Ahol nemcsak az érem számít: összetartást erősítő az erdélyi középiskolások egyre dinamikusabb sportolimpiája

Kiss Judit 2023. szeptember 25., 19:11 utolsó módosítás: 2023. szeptember 25., 20:00

Nagy mértékben növekszik az érdeklődés az erdélyi magyar középiskolások számára szervezett kolozsvári sportolimpia iránt: az idei megmérettetésre megduplázódott a résztvevő diákok száma a 2015-ös indulás óta. A hétvégén zárult, hetedik alkalommal szervezett kolozsvári sportolimpián 11 sportágban mérkőzött meg 800 diák. Résztvevő testnevelés tanár, dobogós diák és szervező értékelte a Krónikának a megmérettetést, amelynek nemcsak az éremszerzés a célja.

Ahol nemcsak az érem számít: összetartást erősítő az erdélyi középiskolások egyre dinamikusabb sportolimpiája
galéria
Kilenc erdélyi megye 25 tanintézetéből érkeztek középiskolások a kolozsvári megmérettetésre Fotó: Sportolimpia/Facebook

Nemcsak az eredményekre való hajtás, hanem az összetartás és kitartás is hangsúlyosan jellemzi az erdélyi magyar középiskolások sportolimpiáját, amelyre idén 800 fiatal érkezett Kolozsvárra. A hétvégén zárult, négynapos megmérettetést immár 7. alkalommal tartották, 11 sportágban és 45 versenyszámban versengtek a középiskolások: asztalitenisz, atlétika, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, lábtenisz, röplabda, sakk, strandröplabda, streetball, úszás.

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Matei Linda testneveléstanárt, Beke-Szabó Hanna résztvevő végzős diákot és Boros Miklós szervezőt, sportújságírót kértük arra, összegezze benyomásait, értékelje ki a Krónikának a sportolimpiát.

A rendezvényre Kolozs, Maros, Bihar, Hargita, Szatmár, Szilágy, Hunyad, Brassó, Kovászna megye 25 tanintézetéből érkeztek versenyzők.

Matei Linda, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum testneveléstanára a sportolimpián Fotó: Sportolimpia/Facebook

Az RMDSZ, a Communitas Alapítvány, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, az Erdélyi Ifjúsági Sportegyesület és a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása által szervezett rendezvény

nem titkolt célja, hogy a résztvevők ne csak a pályán, hanem az iskolai közösségben is igazi csapatként működjenek, hiszen a sport szeretete, szenvedélye túlmutat önmagán.

Korrekt, civilizált szurkolás

Matei Lindától, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum testneveléstanárától – aki a korábbi években is jelen volt diákjaival a megmérettetésen – azt kérdeztük, miként látta az idei olimpiát, miben volt más a 2023-as rendezvény, mint a korábbiak. „A tanév első két hete számunkra, testnevelő tanárok számára évek óta a sportolimpiáról szól. Rengeteg adminisztratív munkával jár Erdély legrangosabb sportversenyére előkészülni, de annál nagyobb az öröm és az elégtétel, amikor szemtanúi lehetünk a tehetséges sportoló diákok teljesítményének” – mondta Matei Linda.

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Hozzátette,

a sportolimpia intenzív három napja reggeltől estig tartó, rendkívül izgalmas, dinamikus és szórakoztató eseménye Kolozsvárnak, amit imádnak a résztvevő diákok és a tanárok is.

„Az idei rendezvény abban volt más, hogy a 33 helyett 45 versenyszámba írathattuk be a gyerekeket. Új sportágként a sakk, új versenyszámokban pedig többek között női lábtenisz és a streetball dobóversenyek is bekerültek a listába. Nagyszerű időjárást fogtunk ki, ami nagyon sokat segített abban, hogy a versenyek zavartalanul és kellemes, nyári hangulatban menjenek végbe” – mondta a testneveléstanár. Megkérdeztük Matei Lindától azt is, miként tapasztalja, a gyerekek hozzáállásában vannak-e változások, fejlődések – mondjuk ami a lelkesedést illeti.

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Kiemelte,

a gyerekeken – főleg azokon, akik már több éve részt vesznek a sportolimpián – egyértelműen látszik a fejlődés, nemcsak sportteljesítményben, de főleg viselkedésben.

„Ez a verseny ugyanis nem csak az érmekről meg a diplomákról szól, hanem a nevelésről is. Idén főleg a szurkolás terén volt megfigyelhető a civilizált és korrekt viselkedés. Ami a lelkesedést illeti, kétség sem férhet hozzá, hogy azok a gyerekek, akik szeretnek mozogni, sportolni, versenyezni, a legodaadóbbak. Felemelő és büszkeséggel eltöltő érzés olyan diákok mögött állni tanárként, akik emberfeletti áldozatokat képesek hozni az iskolájukért, a városukért” – húzta alá a testneveléstanár.

Izgulás, izomláz, időkorlátok

Fantasztikus élményt jelentett a sportolimpia Beke-Szabó Hanna számára, aki a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum végzőseként több sportágban vett részt – nagy sikerrel – a megmérettetésen. Mint megkeresésünkre kifejtette, a rendezvény egyszerre volt izgalmas és megpróbáltatásokkal teli, mindenki kedves és nyitott volt, így sok új barátsággal és emlékkel gazdagodott.

Beke-Szabó Hanna (jobbra) a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum végzőseként több sportágban is részt vett – nagy sikerrel – a megmérettetésen Fotó: Sportolimpia/Facebook

„Nem csak csapatsportban, hanem egyéniben is sikerült kiemelkedően teljesítenem: lány streetballban és vegyes páros lábteniszben első helyet, míg lány fociban és egyéni lábteniszben második helyet sikerült elérni. És persze nagyon jó hangulat alakult ki, ami az egész versenyt végigkísérte” – mondta Beke-Szabó Hanna.

Arra is kitért, hogy a rendezvényen sajnos nem volt minden zökkenőmentes számára. „Persze voltak kétségek és kudarcok is, amelyek próbára tették a képességeimet. Nehéz volt az időkorlátokat betartani, mivel több eseményre kellett elérnem és ezeket egyszerre időzítették, így nehéz volt időben megjelennem. A fizikai megpróbáltatások is néha gondot jelentettek, kevés idő maradt két meccs között arra, hogy helyrejöjjek vagy megpihenjek” – ecsetelte a diáklány. Mint részletezte, ez főleg a lábtenisz döntőre volt érvényes, hiszen azelőtt két kosármeccsen is kellett teljesítenie.

Nem csak az izgulás, hanem az izomláz is megnehezítette a feladatunkat. Szerencsére a csapattársammal biztattuk egymást és sikerült megnyernünk a döntő szettet is. A tornatanáraim, a csapattársaim és a szurkolók támogatása sokat jelentett,

segítettek, hogy legjobb formámat tudjam nyújtani. Úgy érzem, kiváló körülmények és kellemes társaság volt a mostani sportolimpián is” – összegzett Beke-Szabó Hanna.

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Öt sportággal indult, mára tizenegyet kínál az olimpia

A sportolimpia alakulását, lebonyolítását a kezdetektől aktívan követő Boros Miklós szervezőt, sportújságírót arra kértük, értékelje a Krónikának az idei rendezvényt. „Kaotikus, idegőrlő, kimerítő, mégis gyönyörű három napos rohanás volt a Babeș-parkban. Jó, tudom, hogy hivatalosan Iuliu Hațieganu Egyetemi Sportpark a neve, de nekem régi kolozsváriként a mai napig csak Babeș… Ez az, amit a helyszínen levők látnak belőle. Nekünk, szervezőknek több hetes adminisztratív és logisztikai kihívás, hogy ebben a három napban 800 diák és tanár megvívhassa a maga küzdelmeit a sportpályákon” – fejtette ki Boros Miklós. Mint sorolta, ide tartozik a szabályzat- és programkészítés, nevezések elkönyvelése és ellenőrzése, szállások és étkezés biztosítása, bíróküldés, eredmények feldolgozása, a versenyek és a hangulat megörökítése – és mint mondta, biztos, hogy rengeteg apró dolgot kihagyott még.

Fotó: Sportolimpia/Facebook

„Talán egyetlen ember van, aki átlátja az egészet, és az Grabán Zsolt főszervező. És biztos, hogy senki nincs, aki mindenütt ott tud lenni.

11 sportág 45 versenyszámát mind megnézni fizikai lehetetlenség. Van, ami csupán pár órás verseny, mint az úszás vagy az atlétika, a csapatsport versenyei viszont tényleg három napon át zajlanak” – mondta lapunknak Boros Miklós.

Kifejtette, neki évek óta az úszás és a kosárlabda jut, idén ezek mellett még néhány percre be tudott nézni a streetball, a sakk, a strandröplabda és a lábtenisz meccseire, a többiről csak hallomásból tud, asztaliteniszből például még semmit nem látott, amióta bekerült a programba.

Fotó: Sportolimpia/Facebook

„A fejlődés, ha a számokat nézzük, hatalmas. 2015-ben öt sportággal és 16 versenyszámmal kezdődött a sportolimpia, a résztvevő diákok száma pedig megduplázódott azóta. A színvonal persze, mint minden amatőr versenyen, elég vegyes, de az mindenképpen látszik, hogy aki itt van, az szereti a sportot, a mozgást, és a többségnek azért komoly sportmúltja és -alapjai vannak” – fejtette ki a szervező.

Azt is elmondta, meglátása szerint a diákoknak biztosan jó buli az olimpia, ő pedig pozitívan értékeli, hogy vannak ötleteik, elképzeléseik a sportolimpia jövőjével kapcsolatban is.

Fotó: Sportolimpia/Facebook

„Idén például a 100 méteres úszószámok vagy a női lábtenisz éppen a versenyzők tavalyi kérései alapján kerültek be a programba. A végén mindenki hullafáradt, de közben már a hazafele tartó villamoson azon kattog az agyam, hogy az idei tapasztalatokból és a diákok ötleteiből, tippjeiből mit lehetne a 2024-es Sportolimpia programjába beépíteni” – mondta Boros Miklós.

Fotó: Sportolimpia/Facebook

A marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum érte el a sportolimpia éremtáblázatán az első helyezést összesen 19 éremmel, ebből 13 arany, 3 ezüst és 3 bronz – közölte hétfőn az RMDSZ hírlevele. Ismertetésük szerint idén először a megmérettetés valamennyi első helyezettje havi 450 lejes érdemösztöndíjban részesülhet. Ezt a szülők vagy a tanárok kell az iskoláknál kérvényezzék. A második helyen a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum végzett, amelynek diákjai összesen 20 érmet gyűjtöttek össze, ebből: 7 arany, 9 ezüst és 4 bronzérem. Harmadik helyezett a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium, összesen 20 éremmel, amelyből 4 arany, 9 ezüst és 7 bronz.

Idézi a hírlevél Grabán Zsolt főszervezőt, miszerint 24 oktatási intézmény képviseltette magát az idei megmérettetésen, amelyen összesen 743 diák volt jelen, emellett az őket felkészítő 64 testnevelő tanár és edző, valamint 90 szervező és önkéntes.

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Fotó: Sportolimpia/Facebook

Fotó: Sportolimpia/Facebook

{K1}

{K2}

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport