Új vezetés a MÚRE élén: Szűcs László nagyváradi újságíró lett az egyesület új elnöke

Krónika 2019. október 06., 14:43 utolsó módosítás: 2019. október 06., 15:13

Szűcs László személyében új elnököt választott a hétvégén Gyergyószárhegyen ülésező Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE). Az 54 éves nagyváradi újságíró, a Várad folyóirat igazgatója a második mandátumát kitöltő Rácz Évát követi a sajtószervezet élén.

Fotó: MÚRE

Az új elnök munkáját az elkövetkezendő három évben Újvári Ildikó, a Kolozsváron megjelenő Szabadság főszerkesztője és Simonffy Katalin televíziós újságíró, tanár segíti. Régióelnöki tisztségbe Vicsi Juditot (Partium és Közép-Erdély), lapcsaládunk munkatársát, Szucher Ervint (Székelyföld) és Forró Lászlót (szórvány) választották. A Becsületbíróság elnöke Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője lett.

Az újságíró szervezet az idén is kiosztotta nívódíjait. Életműdíjjal tüntették ki Ágopcsa Marianna szatmárnámeti nyugalmazott újságírót.

Az Adevărul temesvári tudósítója, Ștefan Both a magyarság román médiában való bemutatásáért kapott Pro Amicitia-díjat. A szovátai Kupás Jánost a kistérségi rádiót és televíziót felölelő médiavállalkozásáért jutalmazták. A dévai Gáspár Barra Réka a szórványban kifejtett munkájáért kapott kitüntetést. A MÚRE ugyanakkor díjazta a közszolgálati televízió magyaradását annak fennállásának 50. évfordulóján. A romániai magyar kultúra ápolásáért a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ Szekeres Attilát, a Sepsiszentgyörgyön megjelenő Háromszék című napilap szerkesztőjét jutalmazta.  

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat