Nem léphet be az Egyesült Államok területére a korrupció miatt elítélt Liviu Dragnea

Krónika 2019. szeptember 05., 18:55 utolsó módosítás: 2019. szeptember 05., 19:15

Meghatározatlan ideig nem léphet be az Egyesült Államok területére a korrupció miatt börtönbüntetéssel sújtott Liviu Dragnea, a kormányzó román Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke. Az ezzel kapcsolatos intézkedést csütörtöki közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter jelentette be.

Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

A szankció értelmében Liviu Dragnea meghatározatlan ideig nem léphet be az Egyesült Államok területére. A tiltás érvényes a politikus két gyermekére is. „A bejelentett intézkedés erőteljes üzenet arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok elkötelezett a korrupció elleni harcban és a jogállamiság fenntartásában Romániában” – idézte az amerikai diplomácia irányítójának közleményét az MTI.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) volt vezetőjét korrupciós ügy miatt még tavaly három és fél évi börtönbüntetésre ítélték, s bár az 56 éves politikus – aki mindvégig tagadta a vádakat – fellebbviteli bírósághoz fordult, az idén májusban jóváhagyták a büntetését.

Liviu Dragnea a bukaresti parlament alsóházának elnöke volt, 2009-ben az első Boc-kormányban két hónapig belügyminiszter, 2012 és 2016 között pedig a második Ponta-kormány közigazgatási és regionális fejlesztésekért felelős tárcavezetője volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat