Négyszázszor több pénz jut idén a Kolozs megyei kórházak fejlesztésére, mint két évvel korábban

Krónika 2019. április 03., 13:02 utolsó módosítás: 2019. április 03., 14:02

Több mint 27 millió lejt irányoz előre egészségügyi fejlesztésekre, összesen 14 kórház támogatására a Kolozs megyei önkormányzat 2019-es költségvetés-tervezete.

Vákár István: korszerű, jövőorientált költségvetést kívánunk elfogadni Fotó: RMDSZ

Ily módon az egészségügyi kiadások minden korábbinál magasabb összeget tesznek ki: mintegy 70 százalékkal többet, mint az előző évben, és 400 százalékkal nagyobb összeget, mint a 2017-es évben – tájékoztatta lapunkat az RMDSZ megyei szervezete.

A források legnagyobb részét felszerelésre, modern orvosi eszközök beszerzésére költhetik a kórházak. Ugyanakkor jelentős összegeket fordítanak az épületek felújítására, valamint a kórtermek, laboratóriumok felújítására is.

Ugyanakkor a megyei önkormányzat saját költségvetéséből fedezett egészségügyi finanszírozás közel 90 millió lej értékű európai uniós forrásokkal egészül ki, amelyek közül kettő esetében hamarosan aláírják a támogatási szerződéseket. Ezek a gyermekkórház sürgősségi osztályának, illetve a megyei sürgősségi kórház járóbeteg-szakellátási részlegének felszerelését célozzák meg.

Korszerű, jövőorientált költségvetést kívánunk elfogadni április közepén, amely az egészségügy területén a korábbi időszakok lemaradásait igyekszik infrastrukturális fejlesztésekkel behozni,

hiszen a helyi közösség is azt várja el tőlünk, hogy az önkormányzat többet tegyen az egészségügyi ellátásért. A saját költségvetésből származó, illetve az uniós pénzügyi források révén kézzelfogható változásokat eredményezhetünk ott, ahol erre szükség van” – nyilatkozta a közlemény szerint Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat