A magánegészségügyi szolgáltatásokat választó biztosítottakon segítene a kormány

Hírösszefoglaló 2019. április 24., 15:46 utolsó módosítás: 2019. április 24., 17:17

Olyan jogszabálytervezetet fogad el szerdai ülésén a kormány, amely lehetővé teszi a magánegészségügyi szolgáltatásokat választó biztosítottak számára, hogy csak a szolgáltató által megállapított ár és az egészségbiztosítási pénztár által megtérített összeg közti különbséget fizessék ki saját hozzájárulásként a szolgáltatásért – közölte a kormányülés elején Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă (archív felvétel) Fotó: Gov.ro

A miniszterelnök szerint a tervezet arról is rendelkezik, hogy a pácienseket előzetesen tájékoztatni kell a szolgáltatás áráról, külön feltüntetve, hogy ebből menyit fedez az állam, és mennyit kell a betegnek fizetnie.

Így a biztosított személy idejében tudni fogja, mennyibe kerül a beavatkozás vagy a kezelés” –

fogalmazott az Agerpres szerint a kormányfő. Dăncilă hozzátette, ha a betegnek nem áll módjában kifizetni a saját hozzájárulásként rá háruló összeget, más szolgáltatóhoz fordulhat, amely alacsonyabb áron kínálja ugyanazt a szolgáltatást.

Az egészségügyi minisztérium a betegegyesületek, illetve a magánegészségügyi szolgáltatók képviselőivel folytatott egyeztetések után dolgozta ki a jogszabálytervezetet – mondta még a kormányfő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat