótól” – bizakodik Birtalan József.

Felidézte, az elmúlt időszakban a gépkocsijavító műhelyek már egyre nehezebben vállalták a City Insurance által fedezett munkálatokat (számos szerviz ugyanakkor el is utasította a cég ügyfeleit), mert tartottak attól, hogy nagy késéssel kapják meg annak az ellenértékét. „Joguk van megválasztani, kivel dolgoznak, milyen biztosításra végzik el a munkát, ebbe nincs beleszólás” – mutatott rá ugyanakkor az ASF igazgatótanácsának tagja.

Elkerülhetetlen volt a csőd

„A Biztosítási Felügyelet lépéskényszerbe került, hiszen a City Insurance nem volt képes úgy gazdálkodni, hogy ellássa a feladatait” – indokolta a működési engedély megvonását Birtalan. Mint mondta,

a biztosítótársaság alulárazott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kötvényeket árult, ezt mindenki látta, de nem volt mód arra, hogy ebbe beleszóljanak.

„A felügyelet folyamatosan közli a referenciaárakat, a piaci szereplők többsége ehhez igazodott, ám a City erre nem volt hajlandó, arra hajtott, hogy minél nagyobb piaci részesedést szerezzen. Ez a stratégia bevált volna, ha sikerül megállapodnia a potenciális befektetővel, akivel utolsó percig leveleztek, ám a törvény határidőt szabott arra, hogy feltőkésítsék a céget, és ez nem történt meg időben” – részletezte az ASF vezetőtanácsának tagja.

Hozzáfűzte: a City Insurance rögtön kifizetendő, tehát bíróság által megítélt kifizetési kötelezettségeinek összege háromszor-négyszer meghaladta a rendelkezésére álló pénzt, semmi más anyagi forrása nincs, sem többletbevétele, sem kölcsönre lehetősége, ezért nem volt más út, mint kimondani a fizetésképtelenséget.

Sürgetnék a folyamatot

A napokban valószínű, hogy a kormány elfogad egy sürgősségi rendeletet, amely módosítja a kárrendezési folyamatot csőd esetén – vetítette előre Birtalan József. Hangsúlyozta: ez sokat segítene a polgároknak.

„Jelenleg a törvény úgy rendelkezik, hogy a garanciaalap a csőd kimondása utáni hatvan napon túl kezd fizetni, viszont a tapasztalatok szerint a csődeljárás hat-kilenc hónapig is elhúzódik. Azt szeretnénk, ha a garanciaalap a csődeljárás elindítása után egy hónap alatt vegye át és nézze át az ügyiratokat, és utána rögtön kezdjen fizetni, ne kelljen hónapokat várni, amíg kimondják a csődöt, hiszen ez zavart keltene a piacon” – magyarázta a szakember.

Közölte: ezt a tervezetet már néhány hete elindították, és Florin Cîțu miniszterelnök is beszélt arról, hogy hamarosan napirendre tűzik az elfogadását.

„Ez gyakorlatilag könnyíti a kárrendezést, a kifizetéseket sokkal közelebb hozza időben a most elindított csődeljáráshoz, és a piacon nem keletkezik feszültség” – hangsúlyozta Birtalan József.

Fotó: 123RF
Mit tehet a biztosított?

„Aki úgy gondolja, felmondhatja a biztosítását a City Insurance cégnél, akkor visszakapja időarányosan a megmaradt pénzösszeget, és megkötheti a kötelező gépjármű-biztosítást más társaságnál” – válaszolta Birtalan József, amikor arról kérdeztük, mint tanácsol azoknak a polgároknak, akiknek a bajba jutott biztosítónál van szerződésük.

Meglátása szerint az is egy járható út, hogy az ügyfelek megtartják a kötvényt, hiszen a kárrendezést átveszi a garanciaalap.

Másrészt onnantól, hogy kimondják a csődöt, rá kilencven napra ezek a biztosítások automatikusan megszűnnek. „Mivel a csődeljárás általában 6–9 hónapig húzódik, és a kötvények többsége hat hónapos, ezek maguktól megszűnnek, és már egy másik társaságnál kötik újra. Sajnos az RCA piacán az elsődleges szempont az ár, senki nem magának köti a kötelező gépjármű-biztosítást, ezért senkit nem érdekel annak a minősége, hiszen az kell boldoguljon majd vele, akinek szüksége lesz rá, tehát az áldozat” – magyarázta Birtalan József.

A szakember abban bízik, hogy a kormány előbb-utóbb elfogadja a közvetlen elszámolás lehetőségét biztosító sürgősségi rendeletet, és akkor 10–20 százalékos felárért nagyobb biztonságot kap a biztosított, hiszen közvetlen érdeke fűződik majd ahhoz, hogy kivel köt szerződést, a saját biztosítójával bizalmi viszonya van. Utána a két biztosítótársaságnak van elég jogásza, hogy egymás között rendezzék a pénzügyeket.

Hétfőtől a Biztosítási Garanciaalaphoz (FGA) fordulhatnak kárrendezési igényükkel a fizetésképtelennek nyilvánított City Insurance biztosítótársaság ügyfelei. A testület hétfői közleményében leszögezi, tudomásul vette, hogy a Pénzügyi Felügyelet (ASF) megvonta a City Insurance Rt. működési engedélyét, fizetésképtelenné nyilvánította a biztosítót, és elindította az eljárást, amelynek alapján kéri a bíróságtól a csőd megállapítását. Így a biztosítótársaság ügyfelei hétfőtől a Biztosítási Garanciaalaphoz nyújthatják be kárrendezési igényüket.
Mint ismeretes, az ASF azt követően döntött pénteken a City Insurance működési engedélyének megvonása mellett, hogy a biztosító nem tett eleget a tőkeemelési kéréseknek. Az 1998-ban alapított, bukaresti székhelyű City Insurance Rt. 17 százalékos részesedéssel rendelkezik a romániai biztosítási piacon. 

A drágulás elkerülhetetlen

„Készült elemzés arról, hogy milyen következményei lesznek a piacon a City Insurance csődjének, ám nehéz meghatározni, hogy kategóriánként miként alakulnak az árak” – mondja eközben Birtalan József.

Kérdésünkre kifejtette: a különböző korú gépkocsivezetők, különböző korú és hengerűrtartalmú gépkocsik esetében változik a kgfb ára, sőt ezt annak a kifutási ideje és a bonus-malus rendszer is befolyásolja. Ilyen körülmények között pedig nehéz összemérni a díjszabásokat, és bonyolult előrevetíteni a cégek üzletpolitikáját, hiszen teljes szabadsággal rendelkeznek az ármeghatározásban.

Az biztos, hogy néhány biztosító már emelte az árakat, amióta felröppent a hír a City Insurance megrendült helyzetéről”

– mutatott rá a szakértő, aki átlagosan 10 százalékos áremelkedésre számít, ám ez a csődeljárástól függetlenül napirenden lett volna.

„A szervizek villanyárammal dolgoznak, földgázt használnak, ezek drágultak, a minimálbér több ízben is emelkedett. Ráadásul az elmúlt években javult a gépkocsipark minősége, nőttek az elvárások. Lehet hogy egy régi Dacia sárvédőcseréje 120 lejbe került, ám ez egy másodkézből vett nyugati autó esetében is sokkal drágább. A biztosítás árát a cégek egy átlagkárértékből számolják ki, valamilyen szintű áremelkedésre számítani lehet” – húzta alá a szakértő.

Létezik védőháló

„Románia viszonylag jó helyzetben van, hiszen nem létezik minden országban garanciaalap, amely védőhálót jelent a biztosítótársaságoknak és biztosítottaknak egyaránt” – irányította rá ugyanakkor a figyelmünket az ASF igazgatótanácsának tagja.

Mint magyarázta, ez a rendszer az országban már évek óta működik, és az Astra és a Carpatica biztosítók csődje után már tapasztalat is van arra, miként kell ezt levezényelni.

„A garanciaalap nem közpénzből működik, a biztosítótársaságoknak van egy éves hozzájárulásuk, ha a Biztosítási Felügyelet szükségesnek tartja, különleges hozzájárulás is kivethető, de a garanciaalap kölcsönt vehet fel, hosszú távú kötvényeket bocsáthat ki. A következő két-két és fél évben el tudja látni a feladatát anélkül, hogy drasztikus eszközöket kellene alkalmazni” – véli Birtalan József. Szerinte a legutóbbi csődök tapasztalata azt mutatja, hogy két-három hónapig tart az árak növekedése, utána stabilizálódik a piac, ám ez attól is függ, hogy a különböző biztosítótársaságok milyen üzletpolitikát folytatnak, mekkora piaci részesedést szeretnének megszerezni.

Erről már tárgyaltak, és a biztosítók egy része kifejezte a szándékát, hogy növelni szeretné a részesedését, ám olyanok is vannak, amelyek nem.

„A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kockázatos műfaj, sokszor évekig elhúzódhat a kártérítési folyamat, hiszen nem mindig csak gépkocsijavításról szól. Ha áldozatok, személyi sérülések vannak, 15–20 évig is fizet a biztosító legtöbb 1,2 millió euróig. Ezért sok biztosítótársaság óvakodik tőle. Világosan látszik, hogy a fejlett piacokon, ahol több tucat biztosító kínálja ezt a terméket, mindegyik igyekszik a részesedését 7–13 százalék között tartani, ennyit tartanak egészségesnek. A Romániában nyugati tőkével működő biztosítók is hozzávetőleg ezt az arányt célozzák meg, tehát valószínűsíthető, hogy a többség nem megy 15 százalék fölé” – részletezte Birtalan József.

Úgy látja ugyanakkor, gondot jelent az, hogy becsléseik szerint a másik szintén elég gyenge lábakon álló biztosítótársaság, az Euroins fogja átvenni a City Insurance portfóliójának jelentős részét, de próbálják ezt a helyzetet kezelni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport