FRISSÍTVE – Filmstúdiót gyújtott fel egy ámokfutó Japánban, harmincháromra emelkedett a halottak száma

MTI 2019. július 18., 10:58 utolsó módosítás: 2019. július 18., 17:05

Legalább harminchárom ember meghalt Kiotóban egy filmstúdióban gyújtogatás miatt kitört tűzvészben, több mint harminc embert kórházban ápolnak, többük állapota válságos – közölte a kiotói tűzoltóság.

Fotó: Kotaku.com

Beszámolók szerint a japán stúdióba egy férfi rontott be, és egyelőre ismeretlen folyadékot locsolt szét, majd meggyújtotta. A gyújtogatásban az elkövető is megsérült, őt szintén kórházba szállították. A hatóságok értesülése szerint a tűz idején az épületben csaknem hetvenen tartózkodtak, ám a legtöbb embernek sikerült kimenekülnie.

Hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva arról számoltak be, hogy az épületből robbanásokat hallottak.

A lángokat a tűzoltóság néhány óra alatt eloltotta. Az NHK japán televíziós csatorna több felvételt közölt a helyszínről, ezeken sűrű füst veszi körbe a stúdiót. A tűzoltóság illetékesei eleinte tizenkét, majd husszonnégy halálos áldozatról számoltak be, újabban viszont a lánglovagok szóvivője az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy a halálos áldozatok száma 33-ra emelkedett. Szatosi Fudzsivara, a kiotói tűzoltóság képviselője hozzátette, hogy harminchat embert szállítottak kórházba, közülük tíznek válságos az állapota.

Az NHK csatorna értesülései szerint az elkövető egy 41 éves férfi volt, aki tette elkövetésekor azt kiabálta: „Haljatok meg!”. A hírt hivatalos források egyelőre nem erősítették meg, a rendőrség részéről csak azt közölték, hogy a gyújtogató jelenleg nincs kihallgatható állapotban. A Kyoto Animation nevű céget 1981-ben alapították, és számos, a fiatalok körében népszerű animációs film fűződik a nevéhez.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat