Kovács Eszter , Szatmári Bence 2019. május 13., hétfő

Véget ért a diákbuli-maraton – számos feladatban mérettettek meg az erdélyi magyar egyetemisták

Visszaülhetnek az iskolapadba a számos élménnyel és emlékkel gazdagabb egyetemisták, ugyanis szombaton és vasárnap éjjel lezárultak az Erdély-szerte rendezett diáknapok.

Bede Laura , Kovács Eszter 2019. május 07., kedd

Erdély-szerte ünnepel a magyar diákság – hazai és külföldi előadók lépnek fel az egyetemistákat megszólító rendezvénysorozatokon

Több ezer egyetemista „teszi le” a könyvet pár napra, ugyanis ezen és a következő héten ügyességi és sportversenyeken bizonyíthatnak, valamint reggelig bulizhatnak. A diáknapokat Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Nagyváradon is megszervezik.

Kovács Eszter 2018. december 06., csütörtök

Gasztrofotó: az ennivaló látványért

Vizuális világban élünk, a közösségi média térhódításával mondhatnánk: csak az van, ami fent van a Facebookon vagy az Instagramon. A vendéglátóipar is felzárkózott a trendhez, most már Erdélyben és Székelyföldön is elterjedt a gasztrofotózás.

Kovács Eszter 2018. november 21., szerda

Térképre kerül, amit érdemes megmutatni a székelyföldi gasztrovilágból

Hamarosan megjelenik Erdély első gasztrotérképe, az igényes kiadványhoz pedig weboldal is társul majd. A projekt ötletgazdája és életre hívója Sándor Barna, a Gasztrománia blog működtetője, aki már végigkóstolta Erdélyt, Székelyföldet. Vele beszélgettünk.

Kovács Eszter 2018. november 07., szerda

Tétova Ínyenc – Kalandozások Gasztronómiában

A mindennapi főzésben talán nem is maga a főzés a legnehezebb, hanem az, hogy változatos, egészséges és finom ételekkel rukkoljunk elő, lehetőleg úgy, hogy az otthon már eleve meglévő alapanyagokat használjuk.

Legnézettebb