Világbajnok vízilabdázók idézték fel a Krónikának a fukuokai diadalmenetet

Rostás Szabolcs 2023. augusztus 01., 07:37 utolsó módosítás: 2023. augusztus 01., 11:41

Újfent kiderült, miért tekintik a világ legnagyobb pólónemzetének a magyart: több száz szurkoló fogadta Budapesten hétfőn este a Fukuokában világbajnoki címet szerzett férfi vízilabda-válogatott hazatérő tagjait. A Varga Zsolt szövetségi kapitány vezette világverő csapat kiválóságai sportemberekhez méltó türelemmel és alázattal állták az újságírók és a sportág rajongóinak rohamát, mindenkinek megköszönve a szurkolást. A válogatott tagjai a Krónika munkatársának elárulták, miben rejlik a Japánban kivívott vébé-arany titka, egyúttal határozott célként fogalmazták meg a párizsi olimpiai elsőséget.

Világbajnok vízilabdázók idézték fel a Krónikának a fukuokai diadalmenetet
galéria
A világbajnok csapat tagjait több százan köszöntötték a Duna Arénában Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Nehezen találta a szavakat Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, amikor hétfőn este a budapesti Duna Arénában köszöntötte a két nappal korábban Fukuokában világbajnoki címet kiharcoló férfi vízilabda-válogatott. Nem véletlen, hiszen a görögök elleni ötméterespárbajban megnyert szombati fináléjával a férfiak között Magyarország 1973, 2003 és 2013 után történetének negyedik világbajnoki címét szerezte meg, a döntőbe jutással pedig kiharcolta a jövő évi párizsi olimpián való részvételt is. A játékosként kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras úgy fogalmazott, megismételhetetlen és felülmúlhatatlan a magyar vízilabda által az elmúlt egy évben felmutatott teljesítmény:

U16, U18 és U20-as korosztályban, továbbá a felnőtteknél egyaránt mi vagyunk a világbajnokok a férfi szakágban, ami egyedülálló.

Az MVLSZ vezetői tisztségét egy éve betöltő egykori klasszis balkezes – aki éppen a mostani vébéig volt az egyedüli kétszeres világbajnok magyar pólós – elárulta, rég látott olyan egységes magyar válogatottat, mint a mostani. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a válogatott sajtótájékoztatóján kiemelte, a Fukuokában aranyérmes csapat története lehet a Kemény Dénes szövetségi kapitány irányította, három ötkarikás játékokon diadalmaskodó aranygenerációt bemutató Nemzet Aranyai című film második részének az első epizódja.

Varga Zsolt szövetségi kapitány, Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Jansik Szilárd csapatkapitány a hétfő esti sajtótájékoztatón Fotó: Rostás Szabolcs

Varga Zsolt szövetségi kapitány kiemelte, tanítványai külön is sok munkát felvállaltak azért, hogy a csapat jól működjön, és lépésről lépésre sikerült fejlődnie a társaságnak. „Lehet, hogy nálunk vannak a legjobb játékosok, de háttérbe tudtuk szorítani az egyéni érdekeket, és nem jöttek elő azok az egyénieskedések, amik talán a korábbi világversenyeken megvoltak” – állapította meg Jansik Szilárd csapatkapitány. Hozzátette, a válogatott már az utolsó sípszót követően elhatározta, hogy nem állnak meg, küzdenek tovább, mivel Párizsban is fel szeretnének állni a dobogó tetejére az Eiffel-torony előtt, ezzel megvalósítva gyermekkori álmukat.

„Üldözőből üldözött” lett a magyar válogatott

A fukuokai hősök Világbajnok felirattal ellátott pólóban, aranyéremmel a nyakukban vettek részt a sajtóértekezleten; a világbajnokság legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott Zalánki Gergő a kisfiával az ölében ült ki az újságíróhad elé, de Zénó hamar megunta a sok idegent. A Krónika munkatársának kilenc világbajnokkal is alkalma volt röviden beszélgetnie a sajtótájékoztatót követően, a maratoni hosszúságú közönségtalálkozó előtt és után (a válogatott tagjai több mint egy órán keresztül osztogatták az autogrammokat, álltak be szelfire a szurkolókkal). Az eddig olimpiai bronzéremmel és Európa-bajnoki címmel büszkélkedő Angyal Dániel elmondta, a torna második hetét, a komoly téttel bíró mérkőzéseket hozó kieséses szakaszt érzelmi hullámvasútként élte át, aminek a kicsúcsosodása volt a döntő a büntetőpárbajjal.

„Talán nem mi voltunk a legesélyesebbek, de az esélyesek egyike voltunk a vébén, tisztában voltunk előtte is, hogy jó csapatunk van, amit most képesek voltunk bebizonyítani. Azért sikerült, mert nagyon egységesek voltunk, mindenki azért dolgozott, hogy a csapat eredményes legyen, ez vezetett ehhez az eredményhez” – vázolta a fukuokai siker titkát a kiváló védő, akinek édesanyja egyébként megfogadta: tetováltatja magát, ha fia aranyéremmel tér haza a felkelő nap országából. A következő idénytől légiósnak álló, a Marseille csapatához igazoló Angyal szerint a világbajnoki cím másfajta felelősség, „üldözőkből üldözöttek” lettek, mindenki a magyarokat akarja majd megverni, ettől függetlenül

mindent beleadnak a jövő évi olimpiára való felkészülés során, Párizsban pedig szeretnének hasonlóan fényes érmet szerezni.

Amikor afelől érdeklődtünk a csapat gólvágójánál, Manhercz Krisztiánnál, melyik volt szerinte a legkiélezettebb mérkőzés a vébén, úgy válaszolt, kapott már ennél könnyebb kérdést is, hiszen az amerikaiakat a negyeddöntőben egy (a végén támadtak a döntetlenért is), a spanyolokat utolsó másodperces góllal verték, a döntő pedig büntetőkkel ért véget. A Manónak becézett 26 éves pólós úgy véli, mindegyik siker kellett a maga módján. A horvátok elleni csoportrangadó plusz pihenőnapot eredményezett, ami alatt készülni tudtak az amerikaiak ellen, akiktől tavaly a budapesti vébén, majd az idei világkupán is kikaptak; a sokak szerint a a mezőnyből kiemelkedő, címvédő spanyol csapat az elődöntőben három góllal is vezetett, mégis visszaküzdötték magukat a magyarok, a görögök elleni döntő pedig valószínűleg bárkivel szoros lett volna.

Világbajnok kettős. Angyal Dániel, a védelem oszlopa és Manhercz Krisztián, a csapat egyik gólvágója Fotó: Rostás Szabolcs

„Extra klasszis gólokat szereztünk, említhetném Német Toni, Jansik Szili találatait, Vámos Márton, Zalánki Gergő bombáit, az én utolsó másodperces találatomat, és akkor Varga Dénes csavargóljáról nem is beszéltem. Mindenki hozzátette azt, aminek köszönhetően a magyar virtusról beszélünk a vízilabdában” – válaszolta lapunknak Manhercz, aki a hispánok elleni elődöntőben az utolsó másodpercben a fináléba lőtte a válogatottat, ott pedig három góllal szórta meg a görögöket, köztük egy ugyancsak szépségdíjas találattal. Az Angyallal együtt a budapesti OSC-ből Franciaországba igazoló klasszis bevallotta, az ilyen pillanatokért érdemes sportolni, a válogatott sikerét pedig annak tulajdonítja, hogy komplex csapatot alkotnak, amelynek tagjai közül mindig volt, aki előre tudott lépni.

Varga Dénes: meg akarjuk nyerni az olimpiát is!

Varga Dénest, a csapat egyetlen olimpiai bajnokát arról fagggattuk, elégedett-e személyes teljesítményével, tekintve, hogy támadójátéka mellett (aminek kiemelkedő pillanata volt gyönyörű csavargólja) a védekezésben extrát nyújtott, a spanyolok és a görögök ellen is kulcsmomentumokban blokkolt. A világklasszis közölte, egy sportember nem lehet maradéktalanul elégedett önmagával, ugyanakkor sok olyan jel van, ami nagyon tetszett neki.

„Összességében a győzelem mindent felülír, ülhetnénk a babérjainkon, de ez még nem a végállomás, mert az olimpiára hegyezzük ki magunkat. Figyelembe kell venni, hogy ezek a rangadónak számító meccsek – kezdve a horvátok elleni csoportmérkőzéssel – mind nagyon szorosak volt. Attól, hogy megnyertük a világbajnokságot, nem jelenti, hogy egyértelműen mindenki fölött állunk, hanem hogy hajszálnyival jobbnak bizonyultunk az adott pillanatban” – válaszolta Varga, hozzátéve, a saját játékában is lát dolgokat, amiket még finomítani kell ahhoz, hogy még jobban tudja szolgálni a csapat javát.

Varga Dénes szerint számolni kell a párizsi ötkarikás játékokon a magyar válogatottal Fotó: Rostás Magor

A kétszeres világbajnok Madarashoz Vámos Mártonnal együtt csatlakozó 36 éves vízilabdázó úgy véli, a mostani vébé-arany egyértelmű jele annak, hogy számolni kell a párizsi ötkarikás játékokon a magyar válogatottal, viszont a mezőny ettől függetlenül kiegyenlített.

Szerinte azon kell dolgozni a következő egy évben, hogy magabiztosabban tudjanak megnyerni rangadókat, időben le tudjanak zárni összecsapásokat a saját javukra, „egyfajta stabilitást kell integrálni a mostani játékképbe”.

Megkérdeztük a 2020-ban Budapesten Európa-bajnoki címet nyert, kétszeres Bl-győztes, többször is a világ legjobb pólósának választott Vargától azt is, milyen motiváció hajtja még, tekintettel arra, hogy Párizs után abbahagyja szereplését a válogatottban. Bevallotta, az elmúlt években történtek „furcsa dolgok”, amik abba is hagyathatták volna vele a vízilabdát (tavaly rosszindulatú daganatot fedeztek fel nála, műtétje után szerencsére nem szorult utókezelésre – szerk. megj.), de mivel egy sportkarrier véges, szerinte érdemes addig csinálni, amíg „ki lehet maxolni”. „Bennem megvan a fegyelem, hogy edzzek, ez létfontosságú ahhoz, hogy lépést tudjak tartani fiatalabb, gyorsabban regenerálódó szervezetekkel, úgyhogy miért ne csináljam addig, amíg vannak reális esélyek a győzelemre? Márpedig olimpiát, Eb-t, vébét óriási dolog nyerni. Most látszik, képesek is vagyunk arra, hogy a világ tetejére felérjünk, és bármelyik játékostársamat megnézzük, egytől egyig az a célja, hogy az olimpiai aranyat is mi nyerjük meg. Ez visz engem tovább a végső cél felé” – szögezte le a Krónikának Varga Dénes.

Vogel Soma, a „büntetőölő”

A fukuokai vébé – egyik – hőse az eddig is „büntetőölőként” emlegetett Vogel Soma, aki hihetetlen mutatóval bír: a világbajnokságon 12 ötméteresből nyolcat hárított, ebből négyet a fináléban. Amikor megkérdeztük a Ferencváros hálóőrétől, mi a titka ennek az extra teljesítménynek, főleg azok után, hogy a finálé utolsó perceiben bekapott egy már kivédett találatot is, megtudtuk: több gól miatt is ideges volt, ám még inkább az lenne, ha nem sikerült volna jóvá tennie utána.

Vogel Soma, a világ legjobb vízilabdakapusa nyilatkozik a Krónika munkatársának Fotó: Rostás Magor

„Dolgoztunk ezen pszichológussal is, továbbá Gárdonyi András kapusedző és Lévai Márton kapus kollégám is sokat segít a partról. Túl kell tennünk magunkat az ilyesmin, hiszen egy kapus életéhez hozzátartoznak a kapott gólok, enélkül nem lehet meccset lehozni, vagy csak nagyon ritkán. És lesznek olyan lövések is, amelyek átcsúsznak a kéz alatt, de nem szabad mérgelődni, mert nincs vége a mérkőzésnek, és a következő lövéseknél javítani lehet” – árulta el Vogel Soma, hozzátéve, a szétlövés közben az járt a fejében, hogy javítania kell a csapatért is, és meg kell nyerniük a döntőt.

A fiatal kapus – akinek pályafutása során eddig hét döntője dőlt el ötméteresekkel, és ebből hatszor győztesként szállt ki a medencéből – meggyőződése, hogy a 2024-es olimpiái még jobban össze tud állni a magyar csapat.

Jansik Szilárd csapatkapitány szerint a válogatott tud a Fukuokában mutatotthoz képest jobban is játszani, de a vége felé kijött a csúcsforma. Elmondta, bízik abban, hogy fejlődni fog, és még jobb lesz a csapat. Megkérdeztük a tavalyi spliti Eb-n ezüstérmes, szinte minden poszton remeklő játékost, hogy a mostani siker révén „bejelentkeztek-e” a párizsi aranyéremért, mire a csapatkapitány úgy fogalmazott: „betörtek egy ajtót”, immár nem csak beszélnek róla, hanem reális esélyük van az ötkarikás győzelemre, hiszen roppant erős mezőnyben sikerült most elsőnek lenni.

Fotó: Rostás Szabolcs

„Ez intő jel, hogy jó úton vagyunk, de azt is meg kell fogadnunk, hogy nem szabad megállni, hanem még keményebben kell edzeni. A tavalyi budapesti vébé kudarcnak számító 7. helye után elindultunk egy jó úton, és a spliti Eb-n nagyon jól teljesítettünk. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Covid miatt elmaradtak versenyek, a vébé után Eb-t is rendeztek, így újra bizonyítani tudtunk, márpedig a 7. hely után óriási bizonyítási vágy volt bennünk” – emelte ki Jansik, aki szerint nagyon közel állnak egymáshoz férfi pólóban a topcsapatok, amit a magyarok példáján túl az is bizonyít, hogy a tavalyi Eb-győztes horvátok a mostani világbajnokságon csak a 9. helyen végeztek. „Reméljük, mi jövőre az olimpián is elsők leszünk” – szabta meg az irányt a válogatott csékája. Határozottan a párizsi győzelmet nevezte meg lapunknak következő nagy célként Jansik két fiatal csapat- és klubtársa, Fekete Gergő, valamint Molnár Erik is.

Két vébé-arany egy hónap alatt, új testvérpár a válogatottban

És akkor jöjjenek a fiatalok! A válogatott tagjai közül a legfiatalabb, húszéves Molnár és Vigvári Vince mondhatja el magáról, hogy ugyanabban az évben két világbajnoki aranyat nyert: egyet az U-20-as csapat tagjaként júniusban Otopeniben, egyet pedig a felnőttekkel Fukuokában. Vigvári lapunknak ezzel kapcsolatban elmondta, viccelődve fel is emlegették az „öregeknek”, hogy bár Varga Dénesnek is van junior és felnőtt vb-címe egyaránt, azokat nem egy hónapon belül szerezte.

„Ez egyszerűen elképesztő! Azért küzdöttünk, hogy bekerüljünk a felnőtt csapatba, a következő cél pedig, mint minden magyar vízilabdázónak, az aranyérem” – lelkendezett Vigvári, aki számára azért is marad különleges a fukuokai torna, mert – a Los Angeles-i világkupát követő második közös felnőtt világversenyükön – bátyjával, Vendellel léphettek fel a dobogó legfelső fokára. Mindez egy újabb különleges sikerszéria kezdete lehet a magyar vízilabdában, amelynek aranykönyvébe korábban a Decker- és a Varga-fivérek írták be a nevüket. „Várjuk már, hogy együtt szerepeljünk világeseményeken, erre egyre több esélyünk lesz. Sokat is dolgozunk a hétköznapokban, hogy ez megvalósuljon, mert komoly céljaink vannak közösen is. Élvezzük a közös pólózást, nem kizárt, hogy a jövőben akár klubszinten is együtt játszunk” – válaszolta kérdésünkre az OSC fiatal titánja.

A világbajnok magyar férfi válogatott kerete: kapusok: Lévai Márton, Vogel Soma mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Vigvári Vendel, Molnár Erik, Vigvári Vince Fotó: Waterpolo.hu

Bátyja, a Ferencvárossal kétszeres magyar bajnok, a válogatottal a tavalyi Eb-n ezüstérmet szerzett Vendel viccesnek szánt kérdésünkre elmondta, semmilyen féltékenységet nem érez, óriási büszkeség viszont annál inkább van benne öccse sikerei kapcsán.

Ha már a Varga-testvéreket állítottuk fel példának, Vendel elmondta, öccsével Dénes és a szintén olimpiai bajnok Dániel játékán nőttek fel, mindkettőjüket a példaképüknek tartják. „Szerencsések vagyunk, hiszen én Dénessel ugyanabban a klubban játszom, Vince pedig a Dániel játékosaként pólózik az OSC-ben. Természetesen az a cél, hogy egyszer mi is ilyen magasságokba jussunk el, mint ők, de tudjuk hogy ehhez nagyon sok munka kell. Mi mindent megteszünk, fanatikusokkénnt imádjuk a sportot, rajtunk nem fog múlni” – vetítette előre Vigvári Vendel.

Vagyis a magyar férfi vízilabdának nem csak a múltja dicsőséges, és a jelene aranyos, de remélhetőleg ugyanilyen fényes a jövője is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport