„Ne csak elméletben legyen multikulturális Kolozsvár!” – Oláh Emese alpolgármester megvalósításokról, tervekről

Pap Melinda 2022. május 22., 11:52

Kolozsváron nincs más opció, mint megépíteni a körgyűrűt, alternatívát biztosítani a személygépkocsi-forgalom számára annak érdekében, hogy a városközpontból ki lehessen zárni az autókat – vallja Oláh Emese, aki öt éve a kincses város alpolgármestere. Megvalósításokról, további tervekről kérdeztük az elöljárót.

„Ne csak elméletben legyen multikulturális Kolozsvár!” – Oláh Emese alpolgármester megvalósításokról, tervekről
galéria
Oláh Emese alpolgármester szerint a nagyberuházások múlik, hogy Kolozsvár élhető város maradjon Fotó: Rostás Szabolcs

– Immár öt éve Kolozsvár alpolgármestere. Milyen fontosabb megvalósítások születtek ebben az időszakban?

– A szociális ügyek terén – elkötelezettje vagyok ennek a területnek – sok előrelépés történt. Sikerült megjelentetni egy szociális kisokost magyar nyelven, mely összegzi az összes szolgáltatást, az ezekkel kapcsolatos tudnivalókat, amelyeket Kolozsváron igényelni lehet. De az ingyenes fogászati program is fontos, melyet a hátrányos helyzetű személyek számára vezetett be az önkormányzat. Létrehoztuk a szülők és gyermekek forrásközpontját is, mely a marginalizált, nehéz körülmények között élőkön próbál segíteni.

Ami a lakhatást illeti, első ízben vezettük be a lakbérpótlékprogramot. Ennek célja a kis jövedelműek, nehéz helyzetben lévők támogatása a lakbér fizetésében.

A programot az elfogadását követően úgy módosítottuk, hogy minél többen jogosultakká válhassanak. Szociális lakásokat is sikerült építeni az elmúlt öt évben, ez az elmúlt időszak egyik fontos megvalósítása, és erre a jövőben is fokozottan oda kell figyelnünk.

Amire személyesen nagyon büszke vagyok, hogy 2019-ben sikerült megnyitni a családon belüli erőszak áldozatai számára létrehozott tanácsadó központot, ahol ingyenes jogi, illetve pszichológiai tanácsadást biztosítunk. Nők, anyák és gyerekek fordulnak meg itt. A következő lépés, hogy egy menhelyet is létrehozzunk számukra, erre nagy szükség lenne. Már beazonosítottuk az ingatlant, ahol működni fog, az urbanisztikai dokumentációkat is kidolgoztuk, így reményeink szerint hamarosan ki tudjuk bocsátani az építkezési engedélyt.

Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere Fotó: Facebook/Oláh Emese

– A kolozsvári RMDSZ-frakció a jelenlegi mandátum felénél tart. Milyen elvárásokkal vágott neki a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) való újabb együttműködésnek, mit sikerült ezekből megvalósítani?

– Ha az előző mandátumot is nézzük, az egyik legfontosabb megvalósítás, hogy 2017 májusában kikerültek az első többnyelvű helységnévtáblák. Ez egy per végkifejlete volt. Emellett első ízben magyar nyelvű szórólapokat jelentettünk meg a lakbértámogatási programról, a családon belüli erőszak áldozatait segítő tanácsadóközpontról, a szelektív hulladékgyűjtésről készítettünk tájékoztató anyagokat a magyar közösség számára is.

De a polgármesteri hivatal honlapján is van állandó magyar nyelvű tájékoztatás – sajnos, oda még nem jutottunk el, hogy minden tartalmat magyarul is feltöltsünk.

Bár az elmúlt két évben a járvány miatt nem rendeztük meg, a városnapok honlapja és programfüzete is elérhető magyarul, akárcsak a turisztikai központ honlapja, és harmadik éve a karácsonyi vásár honlapjának is van magyar verziója. Itt külsős céggel dolgozik az önkormányzat, és voltak együttműködési gondjaink: bár az online kommunikációt biztosították magyarul, egyéb feltételeknek nem tettek eleget.

De az elmúlt évben első ízben magyar nyelven is megjelentek az ünnepi köszöntők a tömegközlekedési eszközökön, és a közlekedési vállalat által működtetett applikációnak is van magyar verziója.

– A karácsonyi vásár kapcsán évek óta sok a panasz. A rendezvény kiszervezésekor szerepelt-e elvárásként a tenderfüzetben a magyar nyelvű kommunikáció, feliratozás?

– Szerepelt, hogy ötnyelvű kommunikációja lesz a karácsonyi vásárnak, a magyar is benne volt. Ennek a feltételnek a külsős cég nem tett eleget, éppen ezért a pontozáskor is kevesebb pontot kapnak. Én nem mondanám azt, hogy nem valósult meg a magyar nyelvű kommunikáció, valójában sokkal később jelentek meg a magyar feliratok, jóval a vásár megnyitása után. Ez volt a legnagyobb gond. Az üdvözlő táblák is sokkal később kerültek ki magyar nyelven, miután önköltségen legyártottuk ezeket.

– Felelősségre vonták-e a céget a mulasztásért?

– A tenderfüzet értelmében minden évben ők szervezik a vásárt, az egyedüli szankció, amit be tudtunk vezetni, a lepontozás.

– Jövőre lejár a szerződés, az eddigi tapasztalatok után megkaphatja-e újra a szervezési jogot?

– Ha újból meg szeretné pályázni a karácsonyi vásár szervezési jogát, nem zárhatjuk ki, de figyelembe fogjuk venni az eddigi években kapott pontszámot. 2020-ban a járvány miatt nem tudtuk megszervezni a vásárt, így jelenleg vita folyik arról, hogy egy évvel meghosszabbítsák a szerződést. Hiszen az öt év idén lejár, de egy kiadást önhibájukon kívül nem tudtak megszervezni. Azt próbáljuk tisztázni, érvényben van-e még a szerződés erre az évre, vagy sem.

Fotó: Jakab Mónika

– Régi adósság Kolozsváron a magyarokra nézve sértő feliratok, táblák eltávolítása. E téren hogyan állunk?

– Ebben a mandátumban ismételten felvállalta célkitűzésként az RMDSZ-frakció. Feltérképeztük ezeket, egyeztetések folytak Emil Boc polgármester úrral, illetve a PNL-frakcióval. Az első lépés, hogy a Baba Novac-szoborról leveszik a jelenlegit, és mindenki által elfogadható feliratot helyeznek ki. A közbeszerzés már megtörtént, hamarosan nekifognak a munkának.

– Az első közbeszerzésen nem volt jelentkező, a másodikon akadt?

– Igen, a másodikra jelentkeztek. Ezzel párhuzamosan a kivitelezésre is kiírták a közbeszerzést, így amint aláírják a szerződést, a munkálatokat is elkezdik.

– Öt felirat van, amit mindenképp szeretne kicseréltetni az RMDSZ. A Baba Novac-szobor felirata után melyik következik?

– Erről még nem született döntés. Mielőtt megneveznénk, folytatjuk a tárgyalásokat a koalíciós partnerekkel.

Fotó: Biró István

– Emil Boc polgármester nemrég jelentette be, hogy multikulturális rendezvénnyé válik a városnapok, ahol az összes etnikum lehetőséget kap a bemutatkozásra. Minek tulajdonítható ez a nyitás, és kihat-e ez a döntés a Kolozsvári Magyar Napokra?

– A két rendezvénysorozat egyáltalán nem zárja ki egymást. A Kolozsvári Magyar Napokat továbbra is fontos és kiemelkedő rendezvénysorozatnak tekinti az önkormányzat, ez meglátszik a finanszírozáson is, hiszen ebben az évben is 600 ezer lejjel támogatjuk a megszervezését. De ettől függetlenül az októberi városnapokon is nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a Kolozsváron élő kisebbségek bemutatására.

Az idei városnapok lényege – amellett, hogy két év kihagyás után visszakapják a kolozsváriak –, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a multikulturalitásra.

Hogy ne csak elméletben beszéljünk úgy Kolozsvárról mint pezsgő multikulturális városról, hanem az önkormányzat által szervezett rendezvénysorozatokon is megmutassuk.

– Több felújítási munkálat zajlik a városban, de a magyar közösség számára talán a Farkas utca és környékének korszerűsítése a legfontosabb. Hogyan haladnak a munkálatokkal, és mennyire befolyásolják ezek az idei Kolozsvári Magyar Napokat?

– A Farkas utca felújítása valóban az önkormányzat egyik legfontosabb projektje. Az ütemterv szerint jövő év tavaszára kellett volna befejezni, de sajnos a munkálatok nem eszerint folynak. Ennek egyik fő oka, hogy az ukrajnai beszállítók nem tudták biztosítani a kellő nyersanyagot. Így még sokáig eltartanak majd a munkálatok,

az Egyetem utcát augusztusig valószínűleg nem fogják feltörni, így lehetőség lesz arra, hogy a Farkas utca első felében és az egyetem előtti téren tartsák meg a Kolozsvári Magyar Napokat.

Továbbra is igénybe veszik az iskolák udvarait is, és szerintem a várfal melletti helyszín is nagyobb hangsúlyt fog kapni, de ezt a szervezők fogják eldönteni. Az első egyeztetés után úgy tűnik, meg lehet szervezni a fesztiválutcát, vásárt, még akkor is, ha ez nem fogja a teljes Farkas utcát felölelni.

Fotó: Jakab Mónika

– A városfejlesztés kapcsán állandó panasz a nagy infrastrukturális beruházások hiánya, gondolok itt a körgyűrűre, hidakra, metróra. Milyen szakaszban vannak ezek a projektek, mennyire biztosított rájuk a pénzügyi fedezet?

– Ezt elég nehéz lenne megmondani, főleg, hogy nagyon megdrágultak az építkezési anyagok, de reményeink szerint továbbra is kivitelezhető mind a metró projektje, mind pedig a körgyűrű megépítése, melyen párhuzamosan dolgozunk.

Kolozsváron nincs más opció, mint megépíteni a körgyűrűt, alternatívát biztosítani a személygépkocsi-forgalom számára annak érdekében, hogy a városközpontból ki lehessen zárni. Ezért született meg a metró ötlete is.

Már elkészültek a tanulmányok, elfogadták az urbanisztikai terveket, a tendert is meghirdették a tervezésre, kivitelezésre. Júniusban fog lezárulni, akkor tudunk majd többet mondani. A körgyűrű projektjével sajnos lassabban haladunk, az elmúlt hetekben ellenben megtalálták a járható középutat a környezetvédelmi engedély kibocsátásához. Ez egy szükséges lépés ahhoz, hogy el lehessen fogadtatni az urbanisztikai, megvalósíthatósági terveket.

Fotó: Jakab Mónika

– Sokan úgy érzik, hogy az elmúlt évek nagy ingatlanberuházásai miatt, melyek által megnőtt a város, egyre bonyolultabbá vált a közlekedés, nagy a légszennyezés, egyre kevésbé élhető hely Kolozsvár. Hogyan próbálja ellensúlyozni ezt a városvezetés, melyek a fő irányelvek a következő időszakban?

– A legfontosabb, hogy klímasemleges város szeretnénk lenni. Természetesen ez hosszú távú terv, nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani. Ehhez mindenképp szükség van a már említett nagy infrastrukturális beruházásokra, a körgyűrű megépítésére, a Kisbácsot és Szászfenest összekötő útszakasz megépítésére, és a metróra, hiszen biztosítani kell az alternatívát a személygépkocsik használatára.

Az egyedüli lehetőség a tömegközlekedési eszközök számának növelése, környezetbarát közszállítási járművek bevezetése. Ez fokozatosan történik.

Kolozsváron jelenleg a közszállítási vállalat gépjárműparkjának több mint fele környezetbarát: villamosok, trolik, elektromos buszok vannak. Ezeket továbbra is bővítjük, az önkormányzat Szászfenes községgel együtt pályázott, hogy ezen az útvonalon is elektromos buszok közlekedjenek, tettünk egy lépést, hogy a metropoliszövezetben is környezetbarát tömegközlekedési eszközöket vezessünk be.

Ezzel párhuzamosan azon dolgozunk, hogy minél több zöldövezetet létesítsünk, parkokat, sporttelepeket alakítsunk ki, és minden nagyobb infrastrukturális beruházásnál fákat, cserjéket ültetünk az utcák mentén, bővítjük a kerékpárút-hálózatot.

Emellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a tömbházak hőszigetelésére, több tucat pályázatot nyújtottunk be a lakóközösségekkel közösen, de az iskolák, középületek felújításához, hőszigeteléséhez is megtettük a kellő lépéseket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport