Több erdélyi megyében is házkutatásokat tartanak egy 29 millió eurós adócsalás ügyében

Hírösszefoglaló 2017. október 05., 13:13

Az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) gazdasági bűncselekményeket kivizsgáló osztálya csütörtökön 53 házkutatást tart Bukarestben és 22 megyében egy 29 millió eurós adócsalási ügy miatt.

Fotó: Pinti Attila

Az IGPR közleménye szerint a gyanúsítottak használt olaj feldolgozásáról kiállított elismervényekkel csaltak adót – számolt be az Agerpres.

A rendőrség Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Buzău, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Galac, Maros, Olt, Prahova, Szeben, Suceava, Teleorman, Temes és Vrancea megyében tart házkutatást 17 kereskedelmi vállalat székhelyén és munkapontján.

A cégek használt olaj begyűjtésével, eladásával vagy megsemmisítésével foglalkoztak, és a feldolgozott olajról elismervényeket állítottak ki. A kivizsgálásokból kiderült, hogy

egyes vállalkozások, amelyek ipari olajat értékesítettek a nemzetközi piacokon, a könyvelésekbe és más hivatalos okiratokba fiktív ügyeket vezettek be, amelyek azt bizonyították, hogy teljesítették kötelezettségeiket a használt olajak feldolgozására vonatkozóan.

Az olajat importáló vállalkozások ily módon 2 lej/liter adó kifizetése alól mentesültek, amit a Környezetvédelmi Alapba lettek volna kötelesek befizetni 2011. január 1. és 2013. december 31. között. Az ügyletek által 29 millió euróval károsították meg a Környezetvédelmi Alapot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat