Felmértük az erőviszonyokat: romániai és magyarországi versenyzőket kérdeztünk a hét végi Hargita Gyöngye Rali előtt

Horváth Bálint Ottó 2019. július 09., 13:12 utolsó módosítás: 2019. július 09., 18:37

Korábbi győztesekkel, tehetséges fiatalokkal és tapasztaltabb, rangidős versenyzőkkel, illetve egy újonccal is beszélgettünk a hét végi Hargita Gyöngye Rali rajtja előtt. A romániai és magyarországi pilóták mindegyike nyerni érkezik Székelyudvarhelyre, és mindannyian egyetértettek abban, hogy szoros küzdelem várható a végső győzelemért és a dobogós helyekért.

Felmértük az erőviszonyokat: romániai és magyarországi versenyzőket kérdeztünk a hét végi Hargita Gyöngye Rali előtt
galéria
Wirtmann Ferenc Fotó: Rallyesport.hu

A magyarországi Wirtmann Ferenc először vesz részt a megmérettetésen, a historic rally (történelmi autók versenye) kategóriában áll rajthoz. Elmondása szerint már két éve szeretne eljönni Székelyföldre versenyezni, de eddig ez nem jött össze, mivel a versenyek időpontjai mindig egybeestek. A nemzetközi szinten elismert versenyző az Európa-bajnokságon és a magyar bajnokságban is indult tavaly, tíz versenye volt, így a Hargita Gyöngye Ralit nem tudta beiktatni a programjába. Idén azonban nem vett részt a kontinensbajnokságon, helyette Csehországban, Szlovéniában és Erdélyben versenyez.

„Nagyon várom már, hogy Székelyudvarhelyre menjek, mert eddig soha nem jártam ott, azt mondták, nagyon szép környék” – fogalmazott Wirtmann Ferenc. Hozzátette, a Hargita Ralira egyik ismerőse, Kovács Levente beszélte rá, aki szintén ott lesz a versenyen. „Ő mindig csalogatott, hogy jöjjek el, mert jól fogom érezni magam, kedves emberek vannak, és a pálya is megfelelő.” Mint mondta, keveset tud a versenyről, mindössze annyit, hogy aszfalton rendezik. Eddig nem foglalkozott vele, mert nemrég jött haza egy szlovéniai versenyről, és addig nem készíti elő a következőt, amíg az előzőnek nincs vége.

A lényeg, hogy egy jót autózzunk és mindenkinek tetsszen a verseny, mert ez esetben máskor is visszatérünk. A lehetőségekhez képest megpróbálok úgy versenyezni, ahogy szoktam, és szeretnék nyerni. Már negyvenöt éve versenyzem, tehát nem fogok különösen izgulni, de az biztos, hogy nem adom olcsón a bőrömet”

– nyilatkozta Wirtmann Ferenc.

A román ralibajnokság mezőnyében érdekelt Botka Dávid szintén Magyarországról érkezik. A 2014-es győztes és 2017-ben harmadik helyezett versenyző szerint megvan a lehetőségük arra, hogy jó eredményt érjenek el, mivel autójuk az egyik legjobb, és nagy eséllyel pályáznak a győzelemre. „Azért megyünk, hogy nyerjünk és minél jobban érezzük magunkat. Amennyiben jól fel tudunk készülni és az autónk is megfelelően működik, megnyerhetjük a versenyt. Nagyon bízunk benne, hogy jól teljesítünk. Mindig nagy fejtörést okozunk az ellenfeleknek, mert ők jobban tartanak tőlünk, és úgymond hazai pályán nekik kell megmutatniuk, hogy jobbak” – közölte Botka Dávid.

Hozzátette, mindenkit ismer a mezőnyből, és jó viszonyban van az ellenfelekkel. Úgy véli, Simone Tempestini mindig nagyon jól teljesít ezen a versenyen, de megpróbálnak majd gondot okozni neki, hogy minél nehezebb dolga legyen. Elmondta, nem készültek sokat a Hargita Ralira, mert a műszaki problémák miatt nem tudtak sokat versenyezni, mindössze múlt hét végén Veszprémben voltak egy versenyen. Botka Dávid kiemelte, több évig versenyzett Romániában, bejárta az egész országot, szereti ezeket a versenyeket, a székelyudvarhelyi pedig az egyik kedvence, mivel nagyon sok szurkolójuk van itt.

Simone Tempestini az előző négy évben háromszor nyerte meg a Hargita Ralit, és címvédőként érkezik Székelyudvarhelyre. Kiváló formában van, ebben a szezonban már két győzelmet szerzett – a Bákó Ralin nem vett részt –, a legutóbbi világbajnoki futamon pedig harmadik lett.

Az elmúlt időszakban zsúfolt volt a programja, de mint mondta, csapatával felkészültek a versenyre. „Nagyon várom, hogy elrajtoljak, bízom benne, hogy jó iramban haladunk mindkét versenynapon. Újból meg akarom nyerni a versenyt, de nagyon nehéz lesz, mert idén sok gyors versenyző lesz ott a rajtnál” – közölte Simone Tempestini, aki úgy véli, ebben az évben is Bogdan Marișca lesz a legnagyobb ellenfele. Kiemelte, a székelyudvarhelyi verseny kiváló felkészülést jelent számára a közelgő Német Rali előtt.

Simone Tempestini címvédőként érkezik Székelyudvarhelyre Fotó: Rallyphoto.ro

Dan Gîrtofan négyszer volt dobogós, háromszor is második helyen végzett a Hargita Ralin. Sikeres versenyt zárt Bulgáriában, ahol a Balkán-bajnokság egyik futamát rendezték, és másodikként ért célba, ezzel értékes pontokat szerzett, illetve remek felkészítő volt számára a hét végi verseny előtt. „Négy dobogós helyezés után nyilvánvaló, hogy idén az első hely megszerzése a célom. Úgy gondolom, a hazai versenyzők között dől el a győztes kiléte, Simone Tempestini, Valentin Porcișteanu és Bogdan Marișca lesznek a legnagyobb ellenfelek. Természetesen ahhoz, hogy megküzdjünk a legjobb helyekért, jó iramban kell mennünk. Remélem, hogy az idő is velünk tart” – mondta Dan Gîrtofan. Kiemelte, a szakaszok gyorsak, és bízik benne, hogy sikerül jól átvészelnie azt az etapot, amelyen tavaly pályafutása egyik legnagyobb balesetét szenvedte.

A csíkszeredai születésű Adrian Teslovannak kiégett az autója a legutóbbi Bákó Ralin, ezért az elmúlt időszakban sokat dolgoztak rajta, Franciaországból érkeztek hozzá az alkatrészek, és sok mindent kicseréltek.

„Reméljük, hogy kész lesz az autó és rajtolni fogunk, de tesztelni csak a verseny előtt tudunk vele. Hazai pályán versenyzem, ismerjük a szakaszokat, az a fontos, hogy mentálisan jól felkészüljünk. Mint minden versenyen, a Hargita Ralin is a dobogón szeretnék végezni, nagy küzdelemre számítok, de az is lényeges, hogy fejezzük be a futamot” – közölte. Úgy véli, hogy a szombati gyorsasági szakaszokon dől el a végső győztes kiléte, mert ott lehet értékes másodperceket nyerni vagy veszíteni. Reményei szerint sok rajongó kilátogat majd a versenyre, mivel ez a megye egyik legfontosabb sporteseménye, amelyen a legjobb hazai, illetve magyarországi versenyzők vesznek részt.

Az összetett pontversenyt három futam után vezető Valentin Porcișteanu elmondta, ismerik a pályát, tavaly is ugyanezen versenyeztek, a bucsini próba pedig nagyon gyors, a raliversenyekhez képest talán túlságosan is, hiszen a sebességek mindig nagyok. Egyelőre nem gyakoroltak aszfaltpályán, így az autót erre kellett felkészíteniük. Szoros küzdelemre számít a dobogóért, legnagyobb ellenfeleinek Tempestinit, Marișcát és Gîrtofant tekinti, de egyértelműen a győzelemért érkezik. „Természetesen nem vállalunk minden kockázatot a győzelemért, el kell kerülnünk a kiesést, stratégiánkat pedig a futam közben, az első versenynap után is alakítjuk, mert az is fontos, hogy minél több pontot szerezzünk és a csapat a lehető legjobb helyen végezzen.”

A mezőnyben az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező, többszörös bajnok Constantin „Titi” Aur régóta részt vesz ezen a versenyen, elmondása szerint nagyon szereti, de jobb volt murván versenyezni.

„Tavaly voltam először az aszfaltversenyen, és azelőtt azt gondoltam, hogy nem tetszik, de miután autóztam rajta, rájöttem, hogy mégis érdekes. Viszont továbbra sem leszek rajongója az aszfaltversenyeknek, mivel a terepralit részesítem előnyben” – nyilatkozta. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy a Hargita Rali rossz lenne, sőt nagyon sikeres. Tavaly hétéves szünet után tért vissza, és tudta, hogy nem lesz könnyű, hiszen számára nagyon nehéz megküzdeni a fiatalabb versenyzőkkel, akik egyre jobban felkészültek.

„Tisztában vagyok azzal, hogy nem lesz egyszerű beleszólnom az első helyekért zajló küzdelembe, de mindent megpróbálok, hogy a lehető legjobban autózzak és legalább a látványosság szintjén az elsők között legyek.” Titi Aur hangsúlyozta, a romániai ralibajnokság nagyon sokat fejlődött az utóbbi években, egyre jobban teljesítenek a fiatal és tehetséges hazai versenyzők, akik kiváló iramban versenyeznek.

Ferencz Csaba 2013-ban élesztette újra a Hargita Ralit, azóta már a hetedik kiadást szervezi.

Nem tudom, mi az üzemanyagom. Bennem szunnyad a parázs, és ahogy a verseny szele megfúj, felizzok, és nekiugrok a szervezésnek. Évről évre nagy munkát fektetek bele, pedig csak erkölcsi nyereségem van belőle. Az hajt előre, hogy meg tudom csinálni.

A Jóisten megadta a lehetőséget nekem, jó szervezőképességemnek köszönhetően sikeresen össze tudom rakni a dolgokat. Évről évre egyre nagyobb volumenű munkát vállalok, hogy technikailag és a biztonság szempontjából is minél jobban sikerüljön a verseny. Célom, hogy valamit én is hátrahagyjak az utókornak. Ha lehet, szeretnék egyszer olyan szintre kerülni, mint ahol Dietrich Árpád volt. Bárkinek, amikor a Hargita Rali szóba jött, ő jutott eszébe. Ezt a hagyományt szeretném folytatni, hogy ha évek múlva a Hargita Raliról beszélnek, akkor tudják, hogy a második korszakát ki rendezte” – nyilatkozta.

A Hargita Gyöngye már korábban, a Dietrich Árpád által szervezett Hargita Ralikon is támogatta a megye egyik legnagyobb sporteseményét, az idei lesz a hatodik kiírás, amelyen már névadó szponzor az ásványvízgyártó cég. „Egy régi hagyományt követünk, amin nem kell változtatni. Ezt már a közönség is megszokta, úgy gondoljuk, hogy értékeli is a rali szervezőivel való partnerségünket. Az ásványvíz pedig minden sporthoz szükséges.

A Hargita Rali egy kiemelkedő sportesemény a megyében, a névegyezés pedig adott volt az együttműködéshez”

– mondta Puskás István, a Hargita Gyöngye marketingigazgatója.

Hozzátette, a szoros kapcsolat még a Dietrich Árpád által szervezett versenyeken kialakult, hiszen az ásványvízgyártó vezérigazgató-helyettese, Dietrich Szilárd a korábbi főszervező közeli rokona. „Amióta nyáron rendezik a ralit, még nagyobb hangsúlyt fektetünk rá, hiszen ez számunkra a főszezon. Remélem, hogy a hét végi verseny is gond nélkül lejár, és tovább tudjuk majd folytatni a sikeres együttműködésünket” – tette hozzá Puskás István.

Adrenalin, benzingőz, száguldás

Három napig ismét felpezsdül az élet Székelyudvarhelyen, csúcskategóriás versenyautók fogják ellepni a központot: július 12–13-án a városban és környékén rendezik a 27. Hargita Gyöngye Ralit. A Székelyhon napilap hetente megjelenő sportkiadványa, az Erdélyi Sport különszámmal készült Hargita megye egyik legnagyobb sporteseményére. Az olvasók hasznos információkat kapnak a hat gyorsasági szakaszról, valamint arról, hogy mikor és hol számíthatnak útlezárásokra. A július 9-én megjelent kiadványban felelevenítik a korábbi versenyek hangulatát is, és megemlékeznek a Hargita Rali atyjáról, Dietrich Árpádról.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport