Jót tesz a versengés a csapatszellemnek – Tanárok és középiskolások a két év kihagyás után megszervezett sportolimpiáról

Tóth Gödri Iringó 2022. szeptember 24., 09:00

Leginkább pozitív, ösztönző élményekkel gazdagodnak a kolozsvári sportolimpián az Erdély különböző részeiből érkezett középiskolások – mondták el a keddtől vasárnapig tartó rendezvénysorozaton részt vevő tanárok, diákok a Krónikának.

Jót tesz a versengés a csapatszellemnek – Tanárok és középiskolások a két év kihagyás után megszervezett sportolimpiáról
galéria
Lendület. A hatodik alkalommal tartott kincses városbeli sportolimpia ösztönző erőt jelent a részt vevő középiskolások számára Fotó: Sportolimpia/Facebook

Erdély 29 iskolájából közel 800 diák érkezett a kincses városban megszervezett Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiára, melyet idén hatodik alkalommal tartanak. Az RMDSZ, a Communitas Alapítvány, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, az Erdélyi Ifjúsági Sportegyesület és a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása szervezi a megmérettetést.

A keddtől vasárnapig tartó rendezvény helyszínein, a kolozsvári Iuliu Hațieganu Sportpark pályáin és termeiben faggattuk az ország legkülönbözőbb pontjairól érkezett középiskolásokat és tanáraikat tapasztalataikról. Az ötnapos olimpián a különböző helyszíneken különböző sportágakban mérhetik össze magukat a labdarúgástól az atlétikán át a strandröplabdáig.

Ösztönzi a fiatalokat a sportolimpia

Matei Linda, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum tanára, a rendezvény egyik alaprésztvevője kollégáival együtt idén az iskola 58 diákját kísérte el a rendezvényre, ahol ő maga főleg az egyéni sportokat felügyeli.

Nagyon sok versenyszámban részt veszünk, de vannak eredmények is.

Például atlétikában nyertünk távolugrásban, 800 és 1000 méter síkfutásban, férfi súlylökésben második helyeket szereztünk, streetballban harmadikok lettünk, asztaliteniszben is nyertünk díjakat, illetve ma még lesz kosár- és röplabdameccsünk is” – sorolta.

György Katalin kosárlabda bírónak tanul Fotó: Tóth Gödri Iringó

A tornatanárnő azt is elmondta, hogy a diákoknak újdonság ez a verseny, hiszen nem voltak az előző kiadásokon – a kétéves kimaradás miatt –, így nincs meg az újratalálkozások varázsa, hogy „áh, téged már láttalak, veled már versenyeztem, tudom, mire vagy képes”. Minden friss és új – összegezte a rendezvény első, igencsak hűvös délutánján.

Elmesélte, hogy a gyerekeken, fiatalokon látszik, hogy mennyire örülnek annak, hogy végre megmutathatják, hogy mire képesek, hogy végre „kiadhatják magukból, ami bennük van”. A tanárnő kiemelte, nemcsak az idei, hanem előző évi tapasztalatai alapján is azt mondhatja, a rendezvény nagy löketet tud adni a fiataloknak, akár arra, hogy a sportot „komolyabban” vegyék.

Idén is van olyan diákjuk, aki a sportolimpia apropóján kezdett komolyabban érdeklődni a súlylökés iránt.

Hozzátette, hogy természetesen az éremnek két oldala van, sajnos azt is tapasztalja, hogy sokan csak egy ösztöndíj reményében jönnek el a versenyre, remélik, hogy ha diplomát kapnak, akkor azért pénzjutalom is jár.

„Hallom a gyerekektől, hogy az érdekli őket, hogy kapnak-e pénzt azért, ha szereznek egy diplomát. Ez nagyon elszomorító, hisz, aki igazán szívből sportol, az nem anyagi javakért csinálja. Nem olyan rózsaszín minden, mint ahogy látszik, hogy ennyi sportkedvelő gyerek van. De persze megoszlik, hisz főleg akik régebb óta sportolnak, legyintenek, hogy nem számít a pénz, a lényeg, hogy jó verseny volt” – fejtette ki.

Matei Linda hozzátette, a tanárokon is látszik, hogy nagyon örülnek a rendezvénynek, a találkozás lehetőségének. Elmondta, az első este tartott beszélgetésen Novák Eduárd sportminiszter és Kallós Zoltán oktatásügyi államtitkár is jelen volt. Több mint 50 erdélyi középiskolai testneveléstanárral egyeztetett a két politikus, akik elmondták, dolgoznak azon, hogy a diákoknak minél több lehetőségük legyen a sportolásra az iskolában, de az iskolán kívül is.

Az Országos Sportstratégia egyik alappillére is az iskolai és a tömegsport fejlesztése.

Matei Linda szerint mindenképp jó lenne, ha az ilyen alkalmakkal tartós ismeretségek, akár barátságok alakulnának, olyanok, amik egyfajta kezdetet jelentenek arra, hogy az erdélyi, kolozsvári sporttanárok bizonyos időközönként megbeszéljenek, megvitassanak aktuális vagy problémás kérdéseket.

Fotó: Tóth Gödri Iringó

„Van az egésznek egy táborfeelingje. Délután azon kaptam magam, hogy olyan, mintha már egy hete itt lennék. Mindenki ismer mindenkit, tudja, kinek mi fáj, kihez mikor nem lehet hozzászólni. Szerintem ez azért van, mert itt az embereknek ugyanaz az érdeklődési körük, szeretik a sportot, a versengést. Átérezzük, értjük egymás küzdelmét, és ez egy olyan dolog, amitől én újra és újra libabőrös leszek, ezért az érzésért megéri” – magyarázta.

Leglelkesebb szurkolók a krasznaiak

Boros Árpád diákjaival a Szilágy megyei Krasznáról érkezett kollégájával együtt, ő a lány kézilabdacsapat, kollégája pedig a fiú kézilabdacsapat edzője. A pedagógus a sportolimpia minden kiadásán részt vett, de csapata tagjai, akik 9–10. osztályosok, mind először próbálják ki magukat a kolozsvári versenyen.

Az edző elmondása szerint a lányok nagyon élvezik a rendezvényt, a közös „kiszállás”, a versengés nagyon jót tesz a csapatszellemnek – annak ellenére, hogy első nap nem voltak a legfényesebbek az eredményeik.

Szerencsére támogatásban nincs hiány, Boros Árpád elmondta, hogy minden évben kiemelték, hogy ha létezne a sportolimpián olyan díj, hogy a legjobb, leglelkesebb szurkolók, akkor azt biztos Kraszna vinné haza – idén is feliratos zászlókkal, éljenezve, skandálva ülnek a nézőtéren a fiatalok, a fiúk szurkolnak a lányoknak, a lányok a fiúknak.

Boros Árpád azt is megjegyezte, hogy nagyon elégedettek a szervezéssel, a játékok lebonyolításával, a szállással, étkezéssel, tájékoztatással, tulajdonképpen mindennel – külön pozitívum, hogy városnézésre is volt idejük. Az edző elmondta, hogy vannak olyan volt diákjaik is, akik részt vettek a rendezvény előző kiadásain, és aztán Kolozsváron sportoltak tovább, a kincses városban tanultak sportot, és ez lehetőségeket mutat a diákoknak.

Boros Árpád azt is elmondta, hogy Krasznán többnyire csak hobbiként sportolnak a fiatalok, mivel a településen nincs sportklub, illetve a legközelebbi klub Zilahon van, ám az, hogy ott románul folyik minden tevékenység, gyakran elriasztja a diákokat.

Dénes Adrienn és Șuteu Cyntia a Szilágy megyei Szilágysomlyóból Fotó: Tóth Gödri Iringó

Sokak számára ez az első sportolimpia

Szabó Előd, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium pedagógusa szintén a sportolimpia egyik „alapembere”, már az előző öt évben is ő felelt a kézilabda sportágért, edzőként és bíróként egyaránt tevékenykedik. Kiemelte, hogy mindig szívesen jön, megteszi, amit tud, hogy színvonalas lehessen a rendezvény.

Hozzátette, lelkesedése nem lankadt a két év kimaradás miatt, de furcsa azt tapasztalni, hogy tulajdonképpen egy olyan generáció vesz részt az idei rendezvényen, akiknek ez többnyire az első alkalom, hogy megszakadt egyfajta folytonosság, mindenki egy új ismeretlen világba csöppent bele.

A legtöbben valami teljesen ismeretlenbe csöppentek bele.

De szerencsére nálunk, a Márton Áronban az a 2–3 gyerek, aki már 2019-ben is volt, nagyon lelkesen buzdította a kisebbeket, hogy jöjjenek” – fejtette ki. András János, a kolozsvári János Zsigmond Kollégium tanára az asztalitenisz sportágat felügyelte, ő is egy kezdettől fogva visszajáró pedagógus.

Torkos Noémi hazai terepen van Fotó: Tóth Gödri Iringó

Bár az asztaliteniszben azt tapasztalta, hogy kevesebb volt a résztvevő, mint a legutóbbi kiadáson, úgy véli – például a keddi megnyitó tapasztalatai alapján is, hogy a gyerekek szép számban, lelkesen vannak jelen.

Hozzátette, a sok jó élmény ellenére persze néha vannak apróbb nehézségeik, bosszúságaik is,

például az asztalitenisz egyik nyertesétől vissza kellett vegyék az első díjat, mert kiderült róla, hogy leigazolt játékos – és ez a sportolimpián kizáró ok. Kiemelte, hogy a helyzet félreértés, és nem szándékosság miatt alakult ki, ezenkívül pedig nagyon szép, élvezetes, jó meccsek voltak a sportágban a szerdai napon.

Kosárlabdabíróként is érkezett egy diáklány

Torkos Noémi, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum tizedikes diákja több sportágban is kipróbálta magát: a kosárcsapat tagjaként és asztaliteniszezőként pályára, illetve asztal mellé állt. Elmondása szerint röplabdára is jelentkezett, de oda már nem került be.

A magát sportos, sportkedvelőnek valló diáklánynak ez volt az első sportolimpiája, és a rendezvény nagyon pozitív élményt jelentett, ahol sok tapasztalatot gyűjtött.

Mivel szeretné a sportot és a sport szeretetét népszerűsíteni, reméli, hogy jövőre több osztálytársát is meg tudja majd győzni, hogy vele tartsanak, ugyanis idén csak hárman vettek részt az osztályából. Dénes Adrienn és Șuteu Cyntia a Szilágy megyei Szilágysomlyóból érkezett, tizenegy másik diákkal együtt, mindketten röplabdáznak.

Fotó: Tóth Gödri Iringó

A lányok kiemelték, nagyon jó a rendezvény hangulata, a közös szurkolás is nagy élmény, minden iskolatársuknak szorítanak, igyekeznek megnézni egymás mérkőzéseit, versenyszámait. Míg Adrienn csak hobbiszinten sportol, Cyntia komolyabban érdekelt a témában – bár nem röplabdában, hanem fociban –, ennek ellenére mindketten lelkesen mondtak igent, amikor a tornatanáruk felvetette a részvétel lehetőségét.

Az első tapasztalatok után mindketten úgy érzik, hogy minél többeknek ajánlanák, hogy próbálják ki a sportolimpiát.

A diákok nem csak versenyzőként vehetnek részt a sportolimpián, például a 12. osztályos György Katalin, aki Marosvásárhelyről érkezett, kosárlabdabíróként vesz részt a rendezvényen. A fiatal lány Marosvásárhelyen is bíráskodik, és a „mentora” kérte fel, vetette fel az ötletet, hogy jöjjön el „dolgozni” és tanulni.

Fotó: Tóth Gödri Iringó

„Nagyon jó tapasztalat. Végre tudok tanulni. Tény, hogy sok a meccs egymás után, sűrű a program, de épp ez a lényeg, hogy bele kell jönni. Nemrég kezdtem el bíráskodni, és itt tényleg lehetőségem van a tapasztaltabb bírótársaimtól tanulni” – magyarázta a Bolyai Elméleti Líceum tanulója.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport