„Bezúzhatja” az új autók piacát a roncsprogramok tervezett kizsigerelése, félpénz juthat a Zöld házra is

„Bezúzhatja” az új autók piacát a roncsprogramok tervezett kizsigerelése, félpénz juthat a Zöld házra is

Kiselejtezik a roncsprogramot? A 2018 és 2022 közötti időszakban 327 556 használt személygépkocsit vontak ki a forgalomból a romániai autópark felújítását célzó roncsprogramoknak köszönhetően

Fotó: László Ildikó

Sokkolta a közvéleményt, hogy drasztikus forrásmegvonásokat tervez a kormány a lakosság körében legnépszerűbb támogatási programjaiban. A pénzügyminisztérium honlapján szerdán közvitára bocsátott sürgősségirendelet-tervezet szerint ugyanis a régi személygépkocsik kivonását és újak vásárlását ösztönző hagyományos roncsautóprogramban a vevők számára idén biztosított összeget jövőre megfelezik, az új elektromos autók beszerzésére vonatkozó kiírásban pedig ötször kevesebb pénzbeli támogatást nyújtanak. Emellett szintén megfeleznék a napelemrendszerek lakossági telepítését elősegítő Zöld ház programban kínált állami finanszírozást.

Páva Adorján

2023. december 14., 19:072023. december 14., 19:07

Mint ismeretes, a klasszikus roncsautóprogramban idén egy leadott régi autó után járó „utalvány” értéke 7000 lejre, két leadott autó esetén 10 ezer lejre nőtt. Ezen felül 1500 lejes ökobónusz járt a vásárlónak, ha az új jármű szén-dioxid-kibocsátása nem haladta meg a 120 g/km értéket, vagy ha cseppfolyósított gázzal is üzemeltethető. Hibridautó vásárlása esetén az ökobónusz értéke 3 ezer lej volt. Ugyanakkor minden 15 évesnél régebbi és/vagy legfeljebb Euro 3-as besorolású autó bezúzását 1500 lejes ökobónusszal ösztönözték. Így az autókereskedők általában 13 ezer lejt (2600 eurót) kitevő állami támogatással számoltak, és ennyivel olcsóbban kínálták ajánlataikban a program keretében értékesített gépkocsikat.

A mostani tervezet azonban egy régi gépkocsi kiselejtezése esetén csupán 3500, kettő kivonása után legtöbb 5000 lejes (1000 eurós) támogatást ír elő.

A konnektoros (plug-in) hibridek vagy elektromos autók vásárlását ösztönző, Roncsautó plusz nevű programban ennél is drasztikusabb levágást helyeznek kilátásba. Itt kötelező volt legalább egy használt jármű bezúzása, és legtöbb két régi jármű volt leadható. Egy régi autó forgalomból kivonása esetén a 100 százalékban elektromos járművek vásárlását 51 ezer lejjel, a plug-in hibrid járművekét 26 ezer lejjel támogatták. Két roncsautó bezúzása esetén a támogatás összege 54 ezer, illetve 29 ezer lejre nőtt. A 15 évnél régebbi és/vagy legfeljebb Euro 3-as besorolású jármű leadása esetén 1500 lejes ökobónuszt kapott a vásárló.

A most bemutatott rendelettervezet viszont 10 ezer lejben (2 ezer euróban) maximálja a támogatás összegét, ami kevesebb mint ötöde az eddig kínált állami segítségnek.

Galéria

Megállj! A tervezett intézkedések nyomán összeomolhat az új autók piaca

Fotó: Pinti Attila

Bár a hatóságok képviselői már pedzegették, hogy jövőre változások várhatók a roncsautóprogramokban, és a támogatások összegéhez is hozzányúlhatnak, a drasztikus levágás sokkolta a közvéleményt, az autóipar képviselőit, politikusokat, új autó vásárlásán gondolkodó polgárokat egyaránt. Főleg annak tudatában, hogy a kormány és a környezetvédelmi minisztérium képviselői rendre a programok sikerével, „zöldítő” hatásaival, a lakosság közvetlen anyagi támogatását szolgáló jótékony hatásával dicsekedtek, még a közelmúltban is.

Bogdan Balanişcu, a környezetvédelmi, víz- és erdőügyi minisztérium államtitkára november végén is azt kürtölte világgá, hogy Románia a legnagyobb finanszírozó az Európai Unió szintjén, amikor az elektromos és hibridautók vásárlásának támogatásáról van szó.

„Egy román állampolgár több mint 10 000 euró támogatást kaphat egy elektromos autó megvásárlására. Az intézkedés célja eltüntetni a roncsautókat az utakról” – mondta Balanişcu, aki szerint ezáltal a környezetvédelmi minisztérium 250 000 régi autót akar kivonni a forgalomból.

Eddig már ennél is többet kiselejteztek: a Környezetvédelmi Alap (AFM) november közepén arról tájékoztatott, hogy

a 2018 és 2022 közötti időszakban 327 556 használt személygépkocsit vontak ki a forgalomból a romániai autópark felújítását célzó roncsprogramoknak köszönhetően, és az elmúlt öt évben 266 076 új személygépkocsit vásároltak a kedvezményezettek.

Utóbbi szám alacsonyabb a forgalomból kivont járművek számánál, hiszen egy személy két használt autót is leadhat. Az idei év első 10 hónapjában további 30 540 új autót értékesítettek a program keretében. A gyártók közül leginkább a Dacia profitált a programból. Idén az állami támogatással vásárolt új autók közel 35 százaléka volt Dacia, 10 628 jármű. Az elmúlt öt évben a Roncsautó plusz program révén 32 500 környezetbarát gépkocsival bővült a romániai autóállomány, amihez hozzáadódott további 10 239 az idei év első 10 hónapjában. Ezek közül 26 480 darab teljesen elektromos meghajtású. 2023-ban ezt a kategóriát is egyértelműen a Dacia dominálta 4354 autóval, ami 42,52 százalékos piaci részesedésnek felel meg.

Galéria

Az elektromos autókért járó támogatás a korábbi ötödére csökkenhet

Fotó: Pinti Attila

A roncsautóprogramok népszerűsége kimagasló volt az elmúlt években, így nem véletlen, hogy az autóipar képviselői most vészharangot kongatnak a tervezett forrásmegvonások miatt. A Romániai Gépkocsigyártók Egyesülete (ACAROM) közleményben tiltakozott csütörtökön a rendelettervezetben foglaltak ellen. Az ACAROM szerint a tervezett előírások hátrányosan érintik majd a romániai járműipart. A munkáltatói szervezet úgy véli, hogy

a roncsautóprogramok keretében nyújtott vásárlási utalványok értékének jelentős csökkentése az új gépkocsik piacának összeomlásához és a használt autók piacának exponenciális fellendüléséhez vezet.

A roncsautóprogramok így elveszítik vonzerejüket, ennek következményeként pedig az országban gyártott új gépkocsik száma az idei 145 000-ről jövőre 80 000-re csökkenhet, ami negatívan hat az ágazat munkahelyeire és a romániai autógyártók üzleti forgalmára.

Az Agerpres által idézett közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy a vásárlási utalványok értékének csökkenése miatt a romániaiak kevesebb új, környezetkímélőbb gépkocsit fognak vásárolni, és helyettük szennyező használt autókat fognak beszerezni. Ezzel az ACAROM szerint ezek a programok elveszítik a jótékony hatásukat. A munkáltatói szervezet ezért felszólítja a kormányt, hogy mielőbb elemezze a tervezetbe foglalt intézkedések lehetséges negatív hatásait, „és ennek megfelelően cselekedjen”.

Az ágazati érdekképviselet jelezte, más országokban is csökkentették a hasonló jellegű támogatásokat, viszont fokozatosan, nem ennyire drasztikusan és váratlanul. A gyártók, forgalmazók ugyanis valóban nem számítottak ekkora megvonásokra: több márkaképviselet ma is az idei „roncsutalványos áron” kínálja, reklámozza autóit, azzal a megjegyzéssel, hogy az állami támogatást majd a négykerekű jövő évi leszállításakor „rendezik” valamilyen formában.

A tervezett intézkedés egyrészt alaposan betehet az új autók piacának, másrészt még tovább növeli az idősebb, környezetszennyezőbb használt gépkocsik iránti keresletet.

Az ACAROM szerint az elmúlt négy évben több mint 1,5 millió ilyen autót hoztak be az országba, és 80 százalékuk 8 évnél idősebb, jelentős részüket pedig adózás nélkül adták el. A használt autók piacán így is jelentős drágulás volt tapasztalható az elmúlt években – főként az új négykerekűek gyártási akadályai, az alkatrészhiány, az elhúzódó leszállítási idő miatt –, a tovább növekedő kereslet pedig további áremelkedést idézhet elő.

Galéria

A napelemtámogatás megfeleződik a pénzügyminisztérium tervei szerint

Fotó: Pixabay

A pénzügyminisztérium által kidolgozott rendelettervezet nemcsak a roncsautóprogramokra, hanem a szintén népszerű napelemvásárlási kiírásra is vonatkozik.

Itt eddig 20 ezer lejes állami támogatásban részesültek a Zöld ház program révén környezetkímélő áramtermelő rendszert telepítők, ám jövőre 10 ezer lejre csökkentenék a hozzájárulást.

Az intézkedés nagy valószínűséggel nem érintené az idei kiírás kedvezményezettjeit, akik csak jövőre szerezhetik be napelemrendszerüket, hiszen a 2023-as kiadás – amely megszavazott költségvetéssel rendelkezett – lebonyolítása megakadt egy bírósági ügy miatt.

A kormány tervei felháborították a roncsautó- és napelemprogram korábbi „gazdáját”, Tánczos Barna volt környezetvédelmi minisztert is. Az RMDSZ szenátora szerint

teljesen elfogadhatatlan, hogy a pénzügyminisztérium egyik napról a másikra drasztikusan beavatkozzon olyan programokba, amelyek ennyire fontosak az állampolgárok számára”.

„A roncsprogramokkal és a napelemprogrammal több mint 200 000 lakost támogattunk az utóbbi években, akiknek fontos a környezetvédelem. Ezeket az eredményeket a kiszámíthatóság és a jól megtervezett többéves programok révén értük el, amelyek most veszélybe kerülnek, ha a kormány elfogadja a sürgősségi rendeletet” – írta Facebook-oldalán Tánczos Barna.

A politikus az Agerpresnek nyilatkozva kifejtette: korábban rendre konstruktív párbeszédet folytattak a szakminisztérium képviselői az autógyártók és -importőrök, illetve a napelemes ágazat képviselőivel, mielőtt meghatározták volna a támogatási összegeket, most azonban sem velük, sem a Környezetvédelmi Alap munkatársaival nem egyeztetett a pénzügyi tárca, amelynek eddig nem is volt beleszólása ebbe. „Annyira elképesztő ez a javaslat, hogy meggyőződésem szerint Románia miniszterelnöke első olvasatban, azonnal kérni fogja az intézkedések törlését a rendelettervezet szövegéből” – jelentette ki Tánczos Barna.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. július 13., szombat

Romániában a legmagasabb azoknak az aránya, akik nem tudják megfizetni a megfelelő étkezést

Tavaly az Európai Unióban tízből egy ember (a lakosság 9,5 százaléka) nem engedhette meg magának, hogy minden második nap húst, halat vagy ezzel egyenértékű vegetáriánus ételt fogyasszon – ez az arány 1,2 százalékponttal magasabb a 2022-ben jegyzettnél.

Romániában a legmagasabb azoknak az aránya, akik nem tudják megfizetni a megfelelő étkezést
2024. július 12., péntek

Csaknem nyolcszor több pénzt visz haza egy svájci, mint egy romániai alkalmazott

Nem meglepő ma már senkinek sem, hogy milyen hatalmas különbségek vannak az Európa különböző országaiban regisztrált nettó átlagkeresetek között – egy friss elemzés is azt mutatja: az észak- és nyugat-európai országokban a legmagasabb a nettó átlagbér.

Csaknem nyolcszor több pénzt visz haza egy svájci, mint egy romániai alkalmazott
2024. július 12., péntek

Több mint 100 ezerrel csökkent tavaly a foglalkoztatottak száma 2022-höz képest

A romániai foglalkoztatottak létszáma 7,697 milliót tett ki tavaly, közülük 11,9 százalék a mezőgazdaságban dolgozott – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Több mint 100 ezerrel csökkent tavaly a foglalkoztatottak száma 2022-höz képest
2024. július 12., péntek

Elszállt remény: tovább késnek a Fly Lili brassói járatai

Mivel továbbra sem sikerült lezárnia új repülőgépe bejegyzését, kénytelen tovább halasztani brassói és nagyszebeni járatainak elindítását a Fly Lili.

Elszállt remény: tovább késnek a Fly Lili brassói járatai
2024. július 12., péntek

Csaknem száz lejjel csökkent májusban az átlagbér, éves szinten közel 13 százalékos a növekedés

Idén májusban áprilishoz képest 99 lejjel (1,9 százalékkal) 5118 lejre csökkent a nettó átlagbér Romániában – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS). Tavaly májushoz viszonyítva 12,7 százalékkal nőtt a nettó átlagkereset Romániában.

Csaknem száz lejjel csökkent májusban az átlagbér, éves szinten közel 13 százalékos a növekedés
2024. július 12., péntek

Mintegy 3500 fiatal gazda jut 70 ezer eurós pályázati támogatáshoz, nagy volt a túljelentkezés

A fiatal gazdák letelepedését támogató uniós pályázati kiírásra beérkezett 5640 kérés közül az AFIR 3500 pályázatot támogat. A pályázat nyertesei számára elkezdődött a hetvenezer eurós támogatási összeg 75 százalékának előlegként történő kifizetése.

Mintegy 3500 fiatal gazda jut 70 ezer eurós pályázati támogatáshoz, nagy volt a túljelentkezés
2024. július 11., csütörtök

Zöld jelzést kapott a Temesvárt Szegeddel összekötő vasútvonal felújítása

Felújítják a Temesvár–Szeged-vasútvonalat: a román kormány csütörtökön jóváhagyta a két város közötti vasúti összeköttetés helyreállításáról szóló, Magyarországgal kötött egyezményt.

Zöld jelzést kapott a Temesvárt Szegeddel összekötő vasútvonal  felújítása
2024. július 11., csütörtök

5 százalék alá mérséklődött az infláció, a postai szolgáltatások és a gyógyszerek drágultak a legnagyobb mértékben

A májusi 5,12 százalékról júniusban 4,94 százalékra csökkent az éves infláció Romániában – közölte csütörtökön az Országos Statisztikai Intézet (INS).

5 százalék alá mérséklődött az infláció, a postai szolgáltatások és a gyógyszerek drágultak a legnagyobb mértékben
2024. július 10., szerda

1500 euróval nő a Tarom pilótáinak fizetése, bár ezzel a magyar érdekeltségű fapados légitársaságtól még mindig lemaradnak

Megérte hétfőn csoportosan „beteget jelenteni” a Tarom román légitársaság pilótáinak: a cég vezetésével folytatott tárgyalásokat követően 1500 euróval – mintegy 7460 lej – nő a fizetésük.

1500 euróval nő a Tarom pilótáinak fizetése, bár ezzel a magyar érdekeltségű fapados légitársaságtól még mindig lemaradnak
2024. július 10., szerda

Közel másfélszer nagyobb a városi háztartások bevétele, mint a vidéken élőké

Az idei első negyedévben 8049 lej volt a romániai háztartások átlagjövedelme és 3210 lej az egy főre jutó bevétel; ez 7,3, illetve 7 százalékos növekedést jelent 2023 utolsó negyedévéhez képest – közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Közel másfélszer nagyobb a városi háztartások bevétele, mint a vidéken élőké