Rendőrtiszt fenyegetett meg egy plágiumügyekkel foglalkozó újságírónőt – a DNA vizsgálódik ellene

Hírösszefoglaló 2019. április 25., 13:39

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) küldte a bukaresti negyedik kerületi bírósági ügyészség azt az ügyiratcsomót, amelyben Emilia Şercan újságírónő halálos megfenyegetése miatt vizsgálódnak az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia egyik tisztje ellen – adta hírül az Agerpres.

Fotó: Facebook

A bukaresti negyedik kerületi bírósági ügyészség ügyészei Floriana Miroiu szóvivő szerint arra az álláspontra jutottak, hogy az ügy meghaladja hatáskörüket, ezért küldték azt tovább a DNA-hoz.

Emilia Şercan április 17-én a Facebookon számolt be arról, hogy halálos fenyegetést kapott.

„Hétfőn este 21:05-kor kaptam egy üzenetet, amelyben halálosan megfenyegettek. Az üzenet háttere, hogy három hete folyamatosan a belügyminiszérium alárendeltségébe tartozó Rendőrakadémia tagjainak plagizált doktori dolgozatairól közlök információkat, és újabb anyagok vannak előkészülőben” – írta a közösségi oldalra Emilia Şercan.

Felidézte, hogy

négy éve közöl cikkeket magasrangú állami tisztviselők plágiumügyeiről.

„Eddig csak szidalmaztak, megfélemlítettek, követtek, megpróbáltak lejáratni, de ezúttal más szintre kerül a dolog” – tett hozzá az újságírónő.

A fenyegető üzenet egy részét is nyilvánosságra hozta:

Azért küldjük ezt az üzenetet, hogy megelőzzük a további történéseket, minden tőled függ. Hagyj fel minden folyamatban levő tevékenységeddel...ha nem akarod, hogy kezdődjön a kálváriád”

– írta többek közt a fenyegető.

A nyomozó hatóságok szerdán házkutatást tartottak az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián a fenyegető üzenet miatt. A tettest sikerült azonosítani, Adrian George Bărbulescu rendőrtisztről van szó. Slatinán állították elő és Bukarestbe vitték kihallgatásra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat