Kis lépés az emberiségnek, óriási lépés Kolozsvárnak és térségének: elindult a metróépítés

Kis lépés az emberiségnek, óriási lépés Kolozsvárnak és térségének: elindult a metróépítés

Marcel Ciolacu kormányfő lapátolásával elrajtolt a földalatti építése Szászfenes határában

Fotó: Rostás Szabolcs

A román kormánykoalíció, valamint a helyi és a megyei önkormányzat vezetőinek részvételével indították útjára szerdán a kolozsvári metrónak a tervek szerint nyolc évig húzódó építési munkálatait. A 2,1 milliárd eurós gigaberuházás elrajtolásakor Marcel Ciolacu miniszterelnök méltatta a kincses városi fejlesztési terveket, míg Emil Boc polgármester szerint a földalatti megvalósítása növeli Erdély fővárosának vonzerejét.

Rostás Szabolcs

2024. június 05., 16:542024. június 05., 16:54

2024. június 09., 00:312024. június 09., 00:31

Egy tűt alig lehetett leejteni a kincses várossal összenőtt Szászfenes nyugati bejáratánál szerda kora délután. A bukaresti kormány tagjainak fele, ugyanakkor a kolozsvári és a Kolozs megyei önkormányzatok megannyi képviselője kivonult az 52 ezer lakosával (ebből 4700-an magyarok) az ország legnépesebb községének számító alvóváros határába, hogy tanúja legyen Erdély legnagyobb infrastrukturális beruházása elindításának. No és persze hogy négy nappal az európai parlamenti és romániai helyhatósági választások előtt még kampányolhasson egy kiadósat.

A megannyi buktatón és halasztáson átesett, számottevő kétkedés övezte projekt Szászfenes Terra elnevezésű új lakónegyede végében fekvő üres telken indult útjára.

A környék dinamikusan fejlődik, ingatlanfejlesztők paradicsomának számít, ugyanakkor becslések szerint a metró megvalósulása még nagyobb löketet fog adni a tömbházépítéseknek, no és persze a lakások négyzetméterárát is felsrófolja. Egyébként itt és a közeli Urușagului utcában (amely a Szászfenestől nem messze húzódó Uraság erdejétől kapta a nevét) már most mintegy 80 ezer eurót elkérnek egy három szobás panellakásért.

Galéria

Itt, Szászfenes határában indul a metró építés, az első állomást a Mócvidékről keresztelik el

Fotó: Rostás Szabolcs

Megadták a módját a munkatelep szerdai ünnepélyes átadásának a bukaresti kormány, valamint a megyei és helyi önkormányzatok illetékesei, akik egyébként a kolozsvári nemzetközi repülőtérről érkeztek Kolozsvár nyugati felébe, előzőleg felavatták a légikikötő új terminálját. Igaz, hogy jobbára más-más minőségben, de a metróépítés elindítását övező eseményen négy egykori – Emil Boc, Victor Ponta, Sorin Grindeanu és Nicolae Ciucă – miniszterelnök is részt vett Marcel Ciolacu hivatalban lévő kormányfőn kívül.

Természetesen valamennyien szót kaptak a ceremónián, és bár azt hangoztatták, hogy a mostani kapavágás nem a közelgő választásoknak, hanem a következő nemzedékeknek szól, azért az eseménynek erős kampányjellege volt. Ciolacu – kiemelve, hogy Kolozsváron épül meg Románia első, fővároson kívüli metróvonala – például nem győzte hangsúlyozni, hogy a fejlesztéseknek nincs politikai színezetük, és szerinte a kolozsvári metróépítés is azt bizonyítja, jól döntött a román szociáldemokrata (PSD), valamint a Nemzeti Liberális Párt (PNL), hogy koalícióra lépett egymással, mert így hatékony együttműködés jöhetett létre a központi kormány, valamint a két alakulat polgármesterei által irányított települések között. Miután az elmúlt időszakban felmerült, hogy a nagyszabású projekt késlekedése miatt Románia elveszítheti az EU által odaítélt forrást,

a kormányfő úgy vélte, 2026-ig sikerül elkölteni 1,6 milliárd lejt, így nem áll fenn a veszélye, hogy az Európai Bizottság visszahívja.

Emil Boc polgármester – a kormány képviselőin kívül külön megköszönve Oláh Emese RMDSZ-es alpolgármesternek a projekt megvalósítása érdekében tett erőfeszítését is – hosszan sorolta, miért van szükség a 21 kilométeres földalattira a kincses városban. A Szászfenes (Florești) és Kolozsvár közötti útvonal zsúfoltabb, mint a Bukarestet Otopeni-nel összekötő, még olyan napon is iszonyú a gépkocsiforgalom, mint a szerdai, amikor nincs oktatás az iskolákban. (A Kolozsvár alvóvárosának számító Szászfenesről naponta ezrek ingáznak a kincses városba iskolába, munkahelyre, majd vissza).

Galéria

Emil Boc polgármester is kivette a részét az ünnepélyes lapátolásból

Fotó: Rostás Szabolcs

Az elöljáró szerint a metró nem csak a közlekedést fogja felszabadítani, hanem munkahelyeket teremt, vonzóbbá teszi a várost európai viszonylatban is; sőt a levegőminőség javjtásához is hozzájárul, hiszen becslések szerint annyi szén-dioxidtól szabadul meg a térség, mintha félmillió fát ültetnének. Persze majd csak azután, hogy 2031-re elkészül a metró, és közlekedni lehet rajta.

Nicolae Ciucă, a szenátus liberális elnöke úgy vélte, Kolozsvár élen jár az országban a városfejlesztés terén, és a metróépítés a kormány és a helyi önkormányzat közötti hatékony együttműködés jó példája is.

Sorin Grindeanu közlekedési miniszter azt tartotta fontosnak megosztani a hallgatósággal, hogy temesváriként irigyli a kolozsváriakat, egyúttal sajnálatának adott hangot amiatt, hogy a Béga-parti megyeszékhely nem rendelkezik a kincses városban kivitelezés alatt álló nagyszabású projektekkel (Grindeanu ezzel Temesvár USR-s polgármesterének, Dominic Fritznek szúrt oda). Lucian Bode volt szállításügyi miniszter szerint a repülőtér korszerűsítése, majd a regionális kórház és a metró megépülése nyomán Kolozsvár olyan regionális központ lesz, amely többek között Milánó szintű európai városokkal fog vetekedni. Marcel Boloș pénzügyminiszter is képes volt hasonló túlzásra, szerinte Kolozsvár áttér az európai léptékű urbánus fejlődésre, továbbá szerinte Romániában zajlik a legtöbb fejlesztés uniós viszonylatban. Bogdan Pivariu, a több mint 52 ezer lakosú Szászfenes polgármestere meghatódottan jelentette ki, hogy az általa irányított település lesz az első község Európában, amelynek metrója lesz.

Galéria

Marcel Ciolacu szociáldemokrata miniszterelnök nem győzte dicsérni a liberális vezetésű Kolozsvárt a nagyszabású projektek okán

Fotó: Rostás Szabolcs

Șerban Iorga projektmenedzser a francia Alstom cég képviseletében referencia projektnek nevezte a kolozsvári metró megépítését, aláhúzva, hogy a létesítmény teljesen automatizált lesz. Mindamellett, hogy azzal nyugtatta Kolozsvár és Szászfenes lakosságát, miszerint a kivitelezők többek között Párizsban, Varsóban, illetve Rijádban, Indiában és Észak-Amerikában is építettek már földalattit, előre felkészítette őket, hogy a metróépítés idején bizony sok kellemetlenséget kell átélniük, emiatt sok türelmet kért és előre elnézést kért.

Ezt követően a kormány, valamint a helyi és megyei önkormányzat vezetői jelképesen ellapátoltak egy marék földet a ceremónia kedvéért elhelyezett földhányásból, ezzel pedig elrajtoltnak nyilvánították a metróépítést.

A kolozsvári polgármesteri hivatal – megrendelőként – és a bukaresti szállításügyi minisztérium – ún. reform- és beruházási koordinátorként – 2022 decemberében írta alá a könnyűszerkezetű földalatti finanszírozásáról szóló szerződést az országos helyreállítási és reziliencia terv (PNRR) keretében. A metróépítés teljes költsége ennek a megállapodásnak az értelmében 13,7 milliárd lejre rúg (2,75 milliárd euró), ebből 1,48 milliárd lej (298 millió euró) a PNRR keretében megítélt európai uniós finanszírozás, több mint 10 milliárd a román költségvetésből származik, közel 49 millió lejjel pedig a kincses városi önkormányzat járul hozzá a projekthez.

Galéria

Marcel Ciolacu kormányfő érkezik a munkatelep felavatására

Fotó: Rostás Szabolcs

A földalatti megépítésére kihirdetett versenytárgyaláson a török Gülermak társaság vezette konzorciumot nyilvánították győztesnek 2023 februárjában, májusban pedig alá is írták a tervezési és kivitelezési szerződést. A török anyacégen kívül tagja a konzorciumnak a Gülermak lengyelországi leányvállalata, a francia Alstom, valamint az Arcada Company román építőipari vállalat. A kivitelezési szerződés alapján a metrót 10,78 milliárd lejből (2,1 milliárd euró ÁFA-val) kell megépítenie a nemzetközi cégtársulásnak, amiből 301 millió euró a PNRR útján biztosított összeg. Megjegyzendő, hogy a beruházás tervezett értékét eredetileg 6,66 milliárd lejre becsülték, majd az energiahordozók és az építőanyagok árának emelkedése miatt a költségek 9 milliárd lejre ugrottak, ám végül ez az összeg sem bizonyult elegendőnek. A metrónak 96 hónap alatt kell megépülnie, és az „időszámítás” tavaly szeptember elsején, a projekt hivatalos elindításakor elkezdődött.

Azóta kibocsátották a metrófolyosó mentén lévő ingatlanok kisajátítását kimondó rendeletet, május 21-én pedig Alin Tișe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta az építkezési engedélyt.

A megvalósíthatósági tanulmány alapján a metróvonal 21 kilométer hosszú lesz, és Kolozsvár Főterét is érintve kelet-nyugat irányban szeli át a kincses várost és az agglomerációt. Kolozsváron 14,7 kilométeren és a várostól nyugatra fekvő, mintegy 50 ezer lakost számláló Szászfenes területén 6,3 kilométeren halad. A kincses város központját is átszelő metróvonalon 19 megálló épül (a legtöbb, három a Monostor negyedben), ezek között 90 másodpercenként járnak majd a háromvagonos (51 méter hosszú és 2,65 méter széles) szerelvények, amelyek óránként 15 200 és 21 600 közötti utast képesek elszállítani. Az önkormányzat azt tervezi, hogy 26 metróvagont vásárol, amelyek maximális férőhely-kapacitása 540.

korábban írtuk

Bár a próbafúrások nem fejeződtek be, kiadták az építkezési engedélyt a kolozsvári metróra
Bár a próbafúrások nem fejeződtek be, kiadták az építkezési engedélyt a kolozsvári metróra

Kibocsátotta a metróépítési engedélyt kedden Alin Tişe, a Kolozs megyei tanács elnöke – tájékoztatta lapunkat a képviselő-testület sajtóirodája.

A metró első hét állomásának és a 418 méteres depónak 2026 augusztusára kell elkészülnie a szerződésben rögzített feltételek szerint (mindez azt jelenti, hogy addig el sem jut a városközpontig), a teljes, 21,03 kilométeres szakasz megépítésének határideje 2031. Addig nem lehet majd közlekedni a földalattival. A városháza több oldalról is vitatott előszámításokat hozott nyilvánosságra a földalatti majdani kihasználtságáról. A hivatal becslései szerint hét év múlva, a teljes vonal elkészültekor 164 ezren utaznak majd naponta a kolozsvári metrón, ezáltal pedig 29 ezerrel kevesebb személygépkocsi fog közlekedni a városban. Az utazási igények vizsgálata során ugyanakkor az önkormányzat arra a következtetésre jutott, hogy 2060-ban 246 ezren vennék igénybe a metró szolgáltatásait naponta, ami egész évben 89 790 000 utast jelentene.

Csakhogy többen kétségbe vonják ezeket az adatokat, sokan ellenzik a nagyszabású beruházást, szerintük ugyanis a földalatti nem fogja megoldani Erdély dinamikusan fejlődő fővárosának mobilitási problémáit. Mások szerint a nagyszabású munkálatok évekig lebénítják majd a kolozsvári közlekedést a város legforgalmasabb pontjain, ahol nyílt felszíni fúrásokkal szándékoznak kialakítani a megállókat.

korábban írtuk

Állítják, nem sci-fi: aláírták a kolozsvári metrószerződést, indulhat a kivitelezés
Állítják, nem sci-fi: aláírták a kolozsvári metrószerződést, indulhat a kivitelezés

Tanártüntetés közepette írták alá csütörtökön Kolozsváron a kincses város történetének legnagyobb, Románia egyik legjelentősebb infrastrukturális beruházásának számító metrószerződést. 2026 augusztusáig el kell készülnie kilenc megállónak a 19-ből.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. július 06., szombat

Erdélyi egyetemek között osztott szét pénzt a tanügyminiszter

Ligia Deca tanügyminiszter szombaton Kolozsváron több szerződést írt alá az egyetemi infrastruktúra korszerűsítésére, összesen 256 millió lej értékben.

Erdélyi egyetemek között osztott szét pénzt a tanügyminiszter
2024. július 06., szombat

Az értékőrzés jegyében telt a kalotaszentkirályi alkotótábor, leleplezték Kalotaszeg nagyasszonyának mellszobrát

Az alkotó ember, amíg teheti, alkot. Szóból, fából, kőből, gyöngyből, cérnából, csuhéból, üvegből, s még hosszan sorolhatnánk, hogy mi mindenből teremti a szépet.

Az értékőrzés jegyében telt a kalotaszentkirályi alkotótábor, leleplezték Kalotaszeg nagyasszonyának mellszobrát
2024. július 06., szombat

Döbbenetes, hány éves a legfiatalabb romániai nagymama

Romániában él a legfiatalabb nagymama – jelentette ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnöke.

Döbbenetes, hány éves a legfiatalabb romániai nagymama
2024. július 05., péntek

Hackertámadás érhette Románia egyik legnagyobb, kolozsvári székhelyű IT-cégét

Egy kiberbiztonsággal foglalkozó nemzetközi platform információi szerint hackertámadás érte az ország egyik legnagyobb információtechnológiai vállalatát, az NTT Data Romániát.

Hackertámadás érhette Románia egyik legnagyobb, kolozsvári székhelyű IT-cégét
2024. július 05., péntek

Átvették mandátumukat az RMDSZ aradi tanácsosai, cél az alpolgármesteri szék

A június 9-i helyhatósági választásokon önkormányzati képviselői helyhez jutott jelöltek a napokban vehették át mandátum-igazolásaikat.

Átvették mandátumukat az RMDSZ aradi tanácsosai, cél az alpolgármesteri szék
2024. július 05., péntek

Diákbarát, ugyanakkor igényesen megfogalmazott, nem lebutított tételeket kaptak az érettségizők magyarból

Összességében véve diákbarát, nem lebutított, igényesen megfogalmazott tételeket kaptak a diákok a pénteki magyar érettségin, kreativitásukat is bevethették.

Diákbarát, ugyanakkor igényesen megfogalmazott, nem lebutított tételeket kaptak az érettségizők magyarból
2024. július 05., péntek

Pénzért átmenő? Őrizetbe vettek egy brassói egyetemi tanárt befolyással üzérkedés és vesztegetés elfogadása gyanújával

Őrizetbe vettek pénteken egy brassói egyetemi oktatót befolyással üzérkedés és vesztegetés elfogadása gyanújával – közölte pénteken a belügyiminisztérium korrupcióellenes igazgatóságának (DGA) Brassó megyei irodája.

Pénzért átmenő? Őrizetbe vettek egy brassói egyetemi tanárt befolyással üzérkedés és vesztegetés elfogadása gyanújával
2024. július 05., péntek

Felrobbanthattak egy bankautomatát Arad megyében, szép summának kelt lába

Tűz ütött ki egy bankautomatánál az Arad megyei Világos településen péntek reggel – közölte az Arad megyei rendőrség. A G4Media információi szerint az ATM-et felrobbantották, és eltűnt 200 000 lej.

Felrobbanthattak egy bankautomatát Arad megyében, szép summának kelt lába
2024. július 05., péntek

Jogerősen elítélték vesztegetés miatt Cătălin Cherecheş volt nagybányai polgármester anyósát és apósát

Jogerős ítélet született csütörtökön Cătălin Cherecheş volt nagybányai polgármester anyósa és apósa vesztegetési ügyében.

Jogerősen elítélték vesztegetés miatt Cătălin Cherecheş volt nagybányai polgármester anyósát és apósát
2024. július 04., csütörtök

Hol néhány hízott sertéssel, hol csatornabűzzel fogadja az utasokat a temesvári repülőtér frissen átadott schengeni terminálja

Rájár a rúd a temesvári repülőtérre: a nemrég átadott, jókora ráfordítással elkészült új schengeni terminállal folyamatosak a problémák.

Hol néhány hízott sertéssel, hol csatornabűzzel fogadja az utasokat a temesvári repülőtér frissen átadott schengeni terminálja