Dragnea: az „autonóm” polgármesteri hivatalok felelőssége, hogy jut-e pénz fizetésekre

Hírösszefoglaló 2017. október 25., 14:45

A polgármesteri hivatalok autonóm módon dönthetik el, a költségvetési keretükből mennyi pénzt fordítanak fizetésekre és mennyit fejlesztésekre – jelentette ki Liviu Dragnea szerdán Nagykárolyban.

Liviu Dragnea a román hadsereg napján Nagykárolyban Fotó: Liviu Dragnea Facebook-oldala

A Szociáldemokrata Párt és a képviselőház elnöke ezzel arra az újságírói kérdésre válaszolt, amely azt firtatta, hogy felmérték-e az egységes bértörvény hatását. Az Agerpres beszámolója szerint azt is szóvá tették a sajtó munkatársai, hogy több polgármesteri hivatalnak nem maradt pénze az alkalmazottak bérének kifizetésére.

„Erről nem hallottam. Minden polgármesteri hivatal autonóm, a helyi tanács döntései alapján, szabadon határozhat a beosztásokról, szervezeti felépítésről, költségvetésről. Ők döntik el, mennyi pénzt különítenek el a fizetésekre és mennyi pénzt a fejlesztésekre.

Rendelkeznek ezzel az autonómiával, amit ők kértek, és helyesen kérték, mert ez európai elv. Ugyanakkor felelősek is a döntéseikért”

– mondta Dragnea.

A képviselőház elnöke szerdán Mihai Tudose kormányfővel és Mihai Fifor védelmi miniszterrel együtt látogatott el Nagykárolyba, ahol részt vesznek a román hadsereg napja alkalmából szervezett ünnepségen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat