A bukaresti szociálliberális kormányt bírálták az Európai Néppárt képviselői a román fővárosban

Hírösszefoglaló 2019. március 16., 15:04 utolsó módosítás: 2019. március 16., 16:29

A romániai régiók és városok, a helyi közösségek jelentős fejlődést értek el a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetése alatt, ám ez elakadt a jelenlegi inkompetens szocialista hatalom miatt – jelentette ki szombaton Michael Schneider, a Régiók Bizottsága néppárti frakciójának vezetője az Európai Néppárt (EPP) helyi és regionális vezetőinek bukaresti csúcstalálkozóján.

Antonio Lopez Isturiz Fotó: PNL

Véleménye szerint Romániában „egy szűk körű csoport személyes érdekeit érvényesíti, hogy politikai és anyagi előnyökhöz jusson”.

Antonio Lopez Isturiz White, az EPP főtitkára úgy fogalmazott, hogy Románia egy mintaország, viszont a jelenlegi kormány egy „csőd”.

„Ez egy csődkormány. Nem ez Románia képe külföldön. Romániáról mint a hatékony, szerény, keményen dolgozó, kreatív emberek hazájáról beszélnek. A román diaszpóra hozzájárul Spanyolország fejlődéséhez” – jelentette ki az Agerpres szerint a főtitkár, aki hozzátette: abszurd, hogy míg Spanyolországban elégedetlenek az emberek, hogy túl sok autópálya épül, itt azért tiltakoznak, hogy nincs.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat