„Soha nem ígértem Kárpátalját Orbán Viktornak” – mondta Putyin a Tucker Carlsonnak adott interjúban

Balogh Levente 2024. február 09., 07:59 utolsó módosítás: 2024. február 09., 11:50

Soha nem esett szó arról, hogy Ukrajna esetleges háborús veresége után Magyarország visszakaphassa Kárpátalját – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy interjúban, amelyet a Fox News hírcsatorna korábbi munkatársának, Tucker Carlson konzervatív amerikai újságírónak adott.

„Soha nem ígértem Kárpátalját Orbán Viktornak” – mondta Putyin a Tucker Carlsonnak adott interjúban
galéria
Fotó: X/Tucker Carlson videója

A nyugati sajtó és politikusok egy részének köreiben már az elkészítése előtt nagy vihart kavart interjút Carlson csütörtökön este tette közzé az X-en.

A kétórás és hét perces beszélgetésben az Ukrajna elleni háború okairól kérdezte Putyint, aki a már ismert orosz narratívát ismételve fejtette ki álláspontját.

Ebben a kontextusban került szóba Kárpátalja ügye is.

„A második világháború után Ukrajna a háború előtt Lengyelországhoz tartozó területeken kívül korábban Magyarországhoz és Romániához tartozó területek egy részét is megkapta. Elvették Románia és Magyarország területeinek egy részét és Szovjet-Ukrajnának adták, és azok továbbra is Ukrajna részei maradnak. Így minden okunk megvan arra, hogy megerősítsük, hogy Ukrajna egy mesterséges állam, amelyet Sztálin akarata nyomán alakítottak ki” – mondta Putyin.

Carlson rákérdezett, hogy az orosz elnök szerint Magyarországnak jogában állhat-e visszavenni a Kárpátalját Ukrajnától. Putyin válaszában kifejtette, Sztálin idején sokan állították, hogy számos országban sértették meg az emberi és más jogokat, és „visszakövetelhetnék a területeiket, ám ehhez nincs joguk”.

Carlson konkrétan rákérdezett, hogy Putyin mondta-e valaha Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, hogy megkaphatja Ukrajna egy részét?

Soha. Soha nem mondtam ilyet neki. Egyetlen alkalommal sem. Még csak nem is beszéltünk erről. De biztosan tudom, hogy az ott élő magyarok vissza akartak kerülni a történelmi hazájukba” – szögezte le Putyin.

Felidézte, hogy az 1980-as években elment Beregszászba, és azt konstatálta, hogy a környéken nem ukrán nyelven volt kiírva a települések neve, hanem oroszul és magyarul. Elmondta, akkor találkozott először magyarokkal a Szovjetunióban.

„Valamilyen falun hajtottam keresztül, és ott férfiak ültek a házaik mellett, fekete háromrészes öltönyt és fekete hengeres kalapot viseltek. Megkérdeztem, hogy ezek valamiféle művészek? Azt mondták nekem, hogy nem, ők nem művészek, hanem magyarok. Rákérdeztem, mit keresnek itt? Hogy érti ezt? Ez az ő földjük. Itt élnek. Ez a szovjet időkben volt, az 1980-as években. Megőrizték a magyar nyelvet és a nemzeti viseletüket. Ők magyarok, és magyarnak érzik magukat” – mondta.

Carlson Erdélyt is megemlítette, mondván, hogy számos nemzet frusztrált a 20. századi háborúk nyomán meghúzott határok miatt, ám ezt a felvetést Putyin válasz nélkül hagyta.

Az interjú elején egyébként Putyin hosszú történelmi leckét tartott Oroszországról, és az ukrán államiságról, visszamenve a 8. századig.

Az orosz elnök szerint Ukrajnát Lenin hozta létre, majd Sztálin is területeket csatolt hozzá, az Ukrán Szovjetköztársaság pedig évtizedeken át a Szovjetunió részeként fejlődött.

„Minden okunk megvan arra, hogy megerősítsük, Ukrajna mesterséges állam, amelyet Sztálin akaratából alakítottak ki” – állította Putyin.

A Nyugathoz fűződő viszonyáról szólva Putyin elítélte a NATO jelenlétét Oroszország keleti határai mentén.

„Egyetértettünk azzal, hogy a Szovjetunió összeomlása után a határainknak a volt uniós tagköztársaságok határai mentén kell húzódniuk. Ezzel egyetértettünk” – mondta Putyin. „De a NATO terjeszkedésével soha nem értettünk egyet” – tette hozzá.

A 2013-2014-es, Viktor Janukovics akkori elnök bukásához vezető majdani eseményeket államcsínynek nevezte.

Ennek folyományaként kijelentette: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2019-es megválasztása a Majdan-tüntetésekből eredő államcsíny eredménye.

Az ukrajnai háború kapcsán megismételte a már két évvel ezelőtt is ismertetett állításokat.

Még nem értük el a céljainkat. Mert az egyik ezek közül a nácimentesítés. Ez mindenféle neonáci mozgalom betiltását jelenti”

– szögezte le.

Amikor a bebörtönzött amerikai újságíróról, Evan Gershkovichról kérdezték, Putyin kijelentette: Gershkovich kémkedett, hogy a Wall Street Journal riportereként az Egyesült Államok kormányának dolgozott.

„Titkos információk megszerzését kémkedésnek nevezik” – fejtette ki Putyin.

Hosszasan beszélt az invázió kezdetéről is, megismételve azokat a hamis állításokat, hogy Oroszország nem támadta meg Ukrajnát. Putyin szerint Moszkva csak a nemzetbiztonságát fenyegető veszélyekre reagált.

Az orosz elnök egyúttal ragaszkodott ahhoz, hogy Oroszországnak nem áll érdekében Lengyelország, Lettország vagy más NATO-országok lerohanása, és „teljesen kizártnak” nevezte az ilyen forgatókönyvet.

Szerinte Lengyelország ellen csak akkor lépne fel katonailag Oroszország, ha az megtámadná.

„A nyugati világ képzeletbeli orosz fenyegetéssel próbálja riogatni a saját lakosságát, de a gondolkodó emberek, az elemzők, akik figyelemmel követik a reálpolitikát nézik, az okos emberek, tökéletesen megértik, hogy ez egy hamis állítás” – mondta Putyin.

Putyin az amerikai elnökökkel való kapcsolatáról is beszélt, megismételve egy korábban már említett történetet, miszerint 2000-ben – amikor először elnökké választották – a Kremlben találkozott Bill Clinton amerikai elnökkel, akinek felvetette, hogy Oroszország csatlakozhatna-e a NATO-hoz. Clinton először úgy válaszolt, hogy szerinte igen, de később, a tanácsadóival folytatott egyeztetés után azt mondta, hogy akkor ez nem volt lehetséges.

Elmondta azt is, hogy „nagyon jó kapcsolatot” ápolt George W. Bushsal.

„Nem volt rosszabb, mint bármely más amerikai, orosz vagy európai politikus” – mondta Putyin. „Biztosíthatom Önöket, hogy ugyanolyan jól értette, mit tesz, mint mások. Trumppal is ilyen személyes kapcsolatom volt”

– jegyezte meg.

Kifejtette: nem emlékszik, mikor beszélt utoljára Joe Biden elnökkel.

Az Északi Áramlat földgázvezeték felrobbantásával Putyin a CIA-t vádolta meg, az ukrajnai béke lehetősége kapcsán pedig kifejtette: lehetőség lett volna tárgyalások útján békét kötni, de Ukrajna ezt végül elutasította, mert „engedelmeskedett a nyugati országok, európai országok és az Egyesült Államok utasításainak”.

A háború végét abban látja, hogy a Nyugat hagyjon fel a fegyverszállítással Ukrajna számára, ezt követően pedig „néhány héten belül vége lenne”.

Putyin szerint a Nyugatnak el kell fogadnia, hogy Oroszország megtartja a megszállt ukrán területeket, mivel nem fogják tudni legyőzni Oroszországot. Azt állította: amint ezt belátják, Moszkva kész a tárgyalásokra.

Az egyébként február 6-án, a Kremlben készült interjú miatt számos bírálat érte Carlsont, baloldali és liberális körök oroszpárti propagandistának és szélsőjobbodalinak próbálják beállítani.

Az Európai Parlament egyes baloldali képviselői még azt is felvetették, hogy Carlsont ki kellene tiltani az EU területéről, ám az Európai Bizottság külügyi szóvivője, Peter Stano csütörtökön leszögezte: az EU nem készül az újságíró szankcionálására.

Az újságíró azzal indokolta az interjú elkészítését, hogy meg akarta szólaltatni a másik felet is, az interjú felvezetőjében pedig kifejtette: függetlenül attól, hogy a néző egyetért-e Putyin narratívájával, ő azt a következtetést vonta le a beszélgetésből, hogy az orosz elnök őszintén hiszi: Oroszországnak történelmi joga van az Ukrajna egyes részei fölötti uralomra.

Az EP elítélte az „európai demokrácia aláásását” célzó orosz törekvéseket

Az Európai Parlament csütörtöki strasbourgi plenáris ülésén elítélte „az európai demokrácia aláásását” célzó orosz törekvéseket, és arra figyelmeztetett, hogy „egyes választott európai politikusok és pártok tudatosan szolgálják Moszkva érdekeit”, aláásva ezzel az EU egységét és demokráciáját.
Az EP közleménye szerint 433 igen szavazattal, 56 ellenében és 18 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az Európai Parlament képviselői felháborodásukat és aggodalmukat fejezték ki „Oroszország folyamatos erőfeszítései” miatt, amelyek célja – véleményük szerint – „az európai demokrácia aláásása a beavatkozás és a dezinformáció különböző formáival”.
Figyelmeztettek arra is, hogy a Kreml megpróbálja megosztani az európai polgárokat.
Moszkva „befolyásoló ügynököknek” szervezett be néhány EP-képviselőt is, és bizonyos európai politikai pártokkal függési viszonyt alakított ki, például pénzügyi támogatás révén, és ezek immár az „orosz propaganda felerősítőiként” működnek és Oroszország érdekeit szolgálják – írták.
„Európa-szerte évek óta rendszeres leleplezésekre” hivatkozva az EP-képviselők felháborodásuknak adtak hangot amiatt, hogy „Oroszország több demokratikus országban is megtalálta a módját annak, hogy (…) jelentős finanszírozást nyújtson politikai pártoknak, politikusoknak, tisztviselőknek és mozgalmaknak”, hogy beavatkozzon és befolyást szerezzen a demokratikus folyamatokban.
A szöveg példákat is felsorol a különböző országokban a közelmúltban tett orosz befolyásolási kísérletekre, beleértve „a szélsőjobboldali politikai pártok és szereplők ellátását narratívákkal Németországban és Franciaországban”.
Az állásfoglalásban az EP-képviselők aggodalmukat fejezték ki azon közelmúltban megjelent hírek miatt, amelyek szerint Tatjana Zdanoka lett EP-képviselő feltehetően az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) informátoraként tevékenykedett.
Az állásfoglalásban rámutatnak más olyan esetekre is, amikor „EP-képviselők tudatosan szolgálták Oroszország érdekeit”, egyebek között az orosz megszállt területeken szervezett „hamis választási megfigyelői missziók révén”.
A Moszkva által szerintük támogatott európai szeparatista mozgalmakat említve az EP-képviselők aggodalmukat fejezték ki a katalán szakadárok, köztük a katalán regionális kormány képviselői, illetve Carles Puigdemont volt regionális elnök, jelenlegi EP-képviselő és az orosz kormányzat közötti kapcsolatok miatt.
Az Európai Parlament azt szeretné, ha az érintett katalán EP-képviselők és orosz képviselők közötti kapcsolattartással összefüggő ügyeket az EP-képviselők magatartásával foglalkozó tanácsadó bizottság elé utalnák további vizsgálat céljából.
Az állásfoglalásban azt is megjegyezték, hogy az orosz beavatkozás Katalóniában egy szélesebb körű orosz stratégia része lehet, amely az EU-n belüli széthúzást és az EU belső destabilizációját hivatott előmozdítani. Az EP ezért felszólította az illetékes igazságügyi hatóságokat, hogy folytassanak vizsgálatot „a Kremlhez köthető EP-képviselők” kapcsolatainak ügyében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport