Fiatalos, nemes összefogás az erdélyi kastélyok megmentéséért és megismertetéséért

Tóth Gödri Iringó 2021. július 24., 08:42

Összefogtak azok a nemesi származású fiatalok, akik szívükön viselik családi és kulturális hagyományaikat, valamint az erdélyi magyar kultúra jövőjét. Az AntePortum Egyesületet 2019 őszén hozták létre – Ugron Győzővel, a szervezet egyik alapítójával terveikről, tevékenységeikről beszélgettünk.

Fiatalos, nemes összefogás az erdélyi kastélyok megmentéséért és megismertetéséért
galéria
Az egyesület menedzseli a kutyfalvi Degenfeld-kastélyt Fotó: Haáz Vince

Az AntePortum Egyesületet három, erdélyi történelmi nemesi családhoz tartozó fiatal alapította szűk két évvel ezelőtt. Ugron Győző, Szekeres Ugron Villő és Kálnoky Mátyás évekig a Castellum Alapítvány keretében tevékenykedett, az ott kapott „útravalóval” döntöttek úgy, hogy

a fiatal nemességnek szüksége van saját szervezetre.

Ugron Győző a Krónikának hangsúlyozta, történetükből kihagyhatatlan a Castellum Alapítvány, hiszen ott ismerték meg igazán azokat az értékeket, amelyeket a történelmi családok képviselnek, illetve amelyek nyomán elindultak, és amelyek meghatározzák az egyesületük munkáját.

A civil, ifjúsági szervezetekről, azok működéséről is ott tanulták meg, sajátították el a legfontosabb ismereteket. „Úgy láttuk, hogy az ifjúsági munka, az ifjúsági vonal jobban működne, hogyha külön szervezetbe vinnénk, és így alakult meg az AntePortum, amely az erdélyi nemesi családok fiataljait tömörítő szervezet” – idézte fel.

Hatékonyabb a különutas munka

Az alapítás vagy mondhatni különválás kapcsán Ugron Győző leszögezte, nem az indokolta az új szervezet létrejöttét, hogy a Castellumon belül nem kaptak elég szabadságot és a lehetőséget, hanem inkább adminisztratív, jogi okai voltak: a Castellumon belül csak egy ifjúsági bizottság létezett saját jogi személyiség nélkül, így néha akadályokba ütköztek elképzeléseik megvalósításakor.

Úgy látták, hogy a Castellumon belül addig is sok tevékenység zajlott, bizonyos szinten a vezetőség is leterhelt,

és hogy a fiatalok hatékonyabbak tudnának lenni egy saját jogi személyiséggel rendelkező szervezet keretein belül. Ugron Győző kiemelte, hogy az alapokért nagyon hálásak az erdélyi nemesi családokat összefogó szervezetnek, illetve annak elnökének, Haller Bélának, akire mentorként tekintenek, és akitől nagyon sokat tanultak, rengeteg, a jövőben hasznosítható ismeretet szereztek.

Az egyesületet a járvány kitörése előtt alig néhány hónappal jegyezték be, így még nincs sok tagja, de az önkénteseik, együttműködők száma az alapítás óta folyamatosan nő – ma már közel húsz erdélyi és magyarországi fiatal vesz részt intenzíven a szervezet munkájában. Vannak külföldi támogatóik is, Nyugat-Európába kiköltözött családok gyermekei is igyekeznek segíteni őket.

Ugron Győző: nagyon sokakban a hozzánk való csatlakozás után alakult ki az érdeklődés a nemesi származásuk iránt Fotó: Facebook/Ugron Győző

Morális értékek: egyház, iskola, haza, műemlékvédelem

A szervezet céljai összetettek; egyrészt célul tűzték ki az erdélyi nemesi, kulturális értékek továbbvitelét. „Az erdélyi nemesség morális értékei az egyház, az iskola és a hazaszeretet (haza). Mi is ezeket vettük figyelembe, neveztük meg, illetve ezeket kiegészítettük az erdélyi műemlékek, főleg kastélyok védelmével” – részletezte.

Meglátásuk szerint a mai világban különösen fontos az általuk hozzáadott negyedik érték, a műemlékvédelem,

hiszen a visszaszolgáltatások korában ez nagyon aktuális, sok épület állapota, helyzete siralmas. Ugron Győző itt megjegyezte, hogy a visszaszolgáltatások kérdésköre nagyon komplex, hiszen általában nem „csak” épületekről, kastélyokról van szó, hanem földekről, erdőkről is.

„Úgy tartja egy régi mondás, hogy egy négyzetméter kastély fenntartásához egy négyzetméter erdő szükséges” – idézte fel. A gyakorlatban az épületek mellé a legtöbb esetben vajmi kevés erdőt, földet kapnak, kaptak vissza az örökösök, pedig ezek segíthetnének a műemlékek fenntartásában.

Az egyesület ilyen téren is igyekszik ötleteket adni, terveket kidolgozni, ily módon a fenntartásban is segítik az örökösöket, ha igény van rá. Az épületek, kastélyok hasznosításához hozzátartozik azok népszerűsítése is: olyan projektjeik is vannak, amellyel a nagyközönség figyelmét hívják fel ezekre.

Nem működik a nyugati példa az állam hozzáállása miatt

Ugron Győző beszámolója szerint az egyesület tagjai, alapítói részt vettek több külföldi, például belgiumi, spanyolországi tanulmányúton, képzésen: igyekeztek, igyekeznek szaktudásukat folyamatosan bővíteni, illetve átadni ismereteiket a hazai kastélytulajdonosoknak.

Ugyanitt azt is megjegyezte, hogy sok esetben a nyugati példa, minta szép és jó, az adott körülmények között működőképes, ám nálunk nem megvalósítható, nem gyakorlatba ültethető – legtöbbször az állam hozzájárulása, segítsége hiányzik hozzá.

Interjúalanyunk úgy véli, hogy munkájukra van igény, szükség: jelenleg is több kastély ügyében tevékenykednek.

Kiemelte a kutyfalvi Degenfeld-kastélyt, melyet gyakorlatilag ők menedzselnek és hasznosítanak. Egy másik civil szervezettel közösen sokat segítenek a marosvécsi Kemény-kastély működtetésében is, itt rendezvények, események szervesében vesznek részt, projektmenedzsmenttel foglalkoznak.

Részt vettek a kastély bejáratához nemrég visszaállított kőoroszlánok újrafaragtatásában, elhelyezésében is. A miklósvári Kálnoky-kastélyban 2020-ban megszervezték az első erdélyi álarcos bált, ami azért számít újdonságnak, mert bár az erdélyi nemesség körében bevett szokás volt bálozni, de téli álarcos bált még nem szerveztek.

A rendezvényen több mint százan vettek reszt, a visszhangja nagyon pozitív volt.

Az egyesület alapítója hangsúlyozta, hogy bárki, akinek segítségre van szüksége, megkeresheti őket, felveheti velük a kapcsolatot akár a Facebook-oldalukon keresztül, akár e-mailben. jelezte, hogy bár nem léteznek régóta, már nagy ismeretségnek örvendenek nemesi körökben, sokan tudják, hogy hozzájuk lehet fordulni.

Hamarosan szeretnének saját honlapot elindítani, ahol bemutatják majd a víziójukat, missziójukat, illetve a projektjeiket, és a segítségnyújtásnak is külön menüpontot szentelnek majd. Bármiben szívesen segítenek az ötleteléstől, a pályázatíráson át a kivitelezésig, elszámolásig, igyekeznek „komplex szolgáltatásokat” biztosítani.

Az AntePortum Egyesület álarcos bált is szervezet Fotó: Facebook/anteportum

A kastélyturizmus fellendítése összefogással

Jövőbeli terveik kapcsán elmesélte, hogy több ötletük is van, melyek közül érdemes kiemelni a Kastélyútvonalak elnevezésű projektet, melynek finanszírozására a Communitas Alapítványhoz és Bethlen Gábor Alaphoz is nyújtottak be pályázatot, és melyet a Pont Csoporttal partnerségben kívánnak megvalósítani.

Ez tulajdonképpen egy kastélynépszerűsítő projekt, lényege a kastélyturizmus, a kastélyok iránti érdeklődés fellendítése lenne,

de ezt kivételesen nem egyenként, kastélyról kastélyra szeretnék, hanem igyekeznek összehangolni a munkát, együttműködést megvalósítani a műemlék épületek tulajdonosai, működtetői között. Ugron Győző szerint nagyon ritka, hogy egy térségen, tájegységen belül a különböző kastélyok között ilyen kapcsolat legyen, éppen ezért szeretnék ezt a hiányt pótolni.

Elsősorban földrajzi elhelyezkedés mentén, alapján szeretnék összekapcsolni a kastélyokat, első lépésben egy-két napos túraútvonalak formájában. Egyelőre három ilyen útvonal van tervben: egy Maros menti, egy székelyföldi, konkrétabban háromszéki kastély- és kúriatúra, és egy dél-erdélyi kastélytúra.

A tervek szerint egy útvonalhoz 7–10 kastély fog tartozni.

Létre fognak hozni egy, az útvonalakat népszerűsítő internetes oldalt is, ahol minden szükséges információt meg lehet majd találni: a kastély történelmi és művészettörténeti leírását, technikai részleteket, szállás- és étkezési lehetőségeket a közelben.

A honlapot legalább három nyelven, azaz magyarul, románul és angolul szeretnék elindítani, de a jövőbeli tervek közt szerepel a német és a francia változat megvalósítása is, ha lesz rá anyagi keretük. A német nyelvet kiemelten fontosnak tartják, hiszen sok erdélyi szász gyökerekkel rendelkező német tér „haza” ősei földjére kirándulni, túrázni.

A honlapot szeretnék összekötni a Google-térképpel is, hogy ezáltal is segítsék az útvonaltervezést.

Az útvonalakat szeretnék offline formában is elérhetővé tenni, azaz könyv formájában is kiadni – remélik, ez is segíthet abban, hogy az emberek összekössék a látnivalókat, hogy ne csak egy kastély meglátogatását tűzzék ki célul, hanem gondolkodjanak kicsit tágabban, lássák az összefüggéseket.

A Degenfeld-kastély Fotó: Facebook/nobilitascenter

Közelebb a múlthoz

A műemlékvédelmi projekteken túl az egyesület megalapításának más pozitív hozadéka is van, Ugron Győző elmesélte, hogy tapasztalataik szerint az erdélyi nemesek leszármazottjainak, a fiataloknak nagyon vegyes a viszonyulása a nemesi értékek, hagyományok ápolásához: vannak, akikbe „belenevelték” ezt, de akadnak olyanok is, akik nem igazán foglalkoznak ezzel, a származásukkal.

Amikor a három fiatal megalapította az AntePortum Egyesületet, a Castellum révén igyekeztek minden fiatallal felvenni a kapcsolatot, s bár eleinte sokan csak illemből vettek részt a rendezvényeiken, egy idő után egyre érdeklődőbbek lettek, egyre közelebb került hozzájuk a nemesi származás és múlt.

Nagyon sokakban a hozzánk való csatlakozás után alakult ki az érdeklődés a nemesi származásuk iránt, sokan a csatlakozás után kezdtek ragaszkodni ehhez.

Azt kell mondanom, hogy határozottan fel tudjuk kelteni a nemesi fiatalok érdeklődését a származásuk iránt” – jelentette ki az alapító. Bár Ugron Győző hangsúlyozta, hogy természetesen azelőtt is voltak olyan fiatalok, akiket érdekelt a téma, az értékek képviselete, megőrzése, mindenképp pozitív tapasztalat, hogy az egyesületük milyen sok embert tudott megszólítani, hogy sokan ma már az önkénteseik, és velük együtt tesznek nemcsak a nemesi értékek, hanem az erdélyi műemlékek megőrzéséért, megismertetéséért, népszerűsítéséért is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.



Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport