„Minden szinten” vitatkozna Viorica Dăncilă

2019. november 16., 10:07 utolsó módosítás: 2019. november 22., 10:53

A Dăncilă-kormány miniszterei nyilvános vitára fogják hívni az Orban-kabinet tagjait – jelentette be péntek este Viorica Dăncilă szociáldemokrata pártelnök, volt miniszterelnök.

Tiszta vizet öntene a pohárba. Viorica Dăncilă nyilvános vitára invitálja az „ alaptalanul vádaskodó” liberálisokat Fotó: Gov.ro

A PSD államfőjelöltje azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy jelenleg egy „arrogáns államfő” vezeti az országot, és „arrogáns miniszterek” vannak hatalmon, akik

különféle vádakkal állnak elő, anélkül, hogy bizonyítani tudnák ezeket.

„Ezért úgy döntöttem, hogy a Dăncilă-kabinet miniszterei sorra vitára fogják hívni a Johannis dinasztia első Ludovic Orban-kormányának tagjait, mert fontos, hogy ismerjük az igazságot, fontos, hogy mondjuk el, mit tettünk mi, illetve mi a tervük ezeknek az embereknek, akik nap mint nap csak a nehéz örökséggel hozakodnak elő” – fogalmazott.

Dăncilă ugyanakkor szélsőséges diskurzussal vádolta meg Klaus Johannis államfőt.

„Hallhattuk Johannis jelölt diskurzusát, amely antidemokratikus, Európa-ellenes és szélsőséges. Egyetlen célt tart szem előtt: a PSD eltüntetését, kivégzését. Ha holnap nem fog egyetérteni azzal, amit a Népi Mozgalom Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség vagy az RMDSZ mond, azokat is el akarja majd tüntetni?” – hangoztatta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat