Felnőttkorba lép a síbajnok: a székelyudvarhelyi Kiss Anna, a többszörös román és magyar aranyérmes

Józsa Csongor 2020. március 29., 09:52

A magyar országos ifjúsági bajnoki címmel tarsolyában fejezte be az idei síszezont Kiss Anna. A székelyudvarhelyi sportolónak még két versenye lett volna, ezeket azonban a koronavírus-járvány miatt törölték. Ez volt az utolsó idénye a gyerekkategóriában: a serdülőktől egy hatalmas ugrás következik, a felnőttek között kell bizonyítania. A 16 éves lány álma az olimpiai indulás, ezért pedig rengeteget dolgozik.

Felnőttkorba lép a síbajnok: a székelyudvarhelyi Kiss Anna, a többszörös román és magyar aranyérmes
galéria
A magyar országos bajnoki címnek köszönhetően ott lesz a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Fotó: Erdély Bálint Előd

Bármennyire is meglepő, a sízők idénye akkor indul, amikor még kánikula van, azaz nyáron. Az idei szezonra való felkészülést még júniusban elkezdte Kiss Anna.

A székelyudvarhelyi születésű versenyző évadra hangolása három fázisból állt:

először Ausztriában gleccseren, aztán tíz napot teremben készülhetett Litvániában, majd tizenkét napos edzőtáborral zárt az olaszországi Stelvióban, ahol társaival 3000 méteres tengerszint fölötti magasságban laktak. Ezt követően jöttek az edzések különböző sítelepeken, ahol már nem volt szükséges a speciális körülmény, tehát volt hó.

Anna a Magyar Síszövetség kötelékében marad, felkerül a felnőtt keretbe Fotó: Erdély Bálint Előd

„A Magyar Síszövetségtől (MSÍSZ) ebben az évben Vági Zoltán személyében új edzőt kaptam. Ő az U16-os válogatott szövetségi kapitánya. A szakszövetség ebben az idényben egy jól felépített programot készített, azon mentünk végig, vagyis szinte végig, mert a mostani helyzetre való tekintettel elmaradt két versenyünk. Öt-hat sízővel voltam együtt, ez költségek szempontjából sokat jelentett, hiszen voltak évek, amikor ezekre nekünk kellett előteremteni az összegeket” – mondta a 16. életévét idén betöltő síző, aki leginkább két szakágban jeleskedik, az óriás-műlesiklásban és a szlalomban.

Ebben a csoportban fiúk és lányok együtt vannak, a csapatban a magyarországi sportolók mellett még van egy székelyföldi síző, a 16 éves Pál Krisztián. Kiss Anna szerint az idény eleji felkészülés jó löketet adott, az MSÍSZ által elkészített naptár sokkal összeszedettebb volt, gondosan felépítették az egész szezont, mindig lépésről lépésre haladtak, érezték, hogy honnan hova tartanak. Nem is csoda, hogy ezek az eredményekben is megmutatkoztak – végül is így mérhető az egész. Ha pedig szó esett a válogatott csapatról, meg kell említenünk, hogy a szakmai stábban a másodedzői szerepkört a székelyudvarhelyi Balázs László látja el.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A felépített versenyprogram

A 2019–2020-as szezont Annáék január elején Szlovákiában, Vratnában indították, ahol az óriás-műlesiklásban tizenkettedik lett, szlalomban pedig kiesett. A nemzetközi gyerekversenyek sorát Andorra követte, itt a szlalom ment jobban, a hatodik helyet csípte el, ami egészen remek eredménynek számít az 59 induló közül.

Egy Grand Slam-viadal volt a harmadik állomás, a szlovéniai Pokljukán. Itt már kilencven induló állt rajthoz – a számból is látszik, hogy kiemelt versenynek minősül –, Anna végül 23. lett, ami bevallása szerint egészen jó eredmény.

Többszörös országos bajnok mind román, mind pedig magyar színekben Fotó: Erdély Bálint Előd

Brassópojánán a nemzetközi versenyen – több osztrákkal a mezőnyben – szlalomban és óriás-műlesiklásban is felállhatott a dobogóra, mindkét próbában harmadik lett. Ezt követte egy román országos futam, amit nagy fölénnyel nyert meg.

Idén volt az utolsó olyan lehetőségem, hogy mindkét ország versenyzőjeként szerepelhessek. Ezt még a szabályzat megengedte, tehát volt, amikor romániai, volt, amikor magyar sízőként nevezhettem a megmérettetésekre.

A román országos bajnokságon azért nem vehettem részt, mert ugyanazon a hétvégén volt, mint a magyar, így utóbbit választottam. Az igazság az, hogy a két mezőny között óriási a különbség, a román versenyzőkre nem másodperceket verek, hanem jobb esetben akár fél percet is. Jövőre ez már nem lesz lehetséges, magyar klubnak és magyar színekben versenyzek majd” – fejtette ki Anna.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A sorban tehát következett a magyar országos bajnokság, március első hétvégéjén az óriás-műlesiklásban még második volt, a második nap a szlalom egészen jól ment, behozta lemaradását, így összetettben nyert: Kiss Anna magyar bajnok lett az U16-osok között. A felnőttek között is indult, szlalomban bronzérmet csípett el, óriásban pedig az ötödik pozícióban csúszott be.

A szezon itt véget is ért számára, a koronavírus-járvány miatt törölték azt a két versenyt, amelyekre még benevezett, egy bulgáriai és egy franciaországi nemzetközi megmérettetést.

Az eredményeket végignézve elégedett lehetek.

Ami pedig a sízésemet illeti, mindig van, amit csiszolnom kellene: technikában még van, hova fejlődnöm. Ami a fizikai adottságaimat illeti, hátránnyal indítok, mert nem vagyok magas, így az izmaimat kell fejlesztenem, azt pedig úgy, hogy ne menjen a sízésem rovására. Persze lehet, hogy még növök a következő években, ami jó lenne” – összegzett a székelyudvarhelyi síző.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A világjárvány őt is hazahozta, sízni nem tud, így a tanulásra összpontosít, amikor pedig lehetséges, fizikai edzéseket végez. A helyi Tamási Áron Gimnázium diákja, tanárai, osztálytársai segítenek, rendre megkapja a leckéket, a sport mellett mindig szán időt arra, hogy átvegye a tananyagot, elvégezze a számára kiírt dolgokat. Nincs elmaradása, igaz, az oktatók megértők, megszokhatták ezt az elmúlt évekből – tette hozzá. Ezúton is köszöni a türelmüket és megértésüket. Idén nyolcadikos, az abszolváló vizsgára készül, a tervek szerint pedig nem vált tanintézményt, középiskolai tanulmányait is a Gimiben folytatná.

Két szakágban jeleskedik, óriásműlesiklásban és szlalomban Fotó: Erdély Bálint Előd

Viszlát, ifikorszak!

Amíg lehetett, a környékbeli sípályákon gyakorolt, időközben viszont ezek is bezártak. Persze itt szerényebbek a körülmények, mint ahol eddig készült és versenyzett. Romániában egyetlen olyan sípálya van, ahol óriás-műlesiklásban edzést tarthat, az pedig Azugán van, ott is eltöltött két napot.

Egy komoly ugrás előtt áll Kiss Anna, búcsút int a gyerekversenyeknek. Jön a következő lépcsőfok, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) által szervezett versenyeken kell indulnia.

A serdülő korosztályt letudtam, ami jön, az már teljesen más lesz.

Új lécekkel kell versenyezni. Nem mennék bele a technikai részletekbe, de ez teljesen más világ. Idén már ezt kóstolgattam. Sízésben még van pár junior verseny, de a 16 éven felülieket már felnőtteknek veszik. Különböző kategóriájú megmérettetéseken kell indulnom, azokon pedig nem pontokat, hanem szinteket gyűjtök, hogy aztán következzen az Európa Kupa, majd pedig a világkupa.”

Fotó: Erdély Bálint Előd

A magyar országos címnek köszönhetően a jövőben már biztosan elutazhat egy különleges versenyre: ott lesz a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

A másik nagy ugrás, hogy a Magyar Síszövetség kötelékében marad, felkerül a felnőtt keretbe, velük együtt edz.

A következő szezonban már csak a piros-fehér-zöld színeket képviseli, sportemberi álma pedig az, hogy Magyarország sízőjeként kijusson a téli olimpiára.

„Ne fussunk ennyire előre! Úgy voltam, vagyok vele, hogy mindig az előttem álló évadra tekintek. Jövőre nem rendeznek olimpiát, így nem az a prioritás. Még az új versenyzési rendszerrel kell megbarátkoznom, más lesz minden. Egy korszak lezárult az életemben, most következik egy sokkal másabb. Persze az lebeg a szemem előtt, hogy világkupaversenyeken indulhassak. Ha ez meglesz, akkor majd beszélhetünk az olimpiáról is” – taglalta terveit Anna.

Tudja, hogy a jövő év a fejlődésé lesz, az eredmények a háttérbe szorulnak, most nem várható el, hogy kiváló számokat szállítson.

Számos kupa a polcokon, érmek sokasága lóg a szobájában Fotó: Erdély Bálint Előd

130 napról 160 napra

Anna egy hetet töltött Székelyudvarhelyen a versenyszezon során. A szakszövetség által kiírt menetrend alapján 130 napos programja volt – felkészüléssel, edzésekkel, versenyekkel együtt. Ezekre rájönnek az utazások, így ezzel együtt 150 napot tett ki a sízés. Ami a felnőttek programját illeti, idén 160 napos volt számukra a program.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Anna idén nyolc országos és nemzetközi versenyen vett vagy vett volna részt. Jövőre ez a szám merőben más lesz, hiszen az állomások számának el kell érnie a 15–20 versenyt. Ennek tudatában úgy számol, hogy nagyon kevés időt vagy egyáltalán semennyit sem tölt majd Székelyudvarhelyen.

A Magyar Síszövetségtől idén megkaptam a kellő támogatást, ez sokat jelentett.

Remélhetőleg így lesz a következő évben is, hiszen sima matematika: anélkül nem nagyon tudnék eljutni a versenyekre, a lehető legjobb körülmények között edzeni, mert ez borzasztóan költséges. A húsz megmérettetésre el kell utazni, ott kell lenni pár napot, továbbá ott vannak a nevezési díjak is. Ezeket mind felvállalja a szövetség, amiért hálás vagyok, köszönöm nekik” – fogalmazott Anna.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A gyerekversenyek tehát lezárultak számára, és fényes eredményeket tudhat maga mögött: többszörös országos bajnok mind román, mind pedig magyar színekben. Megannyi kupa a polcokon, érmek sokasága lóg a szobájában. Amikor pedig arról kérdezem, hogy melyikre a legbüszkébb, nemes egyszerűséggel az a válasza: az összesre, mert mindért ő dolgozott meg.

Jöhet a felnőtt korszak, az igazán nagy harc az olimpiai rajtszámért.

Cikkünk eredetileg a Székelyhon napilap hetente megjelenő nyolcoldalas sportkiadványában, az Erdélyi Sport legfrissebb számában látott napvilágot március 24-én.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport