Apadnak a kutak, egyre nagyobb a vízhiány: csökken a tározók telítettsége, észszerű fogyasztásra kérik a lakosságot

Krónika 2022. július 06., 19:58 utolsó módosítás: 2022. július 07., 08:54

Románia területének több mint 70 százalékát sújtja aszály és vízhiány, emiatt a hatóságok az ivóvíz észszerű használatára kérik a lakosságot. Számos régióban, településen máris korlátozzák a szolgáltatók a fogyasztást, órákra vagy napszakokra elzárva a csapokat.

Apadnak a kutak, egyre nagyobb a vízhiány: csökken a tározók telítettsége, észszerű fogyasztásra kérik a lakosságot
galéria
Fotó: Haáz Vince

Európa számos más országához hasonlóan évtizedek óta nem tapasztalt szárazság és vízhiány sújtja Romániát, emiatt a hatóságok egyre több régióban, településen szólítják fel a lakosságot az ivóvíz észszerű fogyasztására. A jelenség egyre súlyosabb méreteket ölt, így terítékre került a bukaresti kormány szerdai ülésén is, amelyen Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter elmondta: Románia 70 százaléka érintett az aszály különböző fokozataiban.

„Az ország bizonyos vidékeit párhuzamosan sújtja a rendkívül nagy mértékű aszály, valamint a hőhullámmal érkező heves esők, viharok, jégesők. Roppant furcsa, de valós jelenség, amelyet valószínűleg a klímaváltozás okoz” – fejtette ki az RMDSZ-es tárcavezető, aki a stratégiai víztartalékok kapcsán közölte, az ország 40 víztározó tavának telítettsége jelenleg 68 százalékos. A miniszter szemléltetésképpen hozzátette, vannak olyan vidékek – például Tecuci, Adjud, Bârlad, Botoşani, valamint Csíkszereda és környéke –, ahol az elmúlt 10 hónapban lehullt csapadékmennyiség kevesebb mint a fele a korábbi években lehullt mennyiségnek. Tánczos Barna és Nicolae Ciucă kormányfő egyaránt felkérte a lakosságot, hogy viszonyuljon felelősen a jelenséghez, és lehetőleg spóroljon az ivóvízzel.

A miniszterelnök ugyanakkor felszólította az illetékes minisztereket, dolgozzanak ki koherens tervet, hogy támogassák a helyi hatóságokat abban, hogy minél jobban fel tudjanak készülni a szélsőséges időjárási körülmények előidézte hatások kivédésére és felszámolására.

Vízgazdálkodás: kulcs az észszerű használat

Az ivóvíztartalékok észszerű felhasználásának szükségességére hívja fel a figyelmet az Országos Vízügyi Főigazgatóság (ANAR) is, azt kérve a lakosságtól, ne használja a vezetékes hálózat vizét a kert locsolására vagy a medencék feltöltésére. Az ANAR és a vízi erőműveket működtető Hidroelectrica vállalat kezelésében lévő 40 víztározóban jelenleg 3,45 milliárd köbméter víztartalék áll rendelkezésre, ami elegendő az ügyfelek átlagos igényeinek kielégítésére. Júliusban azonban az előrejelzések szerint továbbra is alacsony (másodpercenként 3000 köbméter körüli) lesz a Duna vízhozama, és a kisebb folyók hozamán is meglátszik majd, hogy az utóbbi időszakban kevés csapadék hullott.

Az ANAR ezért arra számít, hogy július folyamán a víztározók telítettsége a jelenlegi 82 százalékról 62 százalékra fog csökkenni.

Az országban jelenleg Botoșani, Galac, Bákó, Neamț, Vrancea és Argeș megye 115 települését érinti a szárazság, vízhiány alakult ki a Kolozsvár közelében található Tárnica-tó által ellátott térségben is, mivel a közbeeső tározókat 2700 lakosra méretezték, de a népszerű üdülőtérségben ma már 8000 lakos fogyasztását kell ebből fedezni. „A vízkészleteink nem fogynak el, de racionálisan kell gazdálkodnunk azzal, ami van” – szögezte le a Krónikának Barabás László, az ANAR aligazgatója.

Kifejtette, az ivóvíz biztosítása prioritás, ezért kérik, hogy a lakosság megértse, a jelenlegi helyzetben nem a kert, az udvar locsolása, a medence feltöltése a legfontosabb, hanem hogy mindenkinek legyen ivóvize.

Szerinte van remény a hidrológiai helyzet javulására, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadásokra vonatkozó másodfokú riasztást bocsátott ki, és ha elegendő csapadék hull, az megmutatkozik a víztározók szintjében. Ugyanakkor a Duna vízszintje ha lassan is, de növekszik, így az energiaellátással sem lesznek gondok az aligazgató szerint. Barabás László kérdésünkre elmondta, a szárazság mellett az is gondot okozott, hogy a szolgáltatóktól érkező visszajelzések szerint 1,8-szorosára emelkedett a vízfogyasztás, különösen az esti órákban, ami azt jelzi, hogy sokan locsolják a zöldövezetet, a kertjüket. Arra vonatkozó kérdésünkre, mit tehet a lakosság, ha már nem használhatja a vezetékes vizet locsolásra, Barabás rámutatott, erre vannak egyszerű megoldások, az esővíz felfogása „nem nagy tudomány”.

Fotó: Kisréti Zsombor

Gyerekkoromban a nagyszüleim hordóba fogták fel az esővizet a csatornából, és azt használták öntözésre, de nagyobb rendszerben is alkalmazható ez a megoldás. Ma már sok nagy cég felfogja az esővizet, és azzal öntözi a zöldövezetet”

– hívta fel a figyelmet Barabás László. Az igazgatóhelyettes arra is kitért, előfordul, hogy a víztározó tele van ugyan, de a rendszer nem bírja a nagyobb fogyasztást, fel kellene újítani, növelni kell a kapacitását.

Tározókkal a vízhiány ellen

Románia rendelkezik vízgazdálkodási stratégiával, több terv, fejlesztés áll előkészítés alatt, amely új vizes övezetek megalkotására, víztározók létrehozására, a meglevők felújítására, árvízvédelmi munkálatokra vonatkoznak. Barabás László közölte, rég elkezdett víztározókat próbálnak befejezni, de ezt rengetegen ellenzik. Utalt arra, hogy a Fehér-Körösön épülő mihelenyi (Hunyad megye) víztározó gátja miatt a Declic civil szervezet feljelentette a vízügyi főigazgatóságot arra hivatkozva, hogy az 1987-ben megkezdett munkálatokra nincs érvényes építkezési engedély. „A víztározók ellenzői most meggyőződhetnek, hogy ezek a létesítmények mennyire fontosak, a vizet össze kell gyűjteni, tárolni, majd szép lassan leengedni” – mondta az aligazgató.

Kifejtette, a vízgyűjtő tavak mellett új élőhelyek alakulnak ki, a párolgás következtében nagyobb a nedvesség, jobban nő a növényzet, ilyen esetben éppen a zöld szervezetek érdekeltek abban, hogy ezt az élőhelyet adminisztrálják, tehát nincs mindig logika a tiltakozások mögött.

Fotó: Haáz Vince

„Igyunk többet, fogyasszunk kevesebbet”

A szárazság miatt az ország több térségében a helyi szolgáltatók csak bizonyos órarend alapján biztosítják az ivóvízellátást. A Maros megyei Szászrégen térségében lévő falvakban például naponta csak néhány órán át, egyes mezőségi településeken pedig csak háromnaponta folyik víz a csapból. A Máramaros megyei Miszbányán és Kupsafalván csak reggel 6-tól 10 óráig és délután néhány óráig folyik a vezetékes víz. Hasonló a helyzet a Digi 24 hírtelevízió Konstanca megyei tudósítója szerint a Fekete-tenger partján lévő Corbu községben is, ahol az ott nyaraló turistákat is kellemetlen meglepetésként érte a vízkorlátozás.

A háromszéki vízszolgáltató arra kéri fogyasztóit, kánikulában a napi megszokott vízfogyasztásukat növeljék minimum egy literrel, tehát igyanak több vizet, másrészt spóroljanak a vízfogyasztással, az ivóvizet ne használják öntözésre.

Kozsokár Attila, a Kovászna megyei szolgáltató igazgatója közölte, a szárazság már így is több településen okoz gondot, és ha nem sikerül együttműködésre bírni a fogyasztókat, akkor kénytelenek lesznek „porciózni a vizet”, vagyis naponta néhány órára elzárni a csapokat.

Maros megyében a legnagyobb gondok a Mezőségen vannak, ahol a krónikus vízhiány évtizedek óta megoldatlan probléma.

Mióta a regionális szolgáltató, az Aquaserv az igényelt mennyiségnél kevesebbet szállít, a Marosvásárhelytől 60 kilométerre fekvő, városi rangra emelt Nagysármáson például mindössze háromnaponta sikerül feltölteni a település tartályait. „Ez azt jelenti, hogy vannak olyan falvak és utcák, ahol akár három napig nincs vezetékes víz. Számunkra a prioritást a tömbházlakók jelentik, akik nem rendelkeznek egyéb vízforrással, az illemhelyeiket pedig mindenképpen le kell húzzák” – magyarázta Trombitás Jolán alpolgármester. A helyiek többsége egyelőre megbékült a krízishelyzettel, azonban az elöljáró szerint akadnak olyan lakók is, akik kijelentették: márpedig ha fizetnek, senki nem korlátozhatja a fogyasztásukat. A Vásárhelyhez lényegesen közelebb fekvő Mezőbándon is problémát jelent a vízellátás, a helyzet azonban korántsem olyan súlyos, mint Sármáson, itt csak időnként zárják el a vízcsapot egy-egy utcában. Horváth Árpád alpolgármester szerint a község napi átlagfogyasztása 900 és 1000 köbméter között szokott mozogni, ehhez képest az utóbbi napokban csak 700 köbméter vízhez jutottak. „Szerencsére a bándiak kúttal is rendelkeznek, a kertek locsolását ebből oldják meg. Nálunk nincsenek nagy virágtermesztők vagy zöldségesek, így a víz egyelőre elegendő az öntözésre” – fejtette ki Horváth, aki ettől függetlenül nagyon várja az esőzéseket.

A kutak valóban kezdenek kiapadni Maros, Hargita, Szeben, Beszterce-Naszód és Kolozs megye hozzánk tartozó térségeiben, de sem a Maros, a két Küküllő, az Aranyos, sem a Luc hozamával nincs gond”

– szögezte le a Krónikának Călin Fokt. A vízügyi hatóság szóvivője fontosnak tartotta kiemelni, még nem jutottak oda, hogy figyelmeztetniük kellene a nagyobb fogyasztónak számító ipari egységeket. Ráadásul a zetelaki és a bözödújfalui víztározó bármikor tartalékalapként szolgálhat. Arra a kérdésre, ilyen körülmények között miért vannak fennakadások a vízellátással, Fokt csak találgatásokba tudott bocsátkozni. Szerinte vagy a szolgáltató Aquaserv nem képes műszakilag a helyzet magaslatán állni, vagy a lakossági fogyasztás nőtt a kánikula miatt.

A Szilágy megyei Krasznán egyelőre nincsenek gondok a vízellátással, de a hozzá tartozó kisebb településeken már problémát jelent a vízhiány. Kovács István polgármester elmondta, a községközpont ellátását a Szamos Vízszolgáltató Vállalat megyei kirendeltsége biztosítja, és azokon a településeken – például Máron faluban –, amelyek nincsenek rácsatlakoztatva a rendszerre, szükség volt rövidebb időre szüneteltetni az ellátást. Az elöljáró szerint elsősorban azokban a háztartásokban vannak problémák, ahol kutakból használják a vizet, hiszen nagyon kevés a víz, vagy teljesen kiapadtak. Több felkérés is érkezett az önkormányzatokhoz, hogy segítsék őket vízzel, ilyen esetekben víztartályos vagy tűzoltóautóval szállítják a vizet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport