Óriási a nyomás az intenzív osztályokon – Sok koronavírus-fertőzött későn fordul orvoshoz, súlyos állapotban kerül kórházba

Krónika 2021. április 14., 08:11

Sokkal több koronavírus-fertőzött kerül súlyos állapotban kórházba, igényel intenzív terápiás kezelést a járvány harmadik hullámában, mint korábban. A lapunknak nyilatkozó egészségügyi dolgozók, kórházigazgatók elmondták, hatalmas erőfeszítést igényel a megnövekedett számú páciens szakszerű ellátása, gondot jelent a személyzethiány is.

Óriási a nyomás az intenzív osztályokon – Sok koronavírus-fertőzött későn fordul orvoshoz, súlyos állapotban kerül kórházba
galéria
Megteltek. A legtöbb hazai kórház kapacitását meghaladta a beutalt fertőzöttek száma Fotó: Beliczay László

Az infrastruktúra, az orvosi felszerelések hiánya, különösképpen a személyzet kimerültsége miatt a Maros megyei klinikai kórház nehezen boldogul a világjárvány harmadik hulláma okozta helyzetben – látta be lapunk érdeklődésére Ovidiu Gîrbovan, az intézmény igazgatója. A kórházmenedzser elmondta, az eddig kezelt közel négyezer fertőzöttön kívül az elmúlt időszakban további 25 ezer, más panasszal befektetett pácienst kellett ellátniuk, ami a munkatársak zömének kimerültségéhez vezetett. Mindemellett a napokban a Covid-részleget 203 ágyasról 225 ágyasra bővítették, az intenzív terápián a meglévő tíz ágyat további nyolccal egészítették ki.

Kedden délelőtt 141 fertőzött beteg feküdt a megyei kórházban. „Egyelőre nem kellett más megyékbe küldenünk senkit, hisz jó az együttműködésünk a sürgősségi kórházzal, valamint a segesvári és dicsőszentmártoni városi kórházakkal, amelyek mindig átvették a betegeinket, amikor erre szükség volt” – mondta el Gîrbovan doktor.

A harmadik hullámról és a fertőzéses esetek elszaporodásáról, illetve súlyosbodásáról szólva orvosként úgy vélekedett, hogy ezek nagyrészt az újonnan megjelent mutációknak tulajdoníthatók.

A lakosság egy részének bizalmatlanságára vonatkozó kérdésünkre kifejtette, szerinte a pánikot egy úgynevezett ismeretlen ellenség váltja ki, amelyet főként a közösségi médiában népszerűsítenek egyesek. Ovidiu Gîrbovan szerint ugyanakkor a fősodrú sajtó is felelőséggel tartozik, hisz egy része hajlamos a konteóhírek túlzott mediatizálására.

Kétségbeejtő a helyzet Kolozsváron

A kolozsvári tüdőgyógyászati klinika koronavírusos betegeket kezelő intenzív osztályán dolgozó Gombos Gyöngyi ápolónő megkeresésünkre elmondta, jelenleg nagyon rossz állapotok uralkodnak az egészségügyi intézményben, az intenzív osztályon egyetlen szabad hely sincs. Így

kénytelenek voltak „kiterjeszteni” az intenzív osztályt, és más kórtermekbe is fektetni súlyos betegeket.

„Most sokkal kétségbeejtőbb a helyzet, mint mondjuk januárban vagy februárban volt. Sokan vannak nagyon súlyos állapotban, de nem tudni, azért-e, mert későn fordulnak orvoshoz, vagy pedig azért, mert a vírusnak a korábbinál sokkal agresszívebb variánsával fertőződtek meg” – mondta lapunknak az ápolónő. Hozzátette, az egészségügyi alkalmazottak bő két hete azt tapasztalják, hogy ugyanaz a kezelés, ami hónapokkal ezelőtt hatott, most korántsem annyira hatékony, és sok esetben nem javul a betegek állapota, sajnos sokan életüket vesztik. Kérdésünkre, volt-e olyan a súlyos esetek közt, akit már beoltottak, Gombos Gyöngyi azt válaszolta,

nincs tudomása arról, hogy a kolozsvári tüdőgyógyászati klinika Covid-osztályára, az intenzívre olyan személyt utaltak volna be, aki már megkapta a vakcinát.

Csökkenő esetszám Nagyváradon

Nagyváradon az elmúlt héten javulni látszik a járványhelyzet, csökkenőben mind a súlyos esetek, mind az aktív fertőzöttek száma. Hadrian Borcea, a megyei kórház sürgősségi osztályának főorvosa a Krónikának elmondta, a súlyos állapotban lévő betegek először hozzájuk érkeznek, míg az enyhébb eseteket egyenesen a Covid-kórházzá nyilvánított városi kórházba küldik kivizsgálásra. A főorvos kifejtette:

Nagyváradon csökkenni kezdett a súlyos állapotban sürgősségre kerülő koronavírusos fertőzöttek száma, ahogy a pozitív esetek számában is csökkenés tapasztalható.

„Az utolsó héten csökkenő trendet tapasztaltunk, így naponta 2–5 páciens van, aki súlyos állapotban kerül hozzánk” – magyarázta a szakember. Elmondta, ezek között egyre több a fiatal, de idős személyek is akadnak, akik sürgős orvosi segítségre szorulnak. A betegek átlagéletkora 40–50 év közöttire tehető, de 22–23 éves súlyos betegek is jönnek hozzájuk, ugyanakkor 60–65 éves időseket is kezelniük kell Covid–19-betegséggel.

Nagyváradon ellenőrzés alatt van a járványhelyzet – biztosította lapunkat a megyei kórház sürgősségi osztályának vezetője, aki szerint minden felszerelés és gyógyszer adott a hozzájuk kerülő betegek ellátásához.

Egyelőre úgy tudjuk kezelni a betegeket, ahogyan kell, és minden különlegesebb problémára sikerült megoldást találnunk. Volt pár hullám, amikor több páciens érkezett a Bihar megye északi részén kialakult gócokból, de sikerült időben kezelni a helyzetet. Eddig nem volt példa leállásra vagy az erőforrás-ellátás hiányára”

– jelentette ki a Krónikának Hadrian Borcea. A sürgősségi orvos elmondta, a pozitív esetek egy része a családban kapja el a betegséget, így több családtag is pozitív lesz, de olyan esetek is vannak, amikor valaki szeretteitől függetlenül betegszik meg, maga sem tudja, hol kaphatta el a vírust, és a járványügyi szakembereknek is nehéz megtalálni az összefüggéseket.

Fotó: Beliczay László

Ajánlott időben kórházi ellátást kérni

A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban a koronavírus-fertőzöttek ellátására létrehozott intenzív terápiás osztály mind a tíz ágya betelt, a betegek közül négyet intubálni kellett. A kórház folyamatosan kénytelen erőfeszítéseket tenni, hogy az intenzív kezelésre szoruló valamennyi beteget ellássanak, más megyéből már nem tudnak súlyos fertőzötteket fogadni. András-Nagy Róbert igazgató kifejtette,

az ágyak számát lehet növelni, de az hiábavaló, ha nem tudnak több orvost, asszisztenst alkalmazni.

Jelenleg a kórházban 7 szakorvos látja el a két intenzív terápiás osztályon a – koronavírusos, illetve nem fertőzött – betegeket. Rámutatott, hiába lenne 200 hely az intenzív terápián, ha egy ügyeletben a koronavírusos részlegen továbbra is két orvos kezeli őket. Szerinte a lakosság felelős hozzáállása előzheti meg, hogy az intenzív osztályok túlzsúfolódjanak. Ezért arra kéri a betegeket,

ne utolsó pillanatban kérjenek segítséget, hanem időben forduljanak háziorvoshoz, így megelőzhető, hogy az állapotuk rohamosan romoljon.

A járvány második hullámához képest jelenleg többen jutnak nagyon súlyos állapotban kórházba, azonnal intenzív ellátásra szorulnak. Valószínűleg az áll ennek a hátterében, hogy otthon végeznek gyorstesztet, kezelik magukat, és csak akkor kérnek segítséget, ha már nagyon súlyosak a tüneteik.

A sepsiszentgyörgyi kórház több forgatókönyvvel is készül, ha a következő napokban emelkedik a súlyos állapotban levő betegek száma, és már nem tudnak helyet biztosítani számukra az intenzív osztályon. Tovább növelik az ágyak számát, a sürgősségen is vannak bevethető lélegeztetőgépek, végső esetben pedig a műtőblokkok egy részét alakítják át intenzív terápiás részleggé. „Lehetőségek vannak, de nem lehet egy határon túl növelni az ágyak számát, ennek gátat szab a szakemberek száma, és egy idő után ez a többi ellátás rovására menne, például a műtétek egy részét halasztani kellene” – magyarázta András-Nagy Róbert. Szerinte megoldást jelenthet orvosok áthelyezése olyan megyékből, ahol elegendő a személyzet létszáma oda, ahol szükség van rájuk.

„Háborúban vagyunk”

A helyzet súlyosságára világított rá Beatrice Mahler, a bukaresti Marius Nasta tüdőgyógyászati intézet menedzsere is. Az orvos beszámolója szerint a járvány harmadik hullámában egyre több esettel szembesülnek, amikor a beutalásra szoruló fertőzöttek állapota kritikus, és megtörténik, hogy egész családok kerülnek kórházba. Tapasztalatuk szerint

sokan gyorsteszteket végeznek otthon, de nem jelentik a háziorvosnak vagy az egészségügyi igazgatóságnak (DSP), ha pozitívak,

mások annak ellenére sem teszteltetik magukat, hogy tüneteket produkálnak.

Ez a jelenség nagymértékben súlyosbítja a járványhelyzetet, megnehezítve a sokkal több súlyos, válságos állapotban lévő pácienssel szembesülő orvosok dolgát. A menedzser meggyőződése, hogy a fertőzöttek valós száma többszöröse, akár négyszerese lehet a hivatalos adatokban megjelenő statisztikának, hiszen miközben tavaly novemberben tízezer új pozitív esetet diagnosztizáltak naponta, és ezren feküdtek intenzív osztályon, napjainkban, amikor 4-5 ezer fertőzöttet azonosítanak naponta, több mint 1500-an fekszenek intenzíven.

Rendkívül nagy nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre, napról napra növelnünk kell az ágykapacitást, a korábbi járványhullámokhoz képest ezúttal sokkal több beteg igényel oxigénellátást”

– nyilatkozta a Digi24 hírtelevíziónak Beatrice Mahler. A menedzser hozzátette, óriási kihívást jelent a szakszemélyzet hiánya is, a kevés számú orvos és asszisztens miatt az egészségügyi dolgozók kevesebb időt tudnak fordítani egy páciensre.

 

Bogdan Oprița, a bukaresti Floreasca kórház sürgősségi osztályának vezetője a Hotnews portálnak elmondta, jelenleg sokkal rosszabb a helyzet, mint tavaly, sok páciens napokat kénytelen várni, amíg felszabadul egy hely az intenzív osztályon.

Háborúban vagyunk. Isten őrizz, hogy oda jussunk, hogy csak egy lélegeztetőgép jusson két betegre. Abban a helyzetben kit teszek a gépre?”

– tette fel a kérdést a főorvos. Oprița szerint a tavalyi hónapokhoz képest idén sokkal több, előbetegség nélküli, 40–45 éves fertőzöttet utalnak kórházba.

Emanuel Imbri, a bukaresti Victor Babeş-járványkórház volt menedzsere ugyanakkor aggasztó jelenségnek tartja, hogy számos központi televízió, illetve néhány egészségügyi dolgozó is azt a nézetet terjeszti, miszerint ha valaki kórházi ellátásra szorul Romániában, akkor „onnan nem menekül élve”. A szakember úgy véli, ezek a vélemények félelmet és bizalmatlanságot táplálnak a páciensekben, akik inkább otthon próbálják gyógyítani magunkat, és sok esetben sajnos későn fordulnak orvoshoz ahhoz, hogy meggyógyíthassák őket.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport