Visszavonhatják lemondásukat a Grindeanu-kabinet volt miniszterei

Hírösszefoglaló 2017. június 22., 09:58

Vélhetően visszavonják lemondásukat a Grindeanu-kabinet volt miniszterei, és az új kormány beiktatásáig ideiglenesen ellátják tisztségüket - nyilatkozta Lia Olguţa Vasilescu.

Fotó: Mediafax

A szociáldemokrata képviselő, aki maga is lemondott a munkaügyi miniszteri tisztségről azt mondta, bizonyos minisztériumok tevékenysége teljesen megbénult a tárcavezetők lemondása óta, mivel egyeseknek közülük nem állt módjukban átruházni hatáskörüket.

„A fejlesztési minisztériumot például teljesen szétbomlasztották ezekben a napokban. Sevil Shhaideh lemondása után testületileg menesztették az államtitkárokat, eddig példátlan helyzetet idézve elő.

Senkinek nincs aláírási joga. Ki írjon alá európai alapokért? A portás?"

- fogalmazott Lia Olguţa Vasilescu a Románia TV műsorában. "Mi, miniszterek mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy az új kormány hivatalba iktatásáig el kell látnunk tisztségünket” - idézte az Agerpres a lemondott tárcavezetőt.

A hírügynökség beszámolója szerint a PSD-s képviselő hozzátette: úgy érzi, munkaügyi miniszterként teljesítette a kormányprogramban előírtakat, ezért arra számít, hogy az elkövetkezőkben is ő vezetheti a tárcát.

Lia Olguţa Vasilescu szerint a miniszterek egy része azért nem teljesített az elvárásoknak megfelelőn, mert Sorin Grindeanu kormányfő akadályozta őket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat