A Részegh fivérek újra a fedélzeten: őszintén beszéltek jégkorongkarrierjük egyik legnehezebb időszakáról

-- Külsős szerző -- 2022. március 12., 12:42 utolsó módosítás: 2022. március 12., 18:36

Részegh Tamás és Részegh Zsolt ugyan benne volt a Csíkszeredai Sportklub nevezési keretében, ám a kék-fehérek a testvérpár nélkül vágtak neki tavaly ősszel a bajnoki kiírásoknak. Súlyos sérülés hátráltatta mindkettejüket, hosszú hónapokig voltak kénytelenek a palánkon kívülről végignézni a Sportklub találkozóit. Nemrég már mindketten újra korcsolyát húzhattak, nekünk pedig őszintén beszéltek életük egyik legmegterhelőbb időszakáról.

A Részegh fivérek újra a fedélzeten: őszintén beszéltek jégkorongkarrierjük egyik legnehezebb időszakáról
galéria
Hosszú kihagyás után Részegh Zsolt is jégre lépett a Sportklub színeiben Fotó: Veres Nándor

A 24 éves Részegh Tamás hazatérése volt az egyik legpozitívabb hír  tavaly a Csíkszeredai Sportklub háza táján. Ám az első perctől az is nyilvánvaló volt, hogy a fiatal tehetség sérüléssel bajlódik. „2020. november 21-én Nagymihályon volt az utolsó mérkőzésem, viszont ezen már csak nagy megerőltetések árán tudtam lejátszani egy harmadot. A legutolsó fájdalommentes mérkőzésem 2019 decemberében volt, ott sérültem meg először. Az egyik combközelítő, más néven lovaglóizom több mint fele leszakadt a csontról” – kezdte. Mint mondta, sérülése után körülbelül egy hónapig nem is volt pontos diagnózis. „Amikor komolyabban megvizsgáltak és megtudtam, hogy tulajdonképpen mi is történt, úgy gondoltam elsőre, hogy ez is csak egy ugyanolyan sérülés, mint a többi, pár hét alatt meggyógyulok és újra a pályán leszek. Mint utólag kiderült, ez sajnos nem így lett, de akkor még a legrosszabb gondolataimban sem merült fel, hogy ekkora kínlódás és szenvedés vár rám” – tekintett vissza Tamás.

Műtét és megterhelő időszak

Szükség volt a műtéti beavatkozásra, Tamás pedig minden egyes lehetőséget ki szeretett volna használni, ami esélyt adhat a teljes gyógyulásra, illetve arra, hogy folytathassa a jégkorongot.

Rengeteg kezelésen, terápián vett részt, továbbá számos szakembert, orvost kerestek fel a probléma megoldására, viszont majdhogynem az összes kudarcba fulladt, és egy idő után kezdett mindenki – legfőképpen ő – tanácstalanná válni és elveszíteni a reményt.

„Július közepén átestem a műtéten, amit Németországban végzett egy erre specializálódott orvos. Ezt követően hat hét pihenés következett, majd augusztus elején csatlakoztam a csapathoz, és együtt jártunk Csíkkarcfalvára. Amíg a többiek jégen és szárazon készültek, nekem elkezdődött a gyógytorna és a kezelések, ami egészen decemberig zajlott a metodikai központban” – emlékezett vissza Tamás, aki ugyanakkor hálás a Székelyföldi Jégkorong Akadémiának, amiért lehetővé tették, hogy a legjobb kezeléseket kaphassa, illetve Gidró Saroltának és Zakariás Zsoltnak, akik végig nagy odaadással segítették a gyógyulásban.

Részegh Tamás Fotó: Beliczay László

Segítséget kért

Tamás elismerte, hogy a szellemi megterhelés volt talán a legnehezebb a hosszú kihagyásban.

„Testileg nem is viselt meg annyira ez az egész, mivel a hétköznapokban nem hátráltatott. Viszont lelkileg, pszichikailag rettenetesen megviselt, főleg az utolsó fél év.

Egy idő után már szükségem volt külső segítségre is, mert úgy éreztem, egyedül már nem tudom megoldani ezt a felét. Itt meg szeretném köszönni Karikás Emőke munkáját, aki segített abban, hogy fejben ne adjam fel. Nem szégyen segítséget kérni” – vallotta be. Rámutatott, köszönettel tartozik a családjának és a barátnőjének, akik végig támogatták, nem utolsósorban pedig Csató Kovács Imrének, a Sportklub vezetőségének és a csapattársainak, akik mindvégig bíztak benne. 

„Egy sportolónak az a legrosszabb, ha a pályán kívülről kell néznie csapatának mérkőzéseit. Tulajdonképpen fél embernek érzed magad olyankor. Rossz volt, sokszor frusztrált, hogy nem tehetek semmit, éreztem, hogy ha egészséges lennék, sokat tudnék segíteni a csapaton.

A legrosszabb talán az volt, hogy ez idő alatt nem éreztem magam a csapat teljes értékű tagjának” – tette hozzá.

Visszatért

December első felében aztán megtörtént az áttörés, Tamás újból tétmérkőzésen szerepelhetett. „Újra az itthoni szurkolók előtt játszhattam, ez mindig egy fokkal különlegesebb érzés. Annyira gyorsan történt minden abban a pár napban, hogy nem is volt nagyon időm rákészülni és feldolgozni, hogy mi is történt, csak megpróbáltam élvezni a pillanatot, hogy újra jégen vagyok. Más nem is számított. Furcsa volt az elején, eléggé izgultam is, de úgy gondolom, minden jól alakult” – mesélte.

Elismerte, ilyen hosszú kihagyás után nehéz volt felvenni a ritmust: ilyenkor általában a fizikai lemaradást a legnehezebb behozni, ezt többnyire a meccsek tudják visszaadni a játékosnak.

Elmondása szerint az edző végig tudatosan kezelte a helyzetét és fokozatosan dobta bele a mély vízbe.

Megváltoztatta a sérülés

„Majdnem mindenben megváltoztatott ez az időszak. Rengeteg dolgot más szemmel nézek az életben. Többé-kevésbé megláttam azt, amin változtatnom kell, sok időm volt átértékelni a dolgokat az életemben. Sok mindent más szemmel nézek és csinálok, mint azelőtt.

Úgy érzem, összességében – még ha sokszor borzalmasan nehéz volt – nagyon megerősített ez az időszak és segített abban, hogy jobb emberré és sportolóvá váljak. De egyetlen dologra vagyok a legbüszkébb: hogy nem adtam fel, hittem abban, hogy a Jóisten megsegít és minden újra rendben lesz”

– fejtette ki a sportoló.

Tamás számára különleges dolog és nagy kiváltság, hogy testvérével együtt léphetnek jégre ugyanannak a csapatnak a mezében. „Ennél is jobb, hogy ő is újra egészséges és azt csinálhatja, amit szeret. Nem ez az első alkalom, hogy egy csapatban vagyunk, de úgy érzem, ez az első olyan szezon, amikor mindketten teljes értékű tagjai vagyunk ugyanannak a klubnak. Fantasztikus érzés lenne együtt bajnokságot nyerni, főleg ilyen nehéz időszak után, nagyon sokat jelentene nekem. Úgy érzem, ehhez nem kell különösebb motiváció. Mindketten ugyanazt szeretnénk, nyerni” – egyértelműsítette.

Bajnoki esélyeiket illetően a jégkorongozó úgy látja, idén minden lehetőségük megvan mind az Erste Ligában, mind a hazai bajnokságban az első hely megszerzésére.

„Mély a keretünk, nagyon sok jó játékosunk van, akik képesek egy-egy szoros meccset a javunkra eldönteni. Ez hatalmas előnynek számít a többi csapattal szemben. De mindez nem elég, ha nem dolgozunk meg keményen a sikerért és nem működünk egy csapatként. Az edző is hangsúlyozta, hogy jelenleg nem igazán van olyan együttes az ellenfeleink között, amelyik egy hétmeccses sorozatban le tudna győzni minket. Viszont egy van, és azok mi vagyunk. Csakis mi tudjuk magunkat nehéz helyzetbe hozni. Jó a hangulat az öltözőben, mindenki nyerni akar és kellően motivált ahhoz, hogy mind a két sorozatban az élen végezzünk” – fogalmazott.

Részegh Tamás. A Sportklub 81-ese újból megmutathatja szélsebes korcsolyázását Fotó: Pinti Attila

Szalagszakadás

A kisebbik Részegh testvér, Zsolt legutóbb tavaly márciusban a Ferencváros elleni elődöntő második mérkőzésén sérült meg. Az ő térdében elszakadt a keresztszalag, ami műtéti beavatkozást igényelt, ennek rehabilitációs ideje pedig 7–9 hónap közötti. 

„Egy régebbi sérülés folytán részlegesen szakadt a szalag a térdemben, akkor már elég alaposan felkészítettem magam a térd anatómiájából. Jártam néhány szakembernél is, akik elmondták, hogy mi hogyan működik és hogyan kell megerősítenem.

A legutóbbi diagnózis előtt pontosan tudtam, hogy mi történhetett, már amikor a jégről szálltam le, villámgyorsan pörgött le előttem minden” – elevenítette fel a sérülés pillanatait a 22 éves jégkorongozó.

Az elején bizonytalan volt, próbálta a lehető legjobb szakemberek véleményét kikérni. Végül Budapesten műtötték meg, ahol jó kezekben volt mindvégig.

„A rehabilitációból az első pár hét a legnehezebb, amikor még minden mozdulat nehézkes, de már a hazaérkezésemkor elkezdtük a gyógytornát Zakariás Éva segítségével. Az elején csak mozgatógéppel és kis hajlításokkal kezdtünk, majd lépésről lépésre emeltük a gyakorlatok nehézségét. A későbbiekben Zsolttal folytattuk a munkát az edzőteremben. Hat hónap után kezdtem el korcsolyázni, a hetedikben már csatlakoztam a csapatos edzésekhez, de sokáig hátráltatott a fájdalom, sokszor a jégidő után nehéz volt a járás is, ezért vissza kellett vennem a tempóból” – mesélte. Jelenleg is folytatja a rehabilitácót, hiszen még messze van a céltól.

Részegh Tamás és Részegh Zsolt. A tehetséges sportolók egy nagyon, sérülések miatti nehéz időszakon vannak túl Fotó: Pinti Attila

Támogatták és visszatért

Számára is pszichésen volt megterhelő a kihagyás. „Hetekig magam alatt voltam, nem tudtam, hogy mi következik. Ugyanakkor sok biztatást kaptam, és tudtam, hogy a sajnálkozás sokra nem vezet. Törekedtem a tőlem telhető maximumra, és bíztam benne, hogy jól alakul minden. A családom pedig végig segített mindenben, nélkülük nem sikerült volna mindez” – fejezte ki háláját. Zsolt, amint tehette, egyből visszatért a csapathoz. „Ha csak a gyógytornámat csináltam vagy épp egyéb feladataim voltak, törekedtem mindig köztük csinálni, hogy együtt lehessek a fiúkkal.

Nem könnyű dolog hosszú ideig csak kintről nézni a meccseket. Ha épp nem ment túl jól a játék, akkor segíteni akartam, ha pedig nyert a csapat, akkor én is ki szerettem volna venni a részem a sikerből” 

– tette hozzá.

Aztán eljött február 11., amikor újból tétmérkőzésre nevezték. „Felemelő érzés újra a jégen lenni a többiekkel. Sok munka és kihagyás után jó újra teljes körű tagja lenni a csapatnak és együtt dolgozni a sikerért. Ez az, amiért küzdöttem: hogy visszatérhessek” – hangsúlyozta. Számára is kihívás újból felvenni a ritmus, mert a rájátszásra mindenki már a legjobb formáját nyújtja.

„Felelősséggel tartozom a csapat iránt, rajtam kívül is sok játékos várja, hogy benne legyen a keretben. Itt már nincsenek kifogások, nem számít, hogy most jöttem vissza, muszáj a lehető legjobb formámat nyújtanom. Nem könnyű feladat, de készen kell állnom” 

– fogalmazott.

Erősödött és önállósult

Mint mondta, sok mindent megtanult magáról a tizenegy hónap alatt: „Kitartás, fegyelmezettség és munka nélkül nem lehet sikerre jutni. Hiszem, hogy minden dolog okkal történik, sokat erősödtem és önállósultam ez idő alatt, jobban megismertem önmagam, a testem és a határaim. A hozzáállásom, a mentalitásom is fejlődött, a hosszú kihagyás pedig még inkább sikeréhessé tett. Tamás is motivált, különösen azért, mert tudom, hogy ő is min ment keresztül ahhoz, hogy újra ott lehessen a jégen. Nem sokszor adatik meg az esély, hogy együtt léphessünk jégre, és úgy gondolom, ez mindkettőnk számára plusz erőt és motivációt ad a következő meccsekhez” – jelezte. Zsolt is úgy látja, a Sportklubnál minden megvan ahhoz, hogy elsők legyenek az aktuális bajnoki sorozatokban. „Jó társaság alakult ki, a szurkolók is szokásszerűen biztosítják a jó hangulatot. Biztos vagyok benne, hogy mindent bele fogunk adni az előttünk álló meccsekbe” – összegzett.

 Korpos Attila

(Cikkünk eredetileg a Székelyhon napilap Erdélyi Sport mellékletében jelent meg 2022 március 8-án)

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport