Rekordot dönt a hőség, viharokra is számítani lehet

Hírösszefoglaló 2017. június 30., 11:52

Vörös jelzésű hőségriadót adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország 19 megyéjére és a fővárosra. A riasztás este 21 óráig érvényes. Viharokra, felhőszakadásokra és jégesőre is számítani lehet.

Fotó: Veres Nándor

A meteorológusok szerint Bukarestben, valamint Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vaslui és Iaşi megyében, illetve Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău és Neamţ megye sík vidékein 38 és 41 Celsius-fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet,

Olténia és Munténia déli régióiban pedig 42-44 fokos hőségre is számítani kell,

írta az Agerpres. A hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a kritikus értéket, 82-84 is lehet.

Ugyanakkor narancssárga jelzésű kánikulariadó van érvényben 21 óráig a következő megyékben: Tulcea, Constanţa, Brassó, Kovászna, Botoşani, Mehedinţi, Gorj és Suceava megye nagy része, valamint Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova és Buzău megye északi, Vrancea, Bacău és Neamţ megye nyugati része. A felsorolt régiókban 36 és 38 Celsius-fok körül alakul a nappali maximális hőmérséklet, a hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a kritikus, 80-as értéket.

Sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben Maros, Hargita és Szeben megyében,

itt 33 és 36 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet.

Az ANM figyelmeztet, hogy szombat délután és szombatról vasárnapra virradó éjszaka az ország északi, észak-keleti és középrégióiban, valamint a Keleti-Kárpátokban viharokra, felhőszakadásokra és jégesőre is számítani lehet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat