Nézőcsúcsot várnak: ünnepi hangulatban fogadja a Sepsi SIC az Olympiakoszt

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. december 13., 20:02

A nagy múltú Olympiakosz Pireuszt fogadja csütörtökön a Sepsiszentgörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata a FIBA Európa Kupa playoffjában, ahová a háromszéki együttes egy bravúros csoportkör után, kvartettje második helyéről kvalifikált.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC/Crow Security

A nemzetközi porondra négy év szünet után visszatérő román bajnokot menedzselő Rusz István a Krónikának hangsúlyozta: azzal a szándékkal vágtak neki a szezonnak, hogy minél messzebb jussanak a kupában.

A miénk volt az egyik legerősebb csoport, ezért nyilván benne volt a pakliban az is, hogy nem jutunk tovább. Most viszont örülünk, hogy újabb erős ellenfelet fogadhatunk, és reméljük, a nézőrekord is megdől, mert rengeteget számít a hazai szurkolótábor. A nézők a hatodik játékosunk”

– magyarázta. A szakosztályvezető tájékoztatása szerint eddig nagyjából legtöbb 2-2300 látogató volt a 3 ezer fő befogadására alkalmas Sepsi Arénában, és reményei szerint csütörtökön ennél is többen lesznek a meccsen.

Az biztos, hogy nehéz lesz az összecsapás a FIBA Európa Kupa legjobb 32 csapata között, hiszen Görögország nagyhatalomnak számít kosárlabdázásban. Erre figyelmeztetett Rusz is, aki felkészülvén az ellenfélből közölte: hellén válogatott játékosokat és két kiváló amerikai légióst is foglalkoztat az Olympiakosz, tapasztalt és felkészült együttes. „Ezt jelzi az is, hogy hatalmas, 24 fős stábbal érkezett Sepsiszentgyörgyre" – ecsetelte.

Jó hír viszont a Sepsi SIC számára, hogy a csoportkör rajtjával ellentétben most nincsenek sérültjei,

teljes kerettel tud fellépni a hellének elleni, oda-visszavágós alapon rendezendő párharc első, hazai meccsén. Rusz kérdésünkre úgy vélekedett, hogy a nemzetközi kupasorozattal párhuzamosan zajló hazai élvonalbeli bajnokságban hibátlan mérleggel megvívott eddigi meccseik is hasznukra válhatnak, mert erős csatákat vívtak az alapszakaszban. Szemben az Olympiakosszal, amelynek „nincs ellenfele a görög bajnokságban”, a könnyebb összecsapások pedig hatással lehetnek a felkészülési szintjére.

„A sebesség és az állóképesség lesz a kulcs” – fűzte hozzá Rusz. Leszögezte, hogy a hazai mérkőzésüket szeretnék megnyerni, egy újabb továbbjutás pedig már bónusz lenne a számukra. A 18.30-kor kezdődő összecsapást nem közvetíti a televízió, de az interneten élőben fogják sugározni a Sepsi SIC Youtube-csatornáján és a FIBA online tv-jén.

A karácsonyi ünnepek közeledtével a mérkőzésen adománygyűjtést is szerveznek. Mint azt a Rusz társaságában szerdán sajtótájékoztatót tartó Antal Árpád szentgyörgyi polgármester és Puskás Bálint, a Máltai Szeretetszolgálat tiszteletbeli elnöke közölték: a nézők plüssjátékokat és labdákat dobálhatnak majd be a pályára, amelyeket utána rászoruló gyermekeknek fognak ajándékozni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat