Többségi főszerkesztő a kisebbségi adás élén – Darázsfészek a TVR-nél és annak kolozsvári stúdiójánál

Rostás Szabolcs 2021. január 05., 19:16 utolsó módosítás: 2021. január 06., 00:28

Megdöbbenéssel fogadták a Román Televízió (TVR) kolozsvári stúdiója kisebbségi adásának munkatársai lapunk értesülései szerint a központi döntést, hogy nem magyar újságírót neveztek ki a szerkesztőség élére. Alin Gelmărean – akire az egész stúdió irányítását is rábízták – szerint kinevezése 60 napra szól, és nem kíván beleszólni a magyar adás műsorpolitikájába.

Többségi főszerkesztő a kisebbségi adás élén – Darázsfészek a TVR-nél és annak kolozsvári stúdiójánál
galéria
Viszály a Dónát úton. Kemény belső konfliktusok dúlnak a TVR kolozsvári stúdiójában Fotó: Rostás Szabolcs

Nem csupán a több oldalról kifogásolt szilveszteri kabaréműsor miatt forrnak az indulatok a Román Televízió (TVR) háza táján, hanem a csatorna bukaresti vezetősége által elrendelt „tömeges” visszahívások-kinevezések okán is. Doina Gradea, a köztévét közel négy éve irányító elnök-vezérigazgató az év utolsó napjaiban leváltotta a tévéadó központi és regionális csatornáinak megannyi vezető beosztású munkatársát, és újakat nevezett ki helyettük.

A leváltás tulajdonképpen helytelen kifejezés, egészen pontosan az történt ugyanis, hogy nem hosszabbították meg stúdióvezetők, főszerkesztők, produkciós irodák vezetőinek kinevezését, feladatkörük ellátására pedig mások kaptak megbízatást.

A személyzeti változás eme furcsa formája a TVR sajátos belső viszonyaival magyarázható: az állami tévénél évek óta érvényes szervezeti felépítés (organigramma) alapján már nem versenyvizsgával, hanem kinevezéssel töltik be a posztokat, ezek pedig tetszés szerint meghosszabbíthatók vagy megszakíthatók.

Visszahívott „bebetonozott” igazgató

Doina Gradea döntése értelmében 18 év után immár nem Romeo Couți irányítja a TVR kolozsvári regionális stúdióját, amelynek élére Alin Gelmărean programokért felelős főszerkesztőt nevezte ki. Couți visszahívása nem számít meglepetésnek, az egyik leghosszabb életű regionális stúdióvezetőnek ugyanis alaposan megromlott a viszonya azzal az elnök-vezérigazgatóval, aki 2017-ben még visszahelyezte az igazgatói pozícióba a rövid ideig mellékvágányra terelt területi igazgatót.

Couțit már régóta megosztó személyiségnek tartották a román szerkesztőségen belül is, akivel a magyar szerkesztőség sem ápolt gyümölcsöző kapcsolatot,

ugyanakkor három évvel ezelőtt vizsgálóbizottság folytatott eljárást ellene megannyi vádpont, köztük a hiányos menedzsment, a stúdió személyes projektek érdekében történő felhasználása miatt. Gradea vélhetően azért orrolt meg Couțira, mert őt sejtette annak az ingatlanpanama-gyanús botránynak a kirobbantása mögött, amely a korrupcióellenes ügyészségnél (DNA) történt feljelentésben csúcsosodott ki.

Többen – köztük a feljelentő, Emanuel Ungureanu USR-s parlamenti képviselő és a Mediasind médiaszakszervezet – azzal vádolják az elnök-vezérigazgatót, hogy megpróbált elidegeníteni egy kolozsvári földterületet, az RTV kolozsvári területi stúdiójának székházépítésre szánt ingatlanját, amelyért cserébe felajánlott egy, a román állam által elkobzott és a volt tulajdonosok által visszaigényelt bukaresti telket.

Ezáltal több százezer euróval károsította volna meg a TVR-t, s így az állami költségvetést.

Sokan az ingatlanbotrány kirobbantásával magyarázzák, hogy a TVR központi vezetősége tavaly – mint arról beszámoltunk – fegyelmi eljárást indított a kolozsvári stúdió igazgatótanácsa ellen amiatt, hogy a járvány kitörésekor annak ellenére hagyták jóvá a magyar adás műsorrácsában a tájékoztató műsorokat, hogy a karantén idején csupán konzervműsorokat lehetett volna sugározni.

Megdöbbent a magyar szerkesztőség

Romeo Couți visszahívása, és Alin Gelmărean kinevezése tehát borítékolható volt. Lapunk értesülései szerint ugyanakkor a TVR kolozsvári stúdiója kisebbségi adásának munkatársai erősen nehezményezik, hogy  Doina Gradea Gelmăreanra bízta ennek a szerkesztőségnek az irányítását is. Elsősorban nem a személye kapcsán merültek fel aggályok, hanem azért, mert

az elmúlt 31 év során még nem volt példa arra, hogy a magyar adásként emlegetett kisebbségi szerkesztőséget ne magyar – vagy esetleg más nemzeti kisebbséghez tartozó – szakember irányítsa;

ezt a feladatot 1990 óta sorrendben Csép Sándor, Bódis András, Bardocz Sándor, Orbán Sebesi Katalin, Pákai Enikő, Vig Emese és Antal Áron látta el. „Ez döbbenetes, ennél súlyosabb nem történhetett a szerkesztőséggel. Amelynek ki se kérték a véleményét előzetesen” – mondta lapunknak egy neve elhallgatását kérő újságíró. A Krónika úgy tudja, a kisebbségi szerkesztőséget 2018 óta irányító Antal Áron bizonyos feltételek – elsősorban az üres állások betöltése – mellett folytatta volna, ám erre nem kérték fel.

Lapunk természetesen őt kereste meg először álláspontja ismertetése céljából, Antal Áron azonban azzal hárította el a válaszadást, hogy a szolgálati szabályzat értelmében a tévé belső dolgairól kizárólag központi engedéllyel nyilatkozhat. Ugyanígy jártunk, amikor a szerkesztőség többi tagját próbáltuk szóra bírni. A magyar adás személyzeti állománya amúgy roppant foghíjas:

a heti 18 órás magyar nyelvű műsoridőt (ebből hat az élő adás) négy szerkesztő készíti, holott 12-re volna igény.

(A többi kisebbségnek – ukrán, roma, német stb. – heti 90 perce van a kolozsvári tévében). Bár négy állás esetében fennáll az üresedés, ezeket nem lehet betölteni, mivel a szabályzat értelmében a járványügyi vészhelyzet idején nem lehet versenyvizsgát hirdetni. (Más esetben azonban megtalálták a jogi kiskaput az állások betöltésére).

A magyar szerkesztőség már csak azért is kifogásolja a döntést, mivel a bukaresti magyar adás élén Mosoni Emőke Katalin, a marosvásárhelyi tévé kisebbségi szerkesztőségénél Fekete Hajnal, míg a temesvárinál a szerb származású Andrei Boroşovici maradt (utóbbi területi stúdióigazgató is). „Nem kívánom kommentálni a történteket. December 31-én lejárt az előző vezetők mandátuma, és újak kaptak megbízatást, közöttük én is” – válaszolta lapunk megkeresésére Alin Gelmărean.

Amikor a TVR kolozsvári területi stúdiójának új vezetője megtudta, hogy nem az elődje és annak támogatói által megfogalmazott vádakra kívánjuk reagáltatni, elmondta: a kisebbségi szerkesztőség élére szóló kinevezése 60 napra szól, és semmiképpen nem kíván beleszólni például a magyar adás műsorpolitikájába.

Egyszerűen nincsenek terveim a kisebbségi szerkesztőséggel, mert a kinevezésem csupán formai, és szervezési kérdések indokolják: kell valaki, aki aláírjon, különösen most, amikor a vészhelyzet miatt számos állás betöltetlen maradt”

– válaszolta Gelmărean. Hozzátette még, a bukaresti elnök-vezérigazgató valószínűleg nem talált mást a kisebbségi szerkesztőség irányítására, Gradea további terveit pedig nem ismeri. A magyar adás tagjai egyébként azért is berzenkednek az új főszerkesztő kinevezése ellen, mivel

Gelmărean történetesen a kisebbségi szerkesztőséget korábban irányító Vig Emese férje.

A jelenleg a Transindex hírportált főszerkesztő televíziós újságíró tavalyelőtt viharos körülmények közepette távozott a Dónát útról, ahol egy fegyelmi eljárás nyomán elmarasztalták. A magyar adás újságírói – akinek többségével Vig Emese enyhén szólva sem ápolt kiegyensúlyozott munkakapcsolatot, egyikük azt állítja, megzsarolta, hogy adjon át neki havonta egy összeget a fizetéséből – attól tartanak, volt felettesük „otthonról” irányítja majd ismét a szerkesztőséget.

Trianon, Ördögkút és az RMDSZ

A köztévénél a szilveszteri adás, valamint az elnök-vezérigazgató által foganatosított személyzeti döntések miatt dúló konfliktusok azonban sokkal szerteágazóbbak. A TVR vezetőtanácsának öt tagja – a kolozsvári stúdió román szerkesztőségének munkatársa, Sebesi-Karen Attila, aki a dolgozókat képviseli a grémiumban, továbbá Monica Ghiurco, a PNL által delegált Cristian Petcu, Bogdan Ghiu (USR) és Sorin Ilieşiu (PSD) – törvénytelennek, visszaélésnek tartja Gradea döntéseit, amelyek ellen panasszal fordultak a parlamenthez, követelve az elnök-vezérigazgató leváltását. Levelükben többek között az intézmény működésének ellehetetlenítésével, hiányos menedzsmenttel, számvevőszéki jelentésre hivatkozva hűtlen kezeléssel vádolják Gradeát.

A vezetőtanács tagjai ugyanakkor a magyar kártyát is előrántva támadják a korábban a PSD támogatásával a TVR élére került vezérigazgatót.

Azért róják fel neki Alin Gelmărean kinevezését, mert a felesége, Vig Emese forgatta az RMDSZ Iskola Alapítványa megrendelésére a Magyarok Romániában című, román történészek által erősen bírált dokumentumfilm-sorozatot. Úgy vélik, „politikai ízű” háttéralku született a kinevezések kapcsán Gradea és az RMDSZ között, majd kissé hajmeresztő eszmefuttatással azt fejtegetik, hogy ezek az egyezségek az erdélyi románok jogtiprásához, az egységes román nemzetállam destabilizálásához vezethetnek.

Ez utóbbi, egyértelműen magyarellenes kirohanás minden bizonnyal attól az Ilieşiutól származik, aki önálló nyílt levélben ostorozza az RMDSZ-t, a Magyarország érdekeit képviselő erdélyi magyar politikusokat, az autonómiatörekvéseket, részletesen felidézve egyebek mellett a magyar hadsereg által 1940-ben elkövetett ördögkúti mészárlást is – természetesen szigorúan a témába vágva…

Nagy-Debreczeni Hajnal, a TVR vezetőtanácsának RMDSZ által delegált tagja szerint a személyzeti döntésekhez sem neki, sem a szövetségnek nincs köze. „Különösebb véleményem nincs ezekről a kinevezésekről, mert ezeket nem a vezetőtanács hozza meg, sem a testület, sem az én véleményemet nem kérte ki az elnök-vezérigazgató” – jelentette ki lapunknak. Hozzátette,

furcsállja, hogy a kisebbségi szerkesztőség élére nem kisebbségi vezető került, de nem tudja, mi volt a döntés rációja.

Felidézte, maga is szorgalmazta a vezetőtanácsban egy új szerkezeti felépítés elfogadását, amely lehetővé tenné a versenyvizsga útján történő alkalmazásokat, ám ebből semmi nem lett. Nagy-Debreczeni Hajnal – aki évekkel ezelőtt a kolozsvári tévé magyar szerkesztőségében dolgozott újságíróként – ugyanakkor abszurd, érvek nélküli összeesküvés-elméletnek tartja a vezetőtanács több tagja által az RMDSZ szerepéről megfogalmazott, részben román újságcikkekre alapozott állítását, „unalmasnak” nevezve, hogy többek között a magyar kártyát is előrántották.

Doina Gradea elnök-vezérigazgató többek által követelt leváltása egyébként akkor történhet meg, ha a parlament leszavazza a TVR éves tevékenységéről szóló jelentést. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a dokumentumot a törvényhozás napirendjére tűzzék, márpedig még a 2018-as jelentésről se szavaztak. Az elnök-vezérigazgató, valamint a teljes vezetőtanács visszahívásához ugyanakkor többségre lesz szükség a parlamentben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport