Bodolai Balázs kapja a kolozsvári magyar színház Bánffy Miklós-vándordíját

MTI 2017. november 06., 23:16

A Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti tanácsa Bodolai Balázsnak ítélte oda a 2015/2016-os évad Bánffy Miklós-vándordíját az Amerika előadásban játszott szerepéért – közölte hétfőn az intézmény.

Bodolai Balázs az Amerika című előadásban Fotó: Biró István

Bodolai Balázs Karl Rossmannt alakította a Franz Kafka regénye alapján készült, 2015 novemberében bemutatott előadásban.

Michal Docekal, az előadás cseh rendezője úgy vélekedett, hogy Karl Rossmann mi magunk vagyunk.

„A kommunista rendszer országaiból huszonöt évvel ezelőtt, akárcsak Karl, nagy lelkesedéssel és várakozással léptük át a szabad világ kapuját, de hamarosan felismertük annak – vagyis az oly nagyon vágyott »Amerikának« – határait, útvesztőit és veszélyeit. Mára elkerülhetetlenné vált a kérdés, hogy az eltelt negyed évszázad alatt megélt kudarcainkat és csalódásainkat nem mi magunk okoztuk-e?” – mondta az előadásról a rendező.

A Bánffy Miklós-vándordíjat 1992-ben, a színház megalakulásának 200 éves évfordulóján alapította az intézmény művészeti tanácsa, a testület évente titkos szavazással dönt az előző évad legkiemelkedőbbnek ítélt művészi teljesítményéről. A díj átadására november 12-én, az Amerika előadást követően kerül sor.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat