Öngyógyító szervezet: Felméri Judit marosvásárhelyi homeopata az alternatív gyógymódokról

Oláh Eszter 2022. április 24., 09:39

Bár a hagyományos orvoslás megosztóan vélekedik róla, a holisztikus szemléletű homeopátiás kezelés sokakat gyógyított már meg. Dr. Felméri Judit marosvásárhelyi gyermekgyógyásszal és homeopatával az alternatív gyógymóddal szembeni fenntartások okát, a módszer alkalmazhatóságát, illetve a népbetegségek természetes úton történő megelőzési lehetőségeit jártuk körül.

Öngyógyító szervezet: Felméri Judit marosvásárhelyi homeopata az alternatív gyógymódokról
galéria
Fotó: Pixabay.com

Az alternatív vagy komplementer gyógyászat alatt tulajdonképpen a hagyományos kezelésen és gyógyszereken kívüli, egymástól nagyon eltérő, esetenként ősi, máskor újabb gyógymódokat értjük, amelyeket az utóbbi időben egyre többen vesznek igénybe. Közéjük sorolható a homeopátia is, amelynek alaptétele (tudniillik a betegséghez hasonló hatást kiváltó szerekkel gyógyít) az úgynevezett hagyományos orvoslással egy idős, de csak a 18. század végén került újra felfedezésre.

Az alternatív gyógymódok alkalmazását illetően dr. Felméri Judit marosvásárhelyi gyerekgyógyász és homeopata kifejtette, hogy enyhe betegségek kezdeti stádiumában érdemes első lépésként olyan mellékhatásmentes, sokszorosan kipróbált, természetes gyógymódokhoz folyamodni, amelyek tiszteletben tartják és „aktiválják” a szervezet öngyógyító képességeit.

A jól bevált, házi praktikák között megemlítette a megfázás utáni forró fürdőt, a száraz ruhával fedett hideg vizes borogatást – amely a gyulladások külső kezelésére alkalmas –, a nyílt seb nélküli sérülések jegelését, illetve enyhébb emésztőrendszeri gyulladások esetén a diétát, amely sokszor önmagában is képes megoldani a problémát. A könnyű, irányított mozgás, mint mondta, megkerülhetetlen az ízületi panaszok esetében, de sok más bajon – így a puffadáson vagy a székrekedésen –, sőt akár lelki problémákon is segíthet.

„Elhúzódó, kellemetlen betegségállapotoknak vehetjük elejét, ha figyelünk a szervezet jelzéseire, és nem hagyjuk, hogy a betegség elhatalmasodjon. Ugyanakkor ezek a módszerek nemcsak alternatívaként, hanem a betegség súlyosbodása és a gyógyszeres kezelés szükségessé válása esetén kiegészítő gyógymódként is használhatók” – egészítette ki.

Törzskönyvezett gyógyszerekkel kezel

A szakember szerint a homeopátiát gyakran tévesztik össze a természetgyógyászat különböző ágaizataival. Ezek közül is leggyakrabban a fitoterápiával, amely különféle gyógynövényeket használ teák, krémek, tinktúrák és porok formájában, vagy a gemmoterápiával, amely az egyes növényrészek – például rügyek – glicerines-alkoholos kivonatával gyógyít, igencsak hatékonyan. De előfordul az is, hogy a növényi illóolajokat használó aromaterápiával, vagy a virágesszenciákat alkalmazó Bach-virágterápiával tévesztik. A hasonlóság az említett gyógymódokkal abban áll, hogy a homeopátiás szerek 60%-át szintén növényekből állítják elő, illetve rokon vonás a holisztikus szemlélet is, amely az emberi szervezetet egységes egészként látja és kezeli, ugyanakkor alapvető különbség, hogy a homeopátia, egyedüliként, nem a meggyógyítani kívánt tünetekkel ellentétes, hanem az azokhoz hasonló hatást kiváltó szerekkel gyógyít – mondta.

Dr. Felméri Judit marosvásárhelyi gyermekgyógyász és homeopata Fotó: Felméri Judit

Másik, lényeges különbségként kiemelte, hogy a homeopátia minden esetben speciális gyógyszergyárakban előállított, törzskönyvezett készítményeket használ, amelyeket kizárólag patikákban forgalmaznak. A gyógymódot – a legtöbb európai országhoz hasonlóan – Romániában is csak szakképzett orvosok gyakorolhatják hivatalosan. „Az egészségügyi minisztérium 1980 óta szervez posztgraduális, összevont képzéseket az országban, a szakdiplomát két év alatt, többlépcsős vizsgával lehet megszerezni. A román egészségügyi biztosítási rendszer, az akupunktúrával együtt, támogatja ezt a módszert – hogy mennyire nevetségesen kis összeggel, az más kérdés” – magyarázta.

Kiütéseket, allergiát, emésztőrendszeri betegségeket is gyógyít

Mint megtudtuk, a klasszikus homeopátia nem elkülönített betegségekkel, hanem tünetegyüttesekkel dolgozik, nem a betegségre, hanem a betegre fókuszál. A kezelés minden esetben személyre szabott, így a szerek bevétele is kizárólag orvosi tanácsra történhet. „Minél pontosabban el tudja mondani a beteg, hogy mi bántja, és az orvosnak minél pontosabban sikerül a tüneteket összegyűjtenie és értelmeznie, a gyógyulás annál biztosabb. Egy-egy konzultáció tulajdonképpen egy időigényes ismerkedési folyamat, amelyben az orvos ráhangolódik a betegre” – tette hozzá. A készítmények olyan anyagok kis adagját tartalmazzák, amelyek nagy mennyisége egészséges emberekben a beteg meggyógyítandó tüneteihez hasonló tüneteket idéz elő. Ez a homeopátiás hatás indítja be a beteg védekező erőit, és vezet el végül a gyógyuláshoz a belgyógyászati betegségek nagy részében, de számos más, így egyes kissebészeti, vagy bőrgyógyászati esetekben is.

A hagyományos orvoslás idegenkedik tőle

A szakember szerint a hagyományos orvoslás kezdettől fogva – amióta a német származású Samuel Hahnemann az 1700-as évek végén kidolgozta és rendszerbe foglalta – idegenkedik a homeopátiától. Egyik legnevesebb képviselője, Constantine Hering ugyanakkor épp a módszer téziseinek megdöntésére tett igyekezete közben győződhetett meg annak hatékonyságáról, amikor az amputálás előtt álló ujját a homeopátiás készítmények mentették meg – mesélte. Az ellentét oka szerinte abban is kereshető, hogy Hahnemann (aki maga is orvos volt, de – miután belátta, hogy a korabeli gyógymódok inkább ártanak, mint használnak a betegeinek – kilépett a gyakorlatból) szokatlan vehemenciával támadta kora orvostudományát. A doktornő ugyanakkor elismerte, hogy a homeopátia hatásmechanizmusára jelenleg nincs természettudományos magyarázat, ezért a reáliák felől megközelítve nehéz elfogadni azt. „A hormézisz jelenségével kapcsolatos kutatások talán közelebb visznek majd a nagyon kis adagok gyógyhatásának megértéséhez” – tette hozzá.

Fotó: Pixabay.com

„Sok beteg elmondja, hogy több helyen járt már és semmi sem segített rajta, ezért döntött úgy, hogy kipróbálja a homeopátiát, amelynek hatékonyságáról rokonaitól, ismerőseitől hallott. Mások a háziorvos javaslatára jönnek, és ez is igazolja, hogy vannak még, akik hisznek a szemüknek. Ha egy hetekig tartó köhögést pár óra alatt sikerül megállítani, engem nem zavar, hogy a szerben, amitől ez a „csoda” bekövetkezett, nincs mérhető mennyiségű hatóanyag” – magyarázta.

dr. Felméri Judit mindenekelőtt a megelőzés híve, így nem meglepő, hogy a hozzá érkezők jelentős része gyerek, a módszer leglelkesebb támogatói pedig az édesanyák. Mint mondta, a homeopátiás szerek különösen hatékonyak a legfiatalabbak körében: szoptatási vagy fogzási panaszoktól, légúti betegségeken és allergiákon át különböző emésztőrendszeri panaszokig nagyon széles skálán alkalmazhatók.

Felismerni a pillanatot, mikor van szükség komolyabb beavatkozásra

A leggyakoribb népbetegségek kialakulásának megelőzését a szakember elsősorban az egészséges életmódban látja, de ezt szerinte több tényező is akadályozza. Aggályait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a gyerekek átlag tizenhárom évig, napi öt-hat órát ülnek az iskolapadban, majd otthon két-három órát a házi feladat mellett, amihez az utóbbi évtizedben a számítógéppel és okostelefonnal töltött – nem kis mennyiségű – idő is hozzáadódik. Említést tett emellett a boltokban kapható, kívánatos, ám magas cukor-, só-, és zsírtartalmú, egészségtelen ételekről, valamint a médiából érkező, stresszhatású hírekről és a mindent elárasztó gyógyszerreklámokról is.

Véleménye szerint ugyanakkor a tömegsport felszámolása, illetve az sem segít, hogy a sportolási lehetőségek korlátozottak, és egyre nagyobb anyagi ráfordítást igényelnek. Mindez ellen az emberek az egészséges életmódhoz való jog követelésével küzdhetnek, ami növeli annak esélyét, hogy pozitív irányba változzanak a külső, meghatározó tényezők. „Biztató, hogy a fiataloknak egy kisebb csoportja felismerte az „agyoncivilizált” élet veszélyeit, és tudatosan kerüli annak csapdáit: gyalogol, sportol, jógázik, egészségesen táplálkozik, a gyerekeit alternatív iskolákba járatja, és ha beteg, nem mérgezi magát vény nélküli, marokszámra szedett gyógyszerekkel. A többségnél azonban nagy bajok vannak” – vélekedett.

Fotó: 123RF

Elmondta, hogy az orvos felelőssége mérlegelni, majd adott esetben nemet mondani a betegnek a gyógyszerekre: sokan ugyanis akkor is gyógyszerekhez folyamodnak, amikor a szervezet magától, vagy nagyon kis segítséggel képes megoldani a problémát. Hozzátette, természetesen figyelni kell a test jelzéseire, nem engedni, hogy a betegség elmélyüljön, ugyanakkor túlságosan előzékenynek sem jó lenni, – mint mondta – meg kell tanulni felismerni azt a pillanatot, amikor a szervezetnek már komolyabb segítségre van szüksége.

Véleménye szerint a homeopátia elterjedése az egyre aggasztóbb antibiotikum-rezisztenciára is megoldást nyújtana. Mint mondta, az orvostársadalom nagy része még mindig az antibiotikumban lát biztosítékot a betegség súlyosbodásának megelőzésére, ezért olyan esetekben is felírják azokat, amikor nem indokolt. Meglátása szerint ha az orvosi egyetemeken alapképzésben tanítanák a homeopátiát – mint ahogy a gyógyszerészetin fakultatív kurzusként oktatják is –, sok vidéki orvos megnyugodhatna, mert lenne a kezében egy hatékony módszer például a vírusos betegségek legyőzésére. „A betegséget holisztikusan megközelítő gyógymódok erénye abban áll, hogy a beteget teljes egészként kezelik. Valahogy meg kellene találni az összhangot alternatív és klasszikus medicína között; ebben a felállásban pedig már nem alternatív, hanem komplementer gyógyászatról beszélhetnénk. Nem kiszorítósdit kellene játszanunk, hanem egyesíteni erőinket a beteg egészségi állapotának helyreállításáért” – fejtette ki a szakorvos.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport