Idén is ünnepelhetnek határon túl március 15-én a magyarországi középiskolások

MTI 2018. január 24., 10:06

Idén is meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és az ott élő társaikkal közösen ünnepeljenek.

Fotó: Gönczy Tamás

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a programot pályázati formában hirdették meg, arra bármely magyarországi középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy egy határon túli település magyar középiskolájához látogasson az utazó iskola csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én.

Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, amelyhez a Rákóczi Szövetség - az utazásban résztvevő diákok számától függően - akár 250 ezer forint utazási támogatást biztosít. A pályázatot 2018. február 26-ig nyújthatják be az iskolák a Rákóczi Szövetség honlapján.

A Rákóczi Szövetség 1994 óta utaztat középiskolásokat március 15-e alkalmából. A diákutaztatási programok kapcsolódnak a június 4-i nemzeti összetartozás napjához, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez, amikor külhoni középiskolák is utazhatnak a Kárpát-medencében. Tavaly 400 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja utazhatott ily módon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat