Új elképzelés a kormányról: az ALDE négy-négy minisztert kér magának és a Pro Romániának

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 09., 22:11 utolsó módosítás: 2019. augusztus 10., 09:21

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) azt javasolta a Szociáldemokrata Pártnak (PSD), hogy 19 miniszterből álló kormányt hozzanak létre, amelyben 4 tárcát az ALDE, 4-et pedig a Pro Románia párt kap meg – közölte pénteken Iaşi-ban Varujan Vosganian parlamenti képviselő, az ALDE alelnöke.

Varujan Vosganian (archív felvétel) Fotó: Alde.ro

Az ALDE azt is kérte a PSD-től, hogy a szállításügyi és regionális fejlesztési minisztérium közül az egyiket, illetve az oktatási és az egészségügyi tárca közül egyiket engedje át az ALDE-nak vagy a Pro Romániának – tájékoztatott az Agerpres.

Vosganian megerősítette, hogy alakulata nem támogatja a költségvetés-kiigazítást abban a formájában, ahogy azt a pénzügyminisztérium bemutatta.

Azt is hangoztatta, hogy az ALDE álláspontja szerint szükség van a kormányprogram felülvizsgálatára és aktualizálására, Viorica Dăncilă miniszterelnöknek pedig szeptemberben át kell alakítania kabinetjét.

Az ALDE vezetősége választási szövetség létrehozását szorgalmazza a Pro Románia párttal, és ezen szövetség célkitűzései közé tartozik a kormányátalakítás és a kormányzás újragondolása, valamint az új politikai erőviszonyok parlamenti megjelenítése. Javaslatuk szerint az új kormány 19 miniszterből állna, közülük 4 az ALDE, 4 pedig a Pro Románia soraiból kerülne ki, és mindkét párt esetében egyik miniszter kormányfőhelyettesi rangot is kapna – mondta Varujan Vosganian.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat