Élet-halál harc vár a Kolozsvári Olimpiára a női BL-selejtezőben

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. augusztus 22., 09:48

Csoportgyőzelemre törekszik hazai közönség előtt a Kolozsvári Olimpia női labdarúgócsapata a kedden kezdődő Bajnokok Ligája-selejtezőben.

Fotó: Kolozsvári Olimpia

Egy egész éven át a Bajnokok Ligájára készülsz, ez az a verseny, ahol valóban labdarúgónak érezheted magad – vallja Lidia Havriștiuc, a Kolozsvári Olimpia 26 éves, válogatott hátvédje. A női labdarúgás román bajnokcsapata keddtől hazai közönség előtt játszik a Bajnokok Ligája-selejtező második csoportjában, ahol sorrendben az ukrán Harkovi Zhytlobud-2, a walesi Swansea City és a skót Hibernian lesz az ellenfele.

Mindegyik mérkőzést komolyan kell vennünk, most mindegyik meccs élet-halál harc lesz” –

mutatott rá, megjegyezve, hogy továbbjutásuk a tizenhatoddöntőbe megvalósítható célkitűzés, és reméli, hogy a szurkolók most is olyan kiváló hangulatot teremtenek majd, mint a válogatott kolozsvári fellépésekor.

Az elmúlt időszak edzőmérkőzései alapján Marius Suller edző is felkészültnek érzi csapatát a rájuk váró megmérettetésre. A Román Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának megjegyezte: a labdarúgásban bármi megtörténhet, a csoportjukban szereplő csapatok pedig hasonló játékerőt képviselnek.

Nem hiszem, hogy mi vagyunk a fő esélyesek, de abban biztos vagyok, hogy egy olyan gárda áll mellettem, amelyik az utolsó csepp energiájával is a kvalifikációért fog harcolni”

– fogalmazott. Rámutatott, hogy az első összecsapás lesz a legnehezebb, ugyanis elég nehéz volt videófelvételeket és információkat szerezniük ellenfeleikről. „Mellettünk szól az elmúlt szezonokban szerzett BL-tapasztalat, és úgy vélem, szervezettek is vagyunk. Tudjuk, mit akarunk, a lányok pedig nagyon elszántak” – ecsetelte a szakember.

Ștefania Vătafu például 24 éves kora ellenére már hét BL-szezonnal a háta mögött készül az újabb próbára. Szerinte évről évre egyre magasabb a színvonal, ezért senkit sem szabad alábecsülniük, ha tovább akarnak jutni. A válogatott középpályás úgy érzi, együttesükhöz jó labdarúgók csatlakoztak a nyáron, és a keret homogenitása sem szenvedte meg az erősítést.

Többek között az amerikai egyetemi bajnokságból igazoltak kapust Jillian McVicker személyében, de a tengerentúlról érkezett egy középpályásuk, Hannah Leinert is. Alin Cioban klubelnök szerint ez „új standardot jelent az Olimpiánál”, megjegyezve, hogy mindig is kiváló légiósok játszottak náluk – mint a magyar válogatott Vágó Fanny vagy a kameruni válogatott Christine Manie.

A kedden kezdődő BL-selejtezőkből egyébként csak a csoportgyőztesek és a legjobb második helyezett jut tovább. A kolozsvári 2-es kvartettben

kedden 11 órától Hibernian–Swansea párosítás szerint kezdenek, míg a házigazda Olimpia 18 órakor lép pályára a Harkov ellen.

A torna pénteken Harvok–Hibernian (11 óra) és Olimpia–Swansea (18) mérkőzésekkel folytatódik a Kolozsvár Arénában, hogy aztán hétfőn 18 órától Swansea–Harkov (a Clujana Stadionban) és Olimpia–Hibernian (Kolozsvár Aréna) összecsapásokat rendezzenek. A belépés ingyenes lesz.

Az ezüstérmes beugrója ellen kezd a címvédő

A Bajnokok Ligája-selejtezők után már a hazai élvonalbeli bajnokság 2017–2018-as szezonja is elrajtol, ám a címvédő Kolozsvári Olimpiát edző Marius Suller szerint elvárásaikat nagyban befolyásolja majd a nemzetközi szereplés mostani első lépcsőfoka. Megjegyezte, az ő szerződése szeptember elsején lejár.

A következő idénytől egyébként visszalépett az ezüstérmes Iași-i Naibrobi, helyét pedig a Bukaresti Fair-Play vette át, amely a szeptember másodikai első fordulóban épp a címvédő Szamos-partiak vendége lesz. A sorsolás alapján ugyanakkor rendezik még a Marosvásárhelyi ASA–Târgoviște, Alexandria–Székelyudvarhelyi Vasas Femina, Kisbecskerek–Temesvári CFR és Borgóprund–Craiovai Real találkozókat.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat