Erdély segít a menekülteken, otthon maradókon – Számos romániai helyszínen támogatják a háború sújtotta Ukrajnából érkezőket

Kiss Judit , Tóth Gödri Iringó , Zoltán Ildikó 2022. február 28., 19:46 utolsó módosítás: 2022. február 28., 22:48

Egész Erdély megmozdult az Ukrajnából tömegével érkező menekültek megsegítésére: nemcsak a hatóságok, önkormányzatok, segélyszervezetek segítenek, hanem rengeteg vállalkozó, magánszemély ajánlott fel szállást, ételt szerte a régióban. Vannak, akik egész családokat fogadtak be, mások munkát is biztosítanak a háború elől menekülőknek, sokan ugyanakkor az otthon maradt kárpátaljai magyarokkal is tartják a kapcsolatot, próbálnak nekik segíteni.

Erdély segít a menekülteken, otthon maradókon – Számos romániai helyszínen támogatják a háború sújtotta Ukrajnából érkezőket
galéria
A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a máramarosszigeti határátkelőnél nyújtanak segítséget a menekülteknek Fotó: Facebook/Serviciul de Ajutor Maltez în România

Sok menekült érkezett és érkezik a háború sújtotta Ukrajnához közel fekvő romániai régiókba, ahol a helybeliek szállásadással, adománygyűjtéssel igyekeznek segíteni. Felkarolják a menekülőket Máramaros, Szatmár megyében, de Kolozsváron és más erdélyi településeken, a Székelyföldön is.

A román–ukrán határ melletti Máramarosszigeten több szinten is zajlik a segítségnyújtás.

Orosz Krisztofer Levente, az RMDSZ máramarosszigeti szervezetének elnöke a Krónika megkeresésére elmondta, gyűjtést szerveztek, a tartós élelmiszereket, gyógyszereket, ruhákat, takarókat a vámhatóságtól is segítséget kapva juttatják el a határon túlra, összefognak az egyházakkal, civil szervezetekkel. Felhívta a figyelmet,

nemcsak azoknak van szükségük segítségre, akik a határt átlépve Romániába érkeznek, hanem az ottmaradottaknak is,

hiszen az északi területekről nagyon sokan menekülnek a jelenleg legbékésebbnek mondható Kárpátaljára, ahol így egyre több embernek kell élelem, menedék.

Központosítják az információkat

„Kárpátalján is felhalmozódott a menekültek száma, akik a háborús övezetből az ország legnyugodtabb részébe jönnek, így már a helyi lakosoknak, közösségeknek gondot jelent, hogy a menekülteket és saját magukat is ellássák. Ebben próbálunk segíteni, eddig hála Istennek sikeresen” – mondta Orosz. Hozzátette, a közeljövőben több önkéntes is csatlakozik hozzájuk.

A városban és környékén állami táborhelyet alakítottak ki, az egyházak, a különböző szervezetek, civilek is ajánlottak fel szállást rövidebb-hosszabb távra.

„Ma Hosszúmezőn a református egyháznál, Máramaros­szigeten a Hollósy Simon-házban szállásoltunk el egy menekültcsoportot, elsősorban gyerekeket és édesanyákat. Nemzetiségre való tekintet nélkül segítünk mindenkinek” – szögezte le Orosz Krisztofer Levente. A határt átlépők többsége nem marad Máramarosszigeten vagy a környékén, a többség utazik is tovább, vannak, akiket ismerősök, esetleg rokonok várnak, vagy segítők az ország más pontjairól.

Orosz Krisztofer-Levente elmondta, az állami szálláshelyek azok számára vannak fenntartva, akik menekültként lépnek be az országba, direkt ilyen státuszt kérve. A többiek kerülnek az egyéb felajánlott szálláshelyekre. „Igyekszünk központosítani az információkat, ezek alapján alakítani a segélyakciókat” – tette hozzá Orosz Krisztofer Levente, hangsúlyozva, hogy a menekültek akár már indulás előtt is felvehetik velük a kapcsolatot. Azt is elmondta, hogy

a kárpátaljai közösségek főleg élelmiszert, ruhákat, takarókat, gyógyszereket kérnek, de hétfőn olyan igénylések is érkeztek, hogy áramgenerátorra, illetve mosógépre lenne szükség.

Arra is van példa, hogy ügyintézésben segítenek, például egy édesanyának, aki három gyerekkel érkezett, lejárt az útlevele, a magyar konzulátus segítségével intéznek okmányokat, hogy továbbutazhassanak. Orosz Krisztofer-Levente nem tudta konkrétan megmondani, hogy városszinten hány menekültet szállásoltak el eddig, de azt igen, hogy magyar egyházi vonalon már 20–25 személyt.

Felkarolja a menekülőket a nagybányai Teleki Magyar Ház

Dávid Lajos, a nagybányai Teleki Magyar Ház vezetője a Krónika megkeresésére elmondta, a segítségnyújtás módja kettős, egyrészt szállásadással, ellátással támogatják azokat, akik átjöttek a határon, másrészt azoknak is segítséget próbálnak nyújtani, akik otthon maradtak. Dávid Lajos vasárnap egy fiatal ukrán házaspárt és gyereküket fogadta be a Teleki Magyar Házba. Közben tartja a kapcsolatot kárpátaljai barátaival, ismerőseivel, mint tapasztalja, az idősebb generációhoz tartozó, Munkács környékén élő ismerősei úgy döntöttek, nem indulnak útnak, bíznak abban, hogy nem fordul annyira súlyosra a helyzet, hogy útra kelljen kelniük.

Telefonon érkezett hozzánk megkeresés: magyarországi ismerős hölgy hívott fel, aki jelezte, hogy Mátészalkára több menekülő család is érkezett hozzájuk, az egyik család Kisinyovba (Chișinău) szeretne eljutni, és hogy tudunk-e szállást biztosítani számukra Nagybányán. Őket fogadtuk a magyar házban”

– mondta Dávid Lajos. Kifejtette, az Odesszában lakó fiatal házaspár nagyobbik, kilencéves gyerekével a háború kitörésekor a kárpátaljai Bukovel síközpontban tartózkodott, a kisebbik gyerek otthon maradt a rokonokkal. A család a síközpontban rekedt, visszamenni Odesszába nem volt lehetőségük, így Magyarországra utaztak tovább. Mivel a rokonok a házaspár kisebb gyerekével Odesszából a 170 kilométerre található Kisinyovba utaztak, mihelyt kezdett forró lenni a talaj, most a házaspár és a gyerek oda próbál eljutni autóbusszal.

Dávid Lajos azt is elmondta, sok barátjuk van a háború sújtotta övezetben. „Jeleztük, hogy szívesen segítünk nekik, a Teleki Magyar Házban el tudunk szállásolni menekülteket. Kétségbeesett, szomorú mindenki, aki onnan jön, és mindenkin segítünk, akinek el kellett hagynia az otthonát” – mondta a Teleki Ház vezetője. Arról is beszélt, a helyi Szentháromság Plébánia plébánosa mondta el, hogy egy sokgyermekes édesapának sikerült átjutnia Nagybányára még azelőtt, mielőtt a katonakorú férfiak előtt lezárták a határt. Hamarosan a gyerekei is megérkeznek, itt találnak menedéket.

Nagybányán is több ponton folyik segítségnyújtás, adományokat gyűjtenek, menekülteket fogadnak, elszállásolással segítenek. Segít többek közt az említett plébániahivatal, az RMDSZ a kárpátaljai Aknaszlatinára igyekszik eljuttatni adományokat, az Erdélyi Magyar Néppárt nagybányai szervezete és Koltó önkormányzata is gyűjtést indított – sorolta Dávid Lajos. Kifejtette, vállalkozó is jelentkezett, hogy vizet, tűzifát szeretne eljuttatni Kárpátaljára.

Segítségnyújtás Máramarosszigeten. A háború sújtotta Ukrajnából rengeteg menekült érkezik Romániába, ahol támogatásban részesülnek Fotó: Facebook/Serviciul de Ajutor Maltez în România

A szatmári Máltai Szeretetszolgálat is bekapcsolódott

Szatmáron is több fronton segítenek az Ukrajnából érkezőknek, többek közt a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai. Gyenes Kincső, a szatmári szeretetszolgálat ifjúsági vezetője lapunknak elmondta, a szervezet tagjainak egy része jelenleg Máramaros­szigeten tartózkodik. A menekültek változó időközönként érkeznek a határhoz:

van, amikor sokan jönnek, máskor alábbhagy az „áramlás”, egyesek gyalog jönnek, mások kisbuszokkal.

„Van egy információs pontunk, ahol segítünk a menekülteknek eljutni rokonaikhoz, barátaikhoz. Akiknek nincs hova menniük, azokat olyan kollégához irányítjuk, aki rendszerezte a civilek által felajánlott szállásokat, és megszervezzük a szállítást” – mondta Gyenes Kincső. Hozzátette, a szervezetnek mobiltelefon-töltő állomása van, ahol mobilkártyákat adnak a rászorulóknak, de meleg teát, édességet és játékokat is osztogatnak. Számtalan civil is csatlakozik, különböző adományokkal segítve a rászorulókat.

Az ifjúsági vezető azt is elmondta, hogy Szatmáron jelenleg az adományok rendszerezése folyik, a szeretetszolgálat adományközpontként működik.

Szatmár megyei településekről, sőt még Temesvárról is hozzánk fogják elküldeni az adományokat, amit biztonságosan el tudunk juttatni oda, ahol tényleg szükség van rá. Kaptunk a beregszászi lakosoktól egy konkrét listát arról, hogy mire van szükségük”

– egészítette ki Gyenes Kincső. A Máltai Szeretetszolgálat felhívására nagyon sok szatmári jelentkezett. A lakosok maguk között összegyűjtik az adományokat, a pénzt, amiből szükséges dolgokat vásárolnak és elviszik a szervezetnek.

Segélyakciók Kolozsváron

Kolozsváron számos intézmény, civil szervezet, magánszemély, vállalkozás segít a menekülni kényszerülőknek. Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere Facebook-bejegyzésében közölte, a civil szféra képviselőivel létrehozták az ukrajnai menekülteket támogató csoportot és egy ehhez kapcsolódó kommunikációs platformot. Felhívják azok figyelmét, akik támogatni szeretnék a menekülteket, megtehetik a civil szféra szervezett és kialakult struktúráin keresztül, beleértve az üzleti szféra pénzügyi támogatását is, vagy közvetlenül a kolozsvári városházához fordulva.

A Sapientia EMTE kolozsvári kara arról tájékoztatott, hogy fogadóhelyszínt alakítottak ki a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola akadémiai közösségéből menekültként érkező oktatók, hallgatók, illetve hozzátartozóik számára. A Kolozsvári Operabarátok Köre is segít: kárpátaljai menekült családok számára szállást és ellátást biztosítanak, segítenek a szállításban is a határtól a kincses városig.

Több civil szervezet, jótékonysági egyesület szervez adománygyűjtést a menekültek számára, újonnan kialakított gyűjtőpontokba várják a tartós élelmiszereket, ruhákat, játékokat, pelenkákat, tisztálkodási szereket a város több negyedében.

Akad olyan panzió is, amely szállást nyújt a háború elől menekülő embereknek, sőt angolul és ukránul beszélő személyzetről is gondoskodik.

Vendéglők is felajánlották a segítségüket, egy, a Bács községhez tartozó Andrásfalván működő étterem például naponta meleg ételt biztosít az Ukrajnából érkezőknek. Magánszemélyek, köztük orvosok is vállalták, hogy segítséget nyújtanak a bajbajutottaknak, egy kolozsvári nőgyógyász például felajánlotta, hogy ingyenesen megvizsgálja a háborús övezetből elmenekülő terhes nőket, és kezeli azokat, akik sürgős nőgyógyászati beavatkozásra szorulnak. Állatvédő egyesületek a házi kedvenccel érkezőknek nyújtanak segítséget.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport