Szerződést hosszabbított bukaresti csapatával Cristina Neagu, ő lehet a legjobban fizetett közalkalmazott

Krónika 2019. május 22., 12:34 utolsó módosítás: 2019. május 22., 12:40

Újabb egy évre szóló szerződést írt alá a Bukaresti CSM kézilabdacsapatával Cristina Neagu, akit 2018-ban a világ legjobb női játékosának választott a nemzetközi szakszövetség (IHF).

Cristina Neagu egy évvel hosszabbított a bajnokságban második helyen végzett Bukaresti CSM-mel Fotó: Cristina Neagu/Facebook

A fővárosi klub keddi közleményében hangsúlyozza, prioritást jelentett számára a világ legjobb játékosának a keretben tartása, ezért „a Bukaresti CSM és Cristina Neagu úgy döntöttek, hogy együtt mennek tovább, a sportoló újabb egy évre szóló szerződést írt alá”.

Cristina Neagu azt mondta, nehéz idényen van túl az együttes, amellyel azonban továbbra is meg szeretné nyerni a Bajnokok Ligáját.

„A lelkemmel választottam és a hosszabbítás mellett döntöttem, mert amint azt két évvel ezelőtti hazatérésemkor is mondtam, nagyon szeretnék BL-t nyerni egy romániai csapattal. Nagyon nehéz volt a csapat számára a nemrég lezárult idény, nem a várt eredmények születtek, de én hiszem, hogy ez az együttes többet tud és többet érdemel. Még erősebben fogunk visszatérni” – idézte az Agerpres hírügynökség a decemberi elülső keresztszalag-szakadása miatt műtétetn átesett, emiatt jelenleg lábadozó Neagut.

A szerződés részleteire, a kézilabdázó fizetésére nem tér ki a közlemény, február elején azonban a klub vezetősége azt közölte, hogy „az előző megállapodásban szabta keretek közé illeszkedő” ajánlatot tettek az eddigi pályafutása során négyszer (2010-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2018-ban) a világ legjobbjának választott kézilabdázónak. Cristina Neagu egyébként korábban menedzsere útján eddigi, 17 500 eurós fizetésének megemelését kérte a bukaresti önkormányzat által finanszírozott klubtól, annak vezetősége azonban azt közölte, hogy nem tud nagyobb bért biztosítani. A bukaresti sportsajtó úgy tudja, hogy Neagu fizetését végül 18 ezer euróra emelték, ezáltal a legjobban fizetett közalkalmazott lett Romániában.

A román női kézilabda-válogatott balátlövője 2017 nyarán írt alá kétéves szerződést a Bukaresti CSM-vel. A fővárosi csapat idén csak a második helyen végzett a bajnokságban, emiatt a Bajnokok Ligájában csak szabadkártyával szerepelhet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat