Sokaknak nagyon fáj a sívakáció „kisiklatása” – Petíciót indítottak a kéthetes téli szünidő visszavezetéséért

Bíró Blanka , Tóth Gödri Iringó 2022. február 09., 08:10 utolsó módosítás: 2022. február 09., 15:00

Az Európai Unióban Románia az egyetlen olyan ország, melynek területén téli sportok űzésére alkalmas hegylánc húzódik, ám nincs a tantervben úgynevezett sívakáció. Az ágazatban érintettek petíciót indítottak, hogy legalább a jövő tanévben visszavezessék a kéthetes téli szünidőt. Amelyet természetesen nemcsak a vállalkozók, hanem a gyerekek, a téli sportokat kedvelő családok is igényelnek.

Sokaknak nagyon fáj a sívakáció „kisiklatása” – Petíciót indítottak a kéthetes téli szünidő visszavezetéséért
galéria
Keveseket megmozgató élmény. Szakemberek szerint 65–70 százalékkal csökkent a romániai sípályák forgalma a téli vakáció hiánya miatt Fotó: Veres Nándor

Petíciót indított a sífelvonókat működtetők országos egyesülete a kéthetes téli vakáció visszavezetése érdekében. Ugyanis ennek hiányában – idén is – sok ezer gyermek és szülő nem tudott megfelelőképpen hódolni téli sportszenvedélyeinek, nem tudott kikapcsolódni úgy, mint ahogyan sok más országban természetes.

Az úgynevezett sívakáció hiányát leginkább az ágazatban tevékenykedő vállalkozók sínylik meg.

Iancu Șerbănescu, a petíciót indító egyesület elnöke a Krónikának jelezte: szövetségük az ország sízhető területeinek 90 százalékát lefedi, így petíciójuk országos szintű, a hét elején az ország számos sípályája csatlakozott a kezdeményezéshez. Șerbănescu lapunknak felidézte, hogy a mostani akciónak előzményei is vannak:

2021 júniusában beadvánnyal fordultak az oktatási miniszterhez, melyben kérték, hogy vegyék vissza a tantervbe a kéthetes februári vakációt, ám kezdeményezésükre a mai napig nem kaptak választ.

Mostani petíciójukat hétfőn online indították. A sí- és snowboard-oktatók szintén támogatják a kezdeményezést, amelyhez a romániai síoktatók országos szövetsége is csatlakozott. Remélik, hogy a vendéglátóipar is az ügy mellé áll, hiszen a szállodákat és a vendéglőket is rosszul érinti a bevételkiesés.

Iancu Șerbănescu hangsúlyozta:

az Európai Unióban Románia az egyetlen olyan ország, melynek területén téli sportok űzésére alkalmas hegylánc húzódik, ám nem szerepel a tantervben úgynevezett sívakáció (alpesi országokban ezt Sportferiennek hívják).

Hozzátette, hogy azokban az államokban, ahol van ilyen vakáció – Spanyolországtól Lengyelországon át Szlovéniáig –, a szünidő két hetet tart, időpontját pedig az adott ország klímájához, éghajlatához igazítják. Ez azért is fontos, mert a globális felmelegedés miatt a legtöbb országban – nálunk is – egyre jobban lerövidül a síszezon. Térségünkben januárban és februárban ideálisak a pályák. Az egyesületi elnök szerint nálunk a februári vakáció – amelynek sok évtizedes hagyománya van – továbbra is megfelelő lenne.

Drasztikusan csökkent a pályák látogatottsága

Șerbănescu továbbá kiemelte: sajnálatos, hogy két év járványhelyzet, online oktatással nehezített időszak után a gyerekeknek még mindig nincs lehetőségük, hogy a tél szépségeinek, a hónak és a téli sportoknak örüljenek.

Romániában nagyon hosszú a nyári vakáció, amikor a gyerekek élvezhetik a nyár örömeit, de a telet megélni, a téli sportokban elmélyülni nincs lehetőségük.

Az elnök jelezte, hogy akkor, amikor még volt téli vakáció, például a Kolozsvár közelében található Buscat sípályán február első hetében több mint 500 gyerek fordult meg a pályán, míg idén csak 80–90. Iancu Șerbănescu szerint a visszaesés országos szinten 65–70 százalékos, ennyivel csökkent a pályák látogatottsága.

Az elnök figyelmeztetett: a vakáció hiánya azt is maga után vonja, hogy így hétvégenként tömeg van, a pályák túlzsúfoltak, illetve a felvonóhasználat ára is növekszik, hiszen az üzemeltetők a gyérebb látogatottság ellenére is meg kell hogy „éljenek”, fedezniük kell kiadásaikat. Ugyanez vonatkozik a szállodákra és vendéglőkre is. Iancu Șerbănescu szerint a sífelvonókat működtetők legutóbbi éves találkozóján az is kiderült, hogy – éppen a megváltozott körülmények miatt – sokan elhalasztották a pályák korszerűsítését, bővítését is, hiszen a bizonytalanság miatt nem mernek befektetni.

Sajnálja a minisztérium

Mindenkit rosszul érintett, hogy ebben a tanévben elmaradt a sívakáció, de a minisztérium nem talált jobb megoldást az őszi kényszerszünet pótlására – mondta el megkeresésünkre Kallós Zoltán. Az oktatásügyi államtitkár hozzátette, pedagógusként és szülőként abban reménykedik, hogy a következő tanév más lesz, újra lesz olyan vakáció, amikor a gyerekek nyugodtan hódolhatnak a téli sportoknak. Kérdésünkre kifejtette, a tanügy-minisztérium szintjén egyelőre fel sem merült, hogy a jelenlegi tanév szerkezetét módosítsák, a következő tanév szerkezetének megvitatása pedig még nem került napirendre.

Az államtitkár közölte: azokban az országokban, ahol fontos szerep jut a sívakációnak, általában a különböző térségekben más-más szerkezete van a tanévnek, nem egyszerre adják ki a sívakációt. Romániában viszont országos szinten egységes a tanévszerkezet, és mindenképpen tartani fogják ezt a rendszert – részletezte a szakpolitikus. Felidézte, ebben a tanévben sajátos volt a helyzet, bonyolult a szerkezet kialakítása, mivel október végén az óvodások és alsó tagozatos diákok egyhetes vakációját a járvány miatt egy héttel meg kellett hosszabbítani, a nagyobb diákok pedig kéthetes kényszervakációra mentek.

A kormány már akkor megbízta az oktatási minisztériumot, rendelkezzen arról, miként lehet ezt a kiesést pótolni. Az a döntés született, hogy rövidebb lesz a téli vakáció, és eltűnik a – korábban megszokott – két félév közötti, január végi, február eleji vakáció.

Megértem, hogy a gazdasági szféra és a vállalkozók is nehézségekkel küzdenek, de mindenkinek el kell fogadnia, hogy a kiesést be kell pótolni”

– mondta az államtitkár. Úgy véli, járványtani szempontból sem biztos, hogy megfelelő lett volna épp most a vakáció, hiszen tombol az ötödik hullám, megemelkedett a napi esetszám, a síközpontokban pedig nem csak síznek, hanem betérnek melegedni egy forró csokira, teára, ahol már nem lehet tartani az előírt távolságot. Kallós Zoltán leszögezte, abban reménykedik, hogy a jövő tanévben minden visszakerül a rendes kerékvágásba.

Hiányérzet. A gyerekek nem aknázhatják ki a tél örömeit Fotó: Pinti Attila

A külföldön bevált modelleket kellene alkalmazni

A hétköznapokon okoz kiesést a forgalomban, hogy nincs sívakáció, hiszen péntek, szombat és vasárnap a téli sportokat kedvelő és űző családok elmennek a sípályákra, az óvodai-iskolai programtól függetlenül – mondta el lapunknak Ruszuly Emese, a Madarasi Hargitán sífelvonókat működtető Bagolykő cég képviselője. Hozzátette, sok tanintézetben tanév közben is szerveznek sítáborokat, így mindig vannak gyerekek a pályán.

Olyan család is akad, amelyben a szülők néhány napra kiveszik a gyereket az iskolából, hogy együtt elmehessenek sízni, de ezt jellemzően kevesen vállalják be.

A székelyföldi illetékes megerősítette: az egy-két hetes sívakáció általában sokkal nagyobb forgalmat generál, olyankor eltűnik a különbség a hétvége és a hétköznapok között. Már az is kiesést okozott, hogy rövidebb volt az ünnepeket övező vakáció, hiszen a nagyobb diákok január elején visszatértek az iskolapadba.

Az előző évekhez képest ez is érezhető változást jelentett, kevesebben vállalták be, hogy ilyen rövid idő alatt kimozdulnak otthonról. Ruszuly Emese úgy véli, nem kell feltalálni a spanyolviaszt, számtalan országban van erre jól működő modell, csak azokat kellene okosan adaptálni. Több országban valójában hathetes a sívakáció, csak a különböző régiókban elcsúsztatva, más-más időszakokban tartják meg, ami azért is jó, mert a vakáció alatt sincs tömeg a sípályákon.

Nálunk, amikor volt egy hét sívakáció, akkora tömeg volt Brassópojánán, hogy egy tűt nem lehetett leejteni, a vakáció nagy részét mindenki azzal töltötte, hogy várakozott a felvonóra.

A hazai sífelvonóknak nincs akkora kapacitásuk, hogy egy-egy rövid vakációban kényelmesen ki tudják szolgálni a hirtelen megnövekedett tömeget”

– részletezte Ruszuly Emese.

A lengyel példát személyesen tapasztalta meg: hat héten keresztül a különböző régiókban folyamatosan adják ki a sívakációt, a belföldi turizmusra épül a síszezon, a gyerekek az országban síznek, a felvonórendszerek is el tudják látni az egy-egy ciklusban egyszerre érkező sízőket. Ez hasonlóképpen működik Ausztriában, Franciaországban, mindenhol, ahol fontosnak tartják a síturizmust. Ruszuly Emese rámutatott, a döntéshozatalkor a gyerekek érdekeit is szem előtt kellene tartani, hogy a vakációt a szabadban, mozgással töltsék. Ám a kényszervakáció alatt a legtöbben otthon maradtak, nézték a tévét, vagy számítógépen játszottak, ami nem aktív, kreatív pihenés, és az egészségüket sem szolgálja.

A kis pályák nem szenvednek

Vannak az országban olyan pályák is, amelyeket nem érint túl nagy mértékben a téli vakáció hiánya, ám így is támogatják annak visszavezetését. Bodor Lóránd, a Sepsi Rekreatív igazgatója, a Sepsiszentgyörgy melletti sugásfürdői sípálya adminisztrátora elmondta, hogy ők, mivel egy kis pályáról van szó, nem érzik a különbséget azokhoz az évekhez képest, amikor még volt vakáció, hiszen olyan közel vannak Sepsiszentgyörgyhöz, de akár Brassóhoz is, hogy az emberek általában munka, iskola után, délután „ugranak ki” egyet sízni. Ekkor van oktatás is, a gyerekek akár nap mint nap fejlődhetnek a téli sportokban. Bodor Lóránd szerint a vakáció hiányát a nagyobb pályák, a síközpontok érzik igazán.

Nagyon bánják a síoktatók is

A téma kapcsán megkerestük Kiss Eszter brassói síoktatót is, aki elmondta, hogy bármennyire is anyagiasan hangzik, de számára, illetve bármely síoktatónak nagy kiesést jelent, hogy Romániában két éve nincs téli vakáció. Hiszen

ha nincs vakáció, nincs gyerek, akit tanítani lehet”,

sőt felnőtt is jóval kevesebb akad. Elmondása szerint a karácsonyi vakáció alatt sokan síztek, akartak sízni, de január közepétől nagyon megcsappant az érdeklődés. Hozzátette, hogy korábban a januári visszaesés ellenére „tartotta bennük a lelket” a tudat, hogy jön két hét vakáció, amikor újra pörgés lesz, de most úgy érzik, hogy a szezonban már csak egy-egy hétvége adhat egy kis löketet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport