A hároméves beruházási terv befejezése után, az eMAG megrendelések száma háromszorosára nőtt a régióban Pr-cikk

A hároméves beruházási terv befejezése után, az eMAG megrendelések száma háromszorosára nőtt a régióban

Tudor Manea, az eMAG vezérigazgatója

Fotó: eMAG

Az eMAG Csoport bejelentette a 2021-ben elindított, 3,2 milliárd lejes, hároméves beruházási terv mérlegét. Az e-kereskedelmi logisztikába, technológiába és vállalkozói szellembe való befektetésekkel jellemezhető három év végén az eMAG Csoport megszilárdította jelenlétét Dél-Kelet Európában, Romániában, Bulgáriában, Magyarországon és Görögországban.

2024. június 12., 12:152024. június 12., 12:15

2024. június 12., 12:192024. június 12., 12:19

  • Az eMAG Csoport üzleti teljesítménye 2023-ban 10,2 milliárd lej volt, ami 11%-al nagyobb az előző évi teljesítményhez viszonyítva.

  • Az eMAG România 2023-ban 5,979 milliárd lej volt, ami 11%-al nőtt az előző évhez képest.

  • A Romániában létrehozott szolgáltatások a teljes régióban elérhetőek: Genius, Super Preț, Easy Buyback, easybox.

  • Több mint 12.000 román vállalkozó az eMAG Marketplace segítségével exportál a régióban.

  • A befektetések folytatódnak: 900 milliárd lej körül lesz a következő évben

Az eMAG Csoport ma bejelentette a 2021-ben elindított, 3,2 milliárd lejes, hároméves beruházási terv mérlegét. Az e-kereskedelmi logisztikába, technológiába és vállalkozói szellembe való befektetésekkel jellemezhető három év végén az eMAG Csoport megszilárdította jelenlétét Dél-Kelet Európában, Romániában, Bulgáriában, Magyarországon és Görögországban, olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyek leegyszerűsítik az emberek életét, új üzleti lehetőségeket nyitnak meg, és bővítik a termékkínálatot. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően, a márciusban zárult üzleti évben, az ügyfelek 2,6-szor többet teljesítettek, mint négy évvel ezelőtt, a beruházási terv kezdete előtt.

2023-ban az eMAG Románia 5,979 milliárd lejes forgalmat ért el, ami 11%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A Dante International SA, a cég, amely magába foglalja az eMAG Romániát, a Fashion Days Romániát és az eMAG Bulgária és eMAG Magyarország eladásait végzi, 7,824 milliárd lejes forgalmat ért el, ami 8,3%-os növekedés 2022-höz viszonyítva.

Idézet
Az elmúlt három év befektetései jelentik azt az alapot, amely lehetővé teszi, hogy ma már majdnem mindent kínálni tudunk ügyfeleinknek, a napi szükségleteiket kielégítő cikkektől kezdve az élelmiszerekig vagy ruházati cikkekig, olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyek segítségével időt és pénzt takaríthatnak meg.

A folyamatosan bővülő easybox hálózat lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk az olyan hozzáadott értékű szolgáltatásokat, mint például a Genius, a délkelet-európai régióban, megtakarítást biztosítva ügyfeleinknek az ingyenes szállítás és az exkluzív ajánlatok révén.

Idézet
Az általunk kifejlesztett technológia lehetővé teszi, hogy a MyWallet fizetővel rugalmas fizetési módokat kínáljunk ügyfeleink számára, így jó áron vásárolhatják meg a kívánt termékeket.

Fejlődésünk következő szakaszában kiemelt feladatunk továbbra is a hibátlan vásárlói élmény biztosítása, melyben kiemelt szerepet kap az eMAG által kifejlesztett technológia és a mesterséges intelligencia, amely lehetővé teszi a vásárlási élmény egyszerűsítését, illetve az árak a lehető legalacsonyabb szinten tartását, amivel a szolgáltatásaink hatékonyságát növeljük.

Idézet
Az online kereskedelem ma minden kínálatával minden eddigi eddiginél relevánsabb, gyors és biztonságos hozzáférést kínál különféle termékekhez és szolgáltatásokhoz, az ügyfelek igényeihez és preferenciáihoz igazodva,

így a következő időszakban is folytatni fogja felgyorsult növekedését” – nyilatkozta Tudor Manea, az eMAG vezérigazgatója.

Ebben a pénzügyi évben az eMAG Csoport mintegy 900 millió lejes befektetést tervez a csoport vállalatainak régióbeli terjesztésére, a rugalmas fizetési szolgáltatásokra, a mesterséges intelligenciára és technológiára, amivel személyre szabhatja az ügyfelek és az eladók tevékenységét, valamint a logisztikai infrastruktúrára és a kínálat bővítésére a csoport vállalatai számára.

A Romániában létrehozott eMAG szolgáltatások, amik a teljes régióra kiterjednek

Az eMAG nemrég indította el Bulgáriában és Magyarországon a Genius szolgáltatást, majdnem négy évvel azután, hogy azt Romániában elindította.

Ezzel a szolgáltatással a teljes közép- és kelet-európai régióban, az ingyenes kiszállítás és az exkluzív ajánlatok révén, idő- és pénzmegtakarítási megoldásokat ajánl ügyfelek számára.

Kevesebb mint két hónap alatt a Genius-nak 100.000 felhasználója lett Bulgáriában, míg Magyarországon 50.000, nem egészen egy hónap alatt. A nemzetközi kiterjedés röviddel azután jött, miután Romániában 300 új helyiségben is megjelent, felajánlva az online kereskedelem lehetőségét sokkal több embernek. Romániában a szolgáltatás négy vásárlási alkalmazásban érkető el: eMAG, Tazz, Fashion Days és Freshful, míg Bulgáriában és Magyarországon kettőben: eMAG és Fashion Days.

A Genius terjeszkedése a két országban egy olyan időszak után következett be, amikor a vásárlók egyre változatosabb kategóriákból vásárolnak, mint étrend-kiegészítők, szépészeti cikkek, divat vagy italok. Ezekre a kategóriákra

az eMAG elindított online shop-in-shop szolgáltatásokat, amelyek segítséget nyújtanak az ügyfeleknek a könnyebb keresésben.

Az utóbbi négy évben 11%-ról 20%-ra nőtt azoknak az ügyfeleknek a száma, akik több mint hét kategória termékeiből vásárolnak.

A Szuper Ár (Super Preț) címkével a romániai ügyfelek több mint 500.000 termék jó árát fedezhetik fel. A Szuper Ár címkét, amely Romániában az eMAG-on az eladások 34%-át teszik ki, nemrégiben bevezették Bulgáriában és Magyarországon is.

Az Easy Buy Back program, amit az eMAG a Flip-pel fejlesztett, az ügyfelek online új telefonokat vásárolhatnak az eMAG-tól, úgy hogy a Flip segítségével pénzt kapnak régi telefonjaikra.

A program ettől a hónaptól elérhető mindhárom országban: Románia, Magyarország és Bulgária.

A közeli kézbesítési pontok hálózatának terjeszkedése

A Genius bevezetése az eMAG bulgáriai és magyarországi ügyfelei számára a Sameday futárcég által kifejlesztett közeli kézbesítési pontok felgyorsult bővítésére épül. Így 8.500 közeli kézbesítési pont lesz elérhető Romániában, Magyarországon és Bulgáriában az év végéig, az eddigi 5.000-el szemben, ami 2024 elején létezett.

Modern megoldások okos vásárlásokra

A rugalmas pénzügyi szolgáltatások kiterjesztése a Wallet szolgáltatásban, egy másik olyan terület, amelyre az eMAG befektetései fókuszálnak a következő évben.

Ma, Romániában, több mint 2 millióra tehető azoknak az ügyfeleknek a száma, akik legalább egy részletfizetési módot használnak a HeyBlu szolgáltatással, 30 nap után 4 vagy 12 részletben.

Ez év áprilisától a 12 részletes visszafizetési szolgáltatás elérhető lett a 10.000 lejes vásárlásokra az eMAG-on, majdnem minden kategória esetében, beleértve a Marketplace-en eladott termékek esetében is.

Az eMAG Marketplace eladók száma megkétszereződött

Az utóbbi három évben a platform aktív eladóinak száma megkétszereződött, elérve a 56.000-et. Ugyanakkor azoknak a román eladóknak is a száma, akik az eMAG Marketplace-en Magyarországra és Bulgáriában exportálnak, megduplázódott, elérve a több mint 12.000-et az utóbbi évben, és az eMAG platformon elérhető termékek száma 22,3 millióra emelkedett, ami több mint kétszerese a tavalyinak.

Bukarest, 2024. június 10.

Az eMAG-ról:
Az eMAG 2001-ben alapított román bejegyzésű cég, a román online kereskedelmi piac úttörője, 2022-ben a legértékesebb román márka lett és az első online kereskedelmi vállalat, amely első helyet foglal el a Brand Finance rangsorolási listán. Több mint 20 éve a cég folyamatosan befektet olyan Romániában kifejlesztett technológiákon alapuló digitális szolgáltatásokba, amelyek segítségével az ügyfelek időt és pénzt takarítanak meg, és létrehozott egy regionális ökoszisztémát, sikeresen exportálva a helyi modellt Bulgáriába és Magyarországra. Saját kínálata és a Marketplace partnerei révén egyre bővülő termékválasztékkal az eMAG az a hely, ahol bárki bármit, bárhonnan kereshet és megrendelhet. Emellett az ügyfelek élvezhetik az olyan kiemelt szolgáltatásokat, mint a Genius, vagy az ingyenes szállítási és egyéb előnyöket kínáló előfizetést, vagy a fizetési átütemezési szolgáltatásokat, mint például a Buy now, pay later (Vásároljon most, fizessen később) vagy a Slice it (Szeletelés). További információk az eMAG-ról: about.emag.ro.

(X – fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. július 14., vasárnap

Egyre több lopott autót hoznának be az országba

Az év első hat hónapjában a határrendészek 167 lopásgyanús járművet azonosítottak az ország határainál, mintegy 60 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

Egyre több lopott autót hoznának be az országba
2024. július 12., péntek

Legionáriust avatott szentté a román ortodox egyház a holokausztkutató intézet szerint

Az Elie Wiesel Nemzeti Holokausztkutató Intézet figyelmeztetése ellenére a román ortodox egyház jóváhagyta a Mihály Arkangyal Légiója nevű egykori fasiszta mozgalom egyik képviselője, Ilie Lăcătușu ortodox pap szentté avatását.

Legionáriust avatott szentté a román ortodox egyház a holokausztkutató intézet szerint
2024. július 12., péntek

Problémát jelent a medvék nagy száma a kormányfő szerint, de nem lehet őket „halomra lőni”

Marcel Ciolacu kormányfő szerint Romániában a medvék nagy száma problémát jelent, és amint a képviselőház elfogadja a medvepopuláció szabályozásáról szóló törvénytervezetet, a környezetvédelmi miniszter ismertetni fogja a következő lépéseket.

Problémát jelent a medvék nagy száma a kormányfő szerint, de nem lehet őket „halomra lőni”
2024. július 12., péntek

Megannyi helyen pusztítanak a lángok az országban, a Vaskapunál egy hete ég az erdő

Egyre gyakoribbak a tűzesetek az országban a fokozódó kánikula miatt, a Vaskapu-szoros természetvédelmi területén pedig már egy hete ég az erdő – derült ki a katasztrófavédelem pénteken kiadott összegzéséből.

Megannyi helyen pusztítanak a lángok az országban, a Vaskapunál egy hete ég az erdő
2024. július 12., péntek

Egyelőre nem tudni, mikor kap Románia új Patriotot ahelyett, amit Ukrajnának ad

Nem tudni, mikor kap Románia új Patriot légvédelmi rakétaüteget ahelyett, amelyet átad Ukrajnának – ismerte el Angel Tîlvăr román védelmi miniszter.

Egyelőre nem tudni, mikor kap Románia új Patriotot ahelyett, amit Ukrajnának ad
2024. július 12., péntek

Közzétették az érettségi végleges eredményét: az óvások 95 százaléka nyomán új osztályzat született

Közzétették pénteken az érettségi vizsga végleges eredményeit a bacalaureat.edu.ro oldalon – közölte az oktatási minisztérium. A dolgozatok óvások utáni újrajavítását követően 1,8 százalékkal, 78,2 százalékra nőtt a sikeresen érettségizők aránya.

Közzétették az érettségi végleges eredményét: az óvások 95 százaléka nyomán új osztályzat született
2024. július 12., péntek

Cazanciuc: többtucatnyi életet mentett meg az Anastasia-törvény

Az úgynevezett Anastasia-törvény hatályba lépése óta eltelt egy évben 20 százalékkal csökkent az ittasan vagy kábítószer hatása alatt vezető sofőrök okozta balesetekben elhunytak száma – jelentette ki pénteken a jogszabály kezdeményezője.

Cazanciuc: többtucatnyi életet mentett meg az Anastasia-törvény
2024. július 12., péntek

Hét évre intézetbe küldik a 17 éves fiút, aki késsel megsebesítette tanárnőjét Bukarestben

Emberölési kísérlet, a közbiztonságra veszélyes eszköz használata, valamint a közrend és a köznyugalom megzavarása miatt hét évre intézetbe küldik azt a 17 éves fiút, aki tavaly késsel megsebesítette a japántanárnőjét.

Hét évre intézetbe küldik a 17 éves fiút, aki késsel megsebesítette tanárnőjét Bukarestben
2024. július 12., péntek

Országszerte lelassítják a vonatok haladási sebességét a rekordhőség miatt

A nagy kánikula a vonatközlekedést is befolyásolja, a normál sebességhez képest átlagosan 20-30 kilométer/órával csökken a szerelvények haladási sebessége a teljes romániai vasúti hálózaton– közölte a Román Vasúttársaság (CFR).

Országszerte lelassítják a vonatok haladási sebességét a rekordhőség miatt
2024. július 12., péntek

Energiaügyi miniszter: a kánikula és a viharok miatt lehetnek áramkimaradások, mindenki őrizze meg a nyugalmát

Lehetséges, hogy áramkimaradások fordulnak elő a napokban tomboló kánikula miatt – ismerte el Sebastian Burduja energiaügyi miniszter.

Energiaügyi miniszter: a kánikula és a viharok miatt lehetnek áramkimaradások, mindenki őrizze meg a nyugalmát